banner359

İnegöl Belediyesi Bütçe Performansında Türkiye 1’incisi

09 Aralık 2016 Cuma 09:33 2016-12-09 09:38:34
İnegöl Belediyesi Bütçe Performansında Türkiye 1’incisi

 İnegöl Belediyesi, İmar ve Yapı Derneği’nin başlattığı Belediyeler Arası Bütçe Kullanım Performanslarının Resmi Veriler Doğrultusunda Değerlendirme ve Ödüllendirme Projesinde 2015 yılı nüfusu 100 bin ve üzeri 172 metropol ilçe belediyesi arasında yapılan bütçe performansı değerlendirmesinde 1’inci seçildi.

İmar ve Yapı Derneği’nin “Rakamlar Düzelmeden Şehirler Düzelmez!” sloganı ile başlattığı Belediyeler Arası Bütçe Kullanım Performanslarının Resmi Veriler Doğrultusunda Değerlendirme ve Ödüllendirme Projesi sonuçlandı. 2015 yılı nüfusu 100 bin ve üzeri 172 metropol ilçe belediyesi arasında yapılan bütçe performansı değerlendirmesinde, İnegöl Belediye 160 puan ile 1’inci olarak büyük bir başarıya imza attı.

4 TABLODA DEĞERLENDİRME YAPILDI
Temmuz ayında başlatılan ve Tahsilat Performansı, Harcama Performansı, Yatırım Performansı ile Personel Performansı olmak üzere 4 tabloda değerlendirmeye alınan Belediyeler Arası Bütçe Kullanım Performanslarının Resmi Veriler Doğrultusunda Değerlendirme ve Ödüllendirme Projesinin sonuçlarının belli olmasının ardından İmar ve Yapı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ayaz, bugün İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret ederek İnegöl Belediyesi’nin Bütçe Performansında 1’inci olduğunu açıklayıp tebriklerini iletti.

BÜYÜK BİR ONUR
İmar ve Yapı Derneği Başkanı Mehmet Emin Ayaz’ın ziyareti sırasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yapılan çalışmaların, gösterilen gayretlerin takdir edilmesi ve dönem dönem de böyle onure edilmesinin sevindirici bir durum olduğunu ifade etti. İnegöl Belediyesi’nin daha önce de benzer başarılara imza attığını hatırlatan Aktaş, “Aslında geçmişte de bu manada önemli başarılara imza attık. Bu akşam da Ankara’da başka bir programla alakalı yer alacağız. İnşallah onu da sizlerle paylaşacağız. Bildiğiniz gibi geçen gün Teknik Ekonomik Sosyal ve İnsani Araştırmalar Derneği TESİAD tarafından turkbelediye.com desteği ile K-PİT uzmanları tarafından yapılan değerlendirmede en iyi stratejik plan yapan belediye seçilmiştik. Şimdi de 30 Büyükşehir Belediyesi arasında nüfusu 100 binden yüksek olan 172 belediyesi arasında yapılan değerlendirme neticesinde 1’inci seçilmek gerçekten büyük bir onur. Bizi buna layık gören tüm değerlendiricilere teşekkür ediyorum” dedi.

BU BAŞARILAR EKİP İŞİ
Bu başarının elde edilmesinde personelin emeklerinin büyük olduğuna da dikkat çeken Aktaş, “Ben Belediye Başkanıyım ama burada bir ekip olarak çalışıyoruz biz. Başkan Yardımcılarımızdan daire müdürlerimize, çalışan tüm arkadaşlarımıza kadar büyük bir gayret ve heyecanla işimizi yapıyoruz. Bu manada bu işte emeği olan tüm arkadaşlarımı ben tebrik ediyorum” diye konuştu.

BELEDİYECİLİK PROJE YAPMAK, BÜTÇEYİ VE PERSONELİ İYİ YÖNETMEKTİR
Başkan Aktaş, Türkiye’nin hızla ilerlediği ve geliştiğinin altını çizerek sürdürdüğü konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bununla birlikte şehirlerimiz gelişiyor. Bu gelişim, değişim ve dönüşüme ayak uydurabilmek, önemli adımlar atabilmek açıkçası ekip çalışmasını iyi yapan, bütçesini, projelerini, personelini bu noktada iyi konumlandıran belediyeler tarafından hayata geçiriliyor. Onlar daha öncü oluyor. Belediyecilik demek iyi proje yapmak, iyi bütçe yönetmek, iyi personel yönetmekle alakalı. Dolayısıyla bugün Türkiye’de personel giderleri yüzde 70’lere varan belediyeler olduğu gibi bizim belediyemiz gibi yüzde 12-13’lerde olan belediyelerde var. Ben tekrar konuyla alakalı duyarlılık göstererek yaptığımız bu çalışmayı bizim bilgimiz bile olmadan ödüle layık gören tüm seçicilere huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. İnegöl ve İnegöl Belediyesi inşallah bundan sonra da başarılarıyla adından söz ettirecektir.”

EN YÜKSEK PUANI İNEGÖL BELEDİYESİ BÜTÇE PERFORMANSI ALDI
İmar ve Yapı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ayaz da bir konuşma yaptı. Haziran ayında Belediyeler Arası Bütçe Kullanım Performanslarının Resmi Veriler Doğrultusunda Değerlendirme ve Ödüllendirme Projesi isimli bir proje başlattıklarını dile getiren Ayaz, “2015 yılı nüfusu 100 bin ve üzerindeki metropol ilçelerin bütçe performanslarının ölçümlerini yaptık. Buna göre İnegöl Belediye Başkanlığı Türkiye’de 172 belediye arasında 1’inci olmuştur. Biz bu bütçe performansı ölçümlerine başlarken 4 başlık belirledik. Tahsilat Performansı, Harcama Performansı, Yatırım Performansı ve Personel Performansı olarak belirledik. Bu 4 kategoride yaptığımız tablolarda tablo 1’incisine 100 puan, 2’ncisine 80 puan, 3’üncüsüne 60 puan, 4’üncüsüne 40 puan ve 5’incisine de 20 puan vererek yapılan seçimde bu 4 tabloda en yüksek puanı İnegöl Belediyesi bütçe performansı almıştır. Bunlara dayanarak biz Başkanımızı ziyaret ederek kendilerini tebrik etmek istedik. Allah bundan sonraki çalışmalarında da yar ve yardımcısı olsun” dedi.

SONUCU RAKAMLAR BELİRLEDİ
Ayaz, derecelendirmeyi resmi verilere göre yaptıklarını ve sonucu rakamların belirlediğini de vurgulayarak, “Derecelendirmede kesinlikle bizim inisiyatifimiz yoktur. 1’inciliği İnegöl Belediyesi’nin çalışanları ve Başkanı almıştır. Rakamlarına göre 1’inci olmuşlardır. Kendileri 1’inci olmuşlardır” diye konuştu.Mehmet Emin Ayaz, ziyareti sırasında Başkan Aktaş’a değerlendirmeye alınan belediyelerin bütçe sonuçlarının yer aldığı kitabı da takdim etti.

Son Güncelleme: 09.12.2016 09:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<