banner359

Hobi olarak başladı, ticarete döktü

18 Mart 2017 Cumartesi 11:04 2017-03-18 11:07:48
Hobi olarak başladı, ticarete döktü

 Kendisine farklı bir uğraş arayan genç girişimci, hobi olarak başladığı İstiridye Mantar üretimini ticarete döktü. 20 metrekarelik odunluğu üretim alanına dönüştüren girişimci, ürün almaya başladı.

Hobi amacıyla istiridye mantarı üreticiliğine başlayan genç girişimci Tevfik Arslan, ilk ürününü aldı. Boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla bu işe girdiğini ifade eden Arslan, “Boş zamanlarımda neler yapabilirim düşüncesiyle bir araştırma yaptım. İnternette istiridye mantarı yetiştiriciliğini gördüm. Bu işle ilgilenen Semih Üner arkadaşımla iletişime geçtim. Evine giderek nasıl yaptığını gördüm. Kendisinden bir tane numune aldım. Daha sonra ben bu işi yapabilirim düşüncesiyle bu işe merak sardım. Sosyal medyadan tanıştığım Özgür Uçar´dan teknik bilgiler aldım. Evimizin arkasında bulunan 20 metrekarelik odunluğu bu işe uygun olacak şekilde dönüştürdük. Deneme amaçlı olarak bir balya samanla başladık. Yaklaşık 20 kilo ürün bekliyoruz. İlk ürünümüzü alıp, satışımızı da yaptık” dedi.

DESTEK AMACIYLA BAŞVURUDA BULUNACAĞIZ

Bu işe ticari amaçla devam etmeyi düşündüğünü belirten Tevfik Arslan, “İmkanlar dahilinde deneme amaçlı başladığımız bu işi büyütmek istiyoruz. Bu işten gerçekten para kazanmak istiyorum diyorsanız, en az 100 metrekarelik bir alan gerekiyor. Tam otomasyonlu sistemlerle mekanı donatıp üretmeye başlamak gerekiyor. Bu işi biz ilk olarak odunlukta yaptık. Bu deneme amaçlıydı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile KOSGEB´den destek almak için başvuruda bulunacağız. Bu işten destek alabilmek için önce bunu başardığımı göstermek istedim. Şuan başardık ve ürün almaya başladık. Bundan sonra gerekli yerlere destek amacıyla başvuruda bulunacağız” diye konuştu.

PAZAR SIKINTISI YOK

İstiridye mantarına talebin çok olduğunu ifade eden Arslan, “Pazar sıkıntısı yok. Bizde pazarcıyız. Pazarda bununla ilgili araştırmada yaptım. Bu ürünü satan arkadaşlar, ‘Sen yeter ki, üret. Satışını düşünme´ dediler. Şuan da pazardaki kilogram satışı 10 ila 12 lira arasında değişiyor. Yaz aylarında ise, 25 liraya kadar çıkıyor” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 18.03.2017 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<