banner359

İnegöl Belediye Başkanı Aktaş: “15 Temmuz’da Çanakkale’yi yaşadık”

11 Temmuz 2017 Salı 23:56
İnegöl Belediye Başkanı Aktaş: “15 Temmuz’da Çanakkale’yi yaşadık”

İnegöl Belediyesinin 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 1. yıl dönümü dolayısıyla hazırladığı etkinliklerin startı, sabah namazı sonrası İshakpaşa Camii’nde gerçekleştirilen “Bereket Sofrası” ile verildi. Şehitlik ziyaretinin de yapıldığı programda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 15 Temmuz 2016 gecesi Çanakkale’nin yeniden yaşandığını söyledi.

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe kalkışmasına karşı vatanını savunmak için sokaklara dökülen Türk milleti, o gece gösterdiği kahramanlık ve 29 gece süren demokrasi nöbetleri ile dünyaya birlik ve beraberlik dersi verdi. 15 Temmuz’da yazılan destanın 1. yıl dönümüne sayılı günler kalırken, tüm yurtta olduğu gibi İnegöl’de de 15 Temmuz anma etkinlikleri bugün başladı. Etkinlikler, sabah namazı sonrası İshakpaşa Camii’nde gerçekleştirilen “Bereket Sofrası” ile start aldı. 16 Temmuz Pazar günü sabah namazına kadar sürecek etkinliklerle 15 Temmuz gecesi hafızalarda tazelenerek, gelecek nesillere aktarılacak.

Bereket Sofrası programına Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kılınan sabah namazı sonrası İshakpaşa Medresesi bahçesinde hazırlanan sofralara geçildi. Simit, peynir, zeytin ve çaydan oluşan kahvaltının ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir konuşma yaptı. Başkan Aktaş, Bereket Sofrası etkinliği ile başlayan 15 Temmuz anma programlarının 16 Temmuz’a kadar süreceğini söyledi. Programlar hakkında bilgi veren Aktaş, “O hain darbe kalkışmasında canlarını seve seve feda eden, göğüslerini o tanklara, namlulara siper eden ve bunun için asla çekinmeyen 249 şehidimizi anmak, tabi onların şahsında oradaki vatan savunmasında şehit olmuş kardeşlerimiz için Kur’an-ı Kerim okumak ve dua etmek için şehitlik ziyareti yapacağız. Hazırlanan programlar çerçevesinde öğleden sonra saat 14.00’te de müze sergi salonumuzda yine o günleri anımsatan güzel bir fotoğraf sergimiz var. Tüm müsait olan misafirlerimizi oraya da bekliyoruz. Yarın da (12 Temmuz 2017 Çarşamba) saat 21.00’de Müze Konferans Salonumuzda Kent Konseyi işbirliği ile bir şiir gecesi programımız var. 13 Temmuz Perşembe günü akşam namazı sonrasında Sani Konukoğlu Camii’nde Mevlid-i Şerif ve helva ikramımız olacak. Ayrıca İlçe Müftülüğümüz ile işbirliği içerisinde 249 şehidimize 249 hatim indirildi. İnşallah onların duası da okunacak. 14 Temmuz Cuma günü ise İshakpaşa Camii’nde burada buluşuyoruz. Cuma namazı sonrası bir etkinliğimiz var. 15 Temmuz Cumartesi akşamı da 16.00’de son anda bir değişiklik olmazsa çok değerli Bakanımızın katılımlarıyla 5. Mevsim Kültür Sanat Merkezimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Akşamında da 19.30’da başlayıp, ta ki sabaha kadar sürecek etkinliklerimiz olacak. Nasip olursa da 16 Temmuz Pazar günü Doğa Sporları Turizm Merkezi (DOSTUM) marifetiyle bir doğa yürüyüşümüz olacak. Hanımefendilerin de katıldığı, bütün ilçe halkının eşlik ettiği bir organizasyon olacak” dedi.

“15 Temmuz birlik, beraberliğimize yönelik yapıldı”

15 Temmuz darbe kalkışmasının Türkiye’nin birlik ve beraberliğine yönelik yapıldığına dikkat çeken Aktaş, “Bakıyorum burada muhtarlarımız var, farklı bölgelerden ağabeylerimiz var, bunlar tabi çok güzel şeyler. Farklı yörelerin mensubu olabiliriz, farklı görevlerde olabiliriz. Sağ olsun İlçe Kaymakamımız, Jandarma Komutan Vekilimiz, Garnizon Komutanımız hepsi buradalar. Allah hepsinden razı olsun. Nihayetinde hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde burada yaşıyoruz. Bunlar gerçekten güzel hasletler. Bunları korumak, muhafaza etmek lazım. 15 Temmuz darbe kalkışması da zaten buna yönelik bir hamleydi. Sanırım buradaki bütün kardeşlerimiz bunun çok net farkındalar. İnşallah biz o duruşu öyle devam ettirelim ve bunu net bir şekilde ortaya koyalım ki tabir yerindeyse dostlar sevinirken düşmanlar üzülsün. Bizim birliğimize ve beraberliğimize halel getirecek bütün hal ve hareketlerden kaçınılması gerektiğini ben her ortamda ifade ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İshakpaşa’daki program son buldu. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, daha sonra Hastane Mezarlığı içerisinde bulunan şehitliği ziyaret etti. Burada okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İnegöl Müftüsü Kazım Güzel’in yaptırdığı dua ile program son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<