İkinci El Ürün Satışı Yardımlaşma Kültürümüze Zarar Veriyor

18 Temmuz 2017 Salı 10:02 2017-07-18 10:08:54
İkinci El Ürün Satışı Yardımlaşma Kültürümüze Zarar Veriyor

 İnegöl Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, giyilmeyen eski kıyafetlerin satışının kültürümüzde önemli yere sahip olan yardımlaşma duygusunu bitirdiğini savundu.

banner380
Oda Başkanı Selim Malçok, internet aracılığıyla yapılan ikinci el kıyafet satışlarının, kültürümüze yerleşmiş olan giymediklerimizi ihtiyaç sahiplerine verme alışkanlığımızı yok edeceğini belirtti. İnternet üzerinden ikinci el kıyafet satışlarının hızla arttığını belirten Başkan Malçok, “E-ticaret olarak yapılan alışveriş gün geçtikçe daha geniş bir kitleye ulaşıyor. Alışveriş sitelerine günde ortalama 200 bin TL değerinde ikinci el ürün ekleniyor. İkinci el kıyafetlerin sistem üzerindeki değeri ise 400 milyon TL´ye ulaştı. Mobil uygulamalar üzerinden giyilmeyen eşyalar paraya çevrilip o para ile tekrar alışveriş yapılıyor. Bu döngü içerisine ise maddi durumu yeterli olmayanlar giremiyor maalesef” dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRMALIYIZ

İkinci el ürünlerin satılması yerine ihtiyaç sahiplerine verilmesinin yardımlaşma kültürünü devam ettireceğini hatırlatan Malçok, “10 yıl içinde ikinci el satış pazarındaki büyümenin, e-ticaret ve perakende satışın önüne geçmesi bekleniyor. Toplumumuzda evde fazla olan giyilmeyenler, eskiyen kıyafetler, komşu çocuklarına, ihtiyaç sahiplerine verilirdi. Bu alışkanlık, kültürümüzde önemli bir yere sahip. Aynı zamanda gelir dağılımındaki farkı azaltan etkisi de var. İkinci el kıyafetlerin alınıp satılması ise bu farkın daha da açılmasına sebep olacaktır. Giyilmeyenler veya eski ama hala giyilebilecek olan giysiler para şeklinde değerlendirilmemeli, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmalıdır” diye konuştu.

GÜVENİLİR OLMAYAN SİTELERDEN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN!

İkinci el alışveriş sitelerinin yanı sıra sosyal medya siteleri üzerinden de alışveriş yapıldığını ifade eden Malçok, “İkinci el ürün satışı yapılan internet sitelerinin yanı sıra facebook, instagram gibi sosyal medya uygulamalarından da geniş kitleler tarafından ürün alışverişleri yapılıyor. Satın alma taleplerinin çok yoğun olduğu bu mecralarda dolandırıcılara da gün doğuyor. İnternet üzerinde gördüğünüz ürünü değil farklı bir ürün yollayabiliyorlar. Kredi kartından parayı tahsis ettikten sonra ürünü hiç yollamayabiliyorlar. Bu sebeple vatandaşlarımız güvenilir olmayan sitelerden alışveriş yapmamalı, kredi kartı bilgilerini her sitede paylaşmamalıdır” ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 18.07.2017 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<