İhracatçıya yeşil pasaport verilmesi sevinçle karşılandı

23 Mart 2017 Perşembe 13:08 2017-03-23 15:41:36
İhracatçıya yeşil pasaport verilmesi sevinçle karşılandı

Son 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 1 milyon doların üzerinde olan mal ihracatçısı firmaların temsilcilerine, ihracat tutarlarına göre değişen sayıda hususi damgalı pasaport verilmesine dair Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar iş dünyasında sevinçle karşılandı.

banner380

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, ihracatçıya yeşil pasaport verilecek olmasını önemli bir gelişme olduğunu söyledi. İTSO üyesi olan çok sayıda firmanın şu an için yeşil pasaport alabileceğini belirten Metin Anıl, "Bu uygulama İTSO üyelerinin ihracatı artırma gayretleri kapsamında çok önemli bir adımdır. Kararda emeği geçen herkese üyelerimiz adına teşekkür ederim" dedi.

Türkiye’ye vize uygulayan birçok ülkeye daha rahat gideceklerini, bu pazarlarda yeni müşteriler edinerek ticari ilişkiler kuracaklarını ifade eden Metin Anıl, uzunca bir süredir yeşil pasaport haberini beklediklerini belirterek, "İş dünyası olarak bu haberi sevinçle karşıladık. Birçok ülkeye gidebilecek olmamız bizler için çok büyük bir avantaj oldu" dedi.

İş adamlarının vize çilesi çekmeden rahat iş seyahati yapabilmelerinin Türkiye’yi çok sayıda yeni pazara daha kolay ulaştıracağına dikkat çeken Başkan Metin Anıl, "İhracatçılar olarak dünyanın çok farklı coğrafyalarına gidiyoruz. Kimi zaman aynı seyahatte birkaç ülkeye gitmemiz gerekiyor. Vize ihracatçıya en çok da zamandan kaybettiriyor. Vizede yaşanan gecikmeden dolayı ticari kayıplar yaşayan ihracatçılarımızın sayısı da azımsanmayacak kadar çok. Dolayısıyla dünyanın pek çok ülkesine vizesiz seyahat anlamına gelen yeşil pasaport hakkının belirlenen şartlarını sağlayan ihracatçılarımıza da tanınması çok önemli bir adım olmuştur" diye konuştu.

Son Güncelleme: 23.03.2017 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<