İmara Açıldı!

07 Aralık 2017 Perşembe 17:44 2017-12-08 09:14:55
İmara Açıldı!

İnegöl Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında, 2B arazilerinin 1/1000’lik planları, meclis üyeleri tarafından yapılan görüşmelerin sonunda oy birliği ile kabul edildi.

Boğazova bölgesindeki kaçak ve düzensiz yapılaşmaya yönelik görüşülen meclis maddesi esnasında bir konuşma yapan Alper Taban, “Burada yakışmayan bir yapılaşma var. Sosyal donatı alanları yok. Vakti zamanında yapılan yapılar… Bunun haricinde elimizde öyle değerler var ki… Turizm değeri olan önemli yerlerimizden bir tanesi… Bugün ve önümüzdeki süreçte buranın yapılaşmasıyla ilgili tamamen resmi izinlere dayalı yapıların yapılmasını ve mevcutların da buna uygun halde gözden geçirilmesini istiyoruz. Turizm değerini daha doğru şekilde değerlendirebilmek adına da misafirlerimizin, şehrimize gelen yabancıların orada ağırlanması, konaklaması, gezebilmeleri adına çalışmalar yapacağız. Geçmişi kayıt altına almak ve beraberinde de yeni yapılacak yapıların kesinlikle taviz verilmeyecek şekilde plan, proje ve mevzuatlara uygun olması gerekiyor. Bu olumlu bir gelişmedir. Sadece burayla ilgili değil nerede bu tarz bir yapılanma varsa tamamını kontrol altına almak zorundayız. Herkesin kafasına göre yapılanması mümkün değil. Her türlü yapı ruhsata tabidir” dedi.

YIKILMALI
AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Yurttutan, “Bursa’nın Ayder’i burası... Burada tapulu alanlar var bir de yapılan alanlar var. Vatandaş burada kendine yer çevirip gelişigüzel yapılaşmaya gitmiş. Burada muhtarlık döneminde yapılan yapılar kalabilir ama 3,5 yıldan bu yana yapılan tüm yapıların yıkımını yapıp doğamıza sahip çıkmalıyız” dedi.

banner380

Yapılan görüşmeler sonunda oylamaya geçildi.İmar planı oy birliği ile kabul edildi.

Son Güncelleme: 08.12.2017 09:14
Anahtar Kelimeler:
InegölE-inegolBoğazova
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<