banner359

İnegöl belediyesi eylül ayı meclis toplantısı yapıldı

04 Eylül 2015 Cuma 17:22 2015-09-04 17:28:19
İnegöl belediyesi eylül ayı meclis toplantısı yapıldı
 İnegöl Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı, 32’si İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden olmak üzere toplam 50 gündem maddesi ve 5 takrir maddesi ile Belediye Meclis Salonu’nda görüşüldü.
İmar Komisyonuna havale edilmesi için görüşülen 20 madde, Belediye Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilerek komisyona havale edildi.

Pazartesi Pazarı’nın bulunduğu mevkide gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm alanının iptali ile ilgili maddenin görüşülmesi esnasında söz alan MHP’li meclis üyesi Hakan Ergül, “Çarpık yapılaşmadan Türkiye şikâyetçi. Bundan 30-40 sene önce yapılan planlar bugünün ihtiyaçlarını karşılamıyor. Buradaki imar planı yapılırken İnegöl’de küçük esnaf çok fazlaydı. 150 metre dükkânlar yapılıyordu. Bugün 40-45 dönüm kapalı alanı olan bir İnegöl’de yaşıyoruz ve çarpık kentleşmenin çözülebilmesi için tek çözüm kentsel dönüşüm projesidir. Bu asrın projesidir. Uygulamaları da var. Birçok büyükşehirde kentsel dönüşüm yapılarak günümüzün şartlarına uygun güzel görüntüler ortaya çıkıyor. İnegöl bu anlamda geride kaldı. Çakırçiftliği’nin girişinde birkaç kentsel dönüşüm vardı ve geçen mecliste iptal edilmişti. Bu son nokta... Bunun iptal edilmemesi ve İnegöl halkına kentsel dönüşümün kötü bir şey olmadığı gösterilmeli. Bir İstanbul-Ankara karayolunu açarken vatandaşa ihtiyaç olmadığı halde sormuyoruz. Kentsel dönüşümü cazip hale getirilmeli. Dükkân sahiplerinin dükkân fiyatlarının artacağından eminim. Burada 3 katlı binayı 150 bin TL’ye alabilirsiniz. Buraya bir konut yapılırsa vatandaş bu 3 kat yerine 1 katta bu parayı kazanacaktır. Burada TOKİ’yi devreden çıkarabiliriz. İnegöl’de müteahhitler var. Etap etapmüteahhitlere yaptırılabilir. Ağaoğlu’nun yaptığı gibi İnegöl’de de yapabiliriz” dedi. 

Ergül ayrıca, “Kentsel dönüşüm ile ilgili bir komisyon oluşturmayı meclise sunuyorum. En kısa zamanda İnegöl’de kentsel dönüşüm ile ilgili bir şeyi göstermemiz, kıyas yaptırmamız lazım”.


Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Kentsel dönüşümde vatandaşın rızası önemlidir. Eski afet konutları diye bildiğimizbölgede şuan ciddi görüşmeler yapıyoruz. Orada da kentsel dönüşüm yapmak istiyoruz. Ama bura ile alakalı konuyu sonuçlandırmamız lazım. İnegöl’deki müteahhitlere aslında bu konuyu söyledim. Müteahhitler önce pazaryerini istediler, oradan başlamak istediler. Böyle bir kentsel dönüşüm olmaz. Bunun bir proje dahilinde etap etap olabileceğini düşünüyorum. 70-80 dönüm alan etap etap da olabilir. Kat problemi de meydana gelmez. Bunu etaplara böleriz. 5 etap diyebiliriz misal. Tekrar bir planlama çalışması yapılabilir. Aslında aynı şeyleri söylüyoruz. Kentsel dönüşümden çıkarmak demek burada istediğini yaparsın demektir. Aynı tas aynı hamam devam eder. Bu manada İnegöl’deki müteahhitlerle bir araya gelelim, bir sunum yapalım. Boş Pazar yerini bize verin, biz oradan başlayalım gibi bir konu olamaz. Kentsel dönüşümün esprisi boş yeri doldurmak değil, işlevini, ekonomik ömrümü kaybetmiş binayı doldurmaktır. Etaplayabiliriz. Bu bir hesap kitap meselesi. Çok iyi neticeler çıkabilir. Konunun taraflarıyla bir araya gelerek acilen istişare edilmeli. Bunu sonraki meclise bırakmalıyız. Komisyon ile ilgili konuyu da acilen ele alırız” şeklinde konuştu. 

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından maddenin bir sonraki meclise havalesi oy birliği ile kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü maddeleri arasında yer alan ‘Alkollü Mekân Yer Seçimi’ maddesi bir sonraki mecliste görüşülmek üzere ertelendi. 

HİLMİYE’DE KADINLAR İÇİN KOOPERATİF KURULUYOR
Hilmiye Mahallesi’nde kadınlar için el işi üretim ve satış yapabilmeleri hususunda Kadın Kooperatifi kurulması maddesinin görüşülmesi esnasında söz alan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BEBKA ile ilgili 3 adet projelerinin olduğunu ve bunun da onlardan bir tanesi olduğunu belirterek, “Bir kurum birden fazla proje veremediği için bu proje Kaymakamlık üzerinden gitti. Bu projeyle alakalı da biz de taraflardan bir tanesiyiz. Kadınların ürettiklerini satabilmeleri adına orada bir üretim ve satış yeri yapılması planlanıyor. Kadınların ekonomiye katılması planlanıyor. Alanı bu sebeple inşaatı 2 yıl başlamak şartıyla 10 yıllığına İnegöl Kaymakamlığına havale etmek istiyoruz” dedi. Madde meclis tarafından görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

ATM’LER TEK ÇATI ALTINDA BULUŞUYOR
ATM’ler için yer tespiti ve kiralama süresi ile ilgili maddenin görüşülmesi esnasında bir konuşma yapan Başkan Aktaş, “Bankamatikleri tek çatı altında toplayacağız ve hepsi standart olacak. Bize 24 tane yer söylendi, bunlar 15’e indirildi. Bunun ihalesi yapılacak. Hepsi tek çatı altında toplanacak. 2’li, 3’lü, 5’li, 6’lı yerler var” dedi. Meclise sunulan madde oy birliği ile kabul edildi.

İNEGÖL’E GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ
İnegöl Belediyesi Güneş Enerji Santrali Kurulumu için yer tahsisi maddesinin görüşülmesi esnasında bir konuşma yapan Başkan Aktaş, “Bununla ilgili destekler var. İnegöl Belediyesi olarak vereceğimiz projelendirme parası 30-40 bin TL. Biz danışman firmaya bunula alakalı 13-14 tane alternatif yer gösterdik. Bu güneşin bol ve çok olmasıyla ilgili bir şey. Bu sayede İnegöl Belediyesi’nin enerji giderlerinden düşeceğiz. Dolayısı ile bu bizim kırsal hizmetler müdürlüğümüz marifetiyle ilgilendiğimiz bir proje. Bize ciddi katkı sağlayacaktır. Sadece 30-40 bin TL para harcayarak böyle bir projeyi hayata geçireceğiz. 2 yılda kendi masrafını çıkaracaktır” dedi.

Geçmiş meclislerde MHP grubunun meclise sunmuş olduğu ‘Muhtarlara Yardım’ maddesinin görüşülmesi esnasında söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Regaip Korkmaz, “Bu önerge MHP grubunun önergesi. Biz önergemize sahipçıkıyoruz. Muhtarlar da böyle bir bekleyiş içerisinde. Yasaya göre böyle bir yardım yapılabilir, örnekleri de var. Bursa’da böyle yardımlarda bulunuluyor. Biz para olarak bunu 250 TL olarak belirledik ama bu 250 olmaz daha az olur. Muhtarlarla görüşmemizde sizin ret kararınıza karşın dilekçe ile başvuracaklarını belirttiler. Biz MHP olarak bu ret kararına ret kararı veriyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Biz bir bütçe yönetiyoruz. Ben ağır cezada yargılandım. Ben derken o günün encümeni yargılandı. Sebep neydi? Otopark ihalesiyle ilgili 1 yıllık iş bitirme istedik. Urfa belediyesi 3 yıllık, Çankırı 5 yıllık istemiş. Onların belediye başkanları ve encümenleri yargılanmadı ama ben yargılandım. Bu müfettişin vereceği karar ile ilgilidir. Romanlar Derneği’ne yapmış olduğumuz yardımla ilgili zimmet çıktı. Biz işimizi şansa bırakamayız. Şuan mevcut muhtarlarımızın genel anlamda emekli olması, devletimizin onlar için ciddi iyileştirmeler yapması, beraberinde İnegöl Belediyesi olarak bizim yardımcı olmamız… Ayrı ayrı müfettişlerden rapor istenmiş. Genel anlamda verilen rapor; ‘Böyle bir parayı ödeyemezsiniz.’ Yıldırım Belediyesi’nin dağıtıyor olması bizim de dağıtacağımız anlamına gelmez. Doneler ortada, araştırmalar ortada. Herkes kararını verir” dedi. ‘Muhtarlara Yardım’ maddesi oy çokluğu ile reddedildi.

YENİ KARDEŞ ŞEHİR: POSOF
“Posof Belediyesi İle Kardeş Kent İlişkisi Kurulması” görüşülmesi ve bu konuda Belediye Başkanına yetki verilmesi maddesiesnasında söz alan Başkan Aktaş, “Yurt içinde 2 tane kardeş şehrimiz var. Melikgazi ve Şavşat Belediyeler. Üçüncüsü de Posof Belediyesi olsun istiyoruz. Bunu resmiyete dökmek istiyoruz. Bunlar imkânları kısıtlı belediyeler. Oralı olup burada yaşayan insanlar var. Gelirlerse biz tecrübelerimizi aktarırız, kendilerine yardımcı oluruz. Bu ilişkilerin daha sağlıklı bir alanda yürütülmesi adına işi resmiyete döküyoruz” dedi. Meclise sunulan madde oy birliği ile kabul edildi.

DOSTUM’UN KOORDİNATÖRÜ BAYRAM OLDU
BEBKA yardımı ile hayata geçirilen DOSTUM projesinin koordinatörlüğü için Nedim Bayram ismi öne sürüldü. Yapılan oylamanın ardından oy birliği ile Nedim Bayram, DOSTUM projesi koordinatörlüğü görevine getirildi.


Süleymaniye Mahallesi Tuna 2 Düğün Salonu çaprazında bulunan metruk binada uygunsuz işlerin yapıldığını meclise aktaran Regaip Korkmaz, buranın yıkılması ile ilgili talebini meclise sundu. Konuyu değerlendiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gerekli notların alınarak çalışmaların başlatılması talimatında bulundu.

Son Güncelleme: 04.09.2015 17:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<