banner359

İnegöl'de 23 Nisan coşkusu

23 Nisan 2017 Pazar 13:17 2017-04-23 13:25:32
İnegöl'de 23 Nisan coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, hafta sonu ülke genelinde olduğu gibi İnegöl´de de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

İlk tören saat 09.30´da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Anıta sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, istiklal marşı okundu. Törenlere Vehbi Koç İlkokulu organizasyonu ile Kültürpark içerisindeki İnegöl Belediyespor salonunda devam edildi.

DÜNYADA TEK ÇOCUK BAYRAMIDIR

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan Vehbi Koç İlkokulu Müdürü Mevlüt Bilgin, “Yine Türkiye Cumhuriyeti ve bizler için büyük bir güne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Doksan yedi yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan, ilk milli meclis olan ve Kurtuluş Savaşı´nın kazanılmasında büyük rol oynayan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür bugün. 23 Nisan 1920´de, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Atatürk, 23 Nisan gününü, bayram yapalım diye çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu bayram dünyada var olan tek çocuk bayramıdır. Meclisimiz, Kurtuluş Savaşı´nın en ateşli günlerinde açıldı. Birinci Dünya Savaşı´ndan yenik çıkan Osmanlı Devleti´nin içine düştüğü durumu, düşmanların yurdumuzu paylaşmak için topraklarımıza nasıl saldırdıklarını ve vatanımızı leş kargaları gibi nasıl paylaştıklarını biliyoruz. Atatürk Samsun´a çıkarak kurtuluş mücadelesinin ilk adımını attı. Amasya´ya, Erzurum´a ve Sivas´a giderek milli birlik ve beraberlik ışığını yaktı” dedi.

BAYRAMIMIZ HEPİMİZE KUTLU OLSUN

Müdür Bilgin konuşmasını şöyle sürdürdü; “Mustafa Kemal Atatürk, düşmanı topraklarımızdan, ancak savaşarak atacağımıza inanıyordu. 23 Nisan 1920 günü, Ankara´da meclisimizin ilk toplantısı yapıldı. Padişah İstanbul´da, milletin vekilleri ise Ankara´daydı. Artık padişahın hiçbir etkinliği kalmamıştı. Çünkü bu millet, ulusal egemenliğini kazanmak istiyordu. Ulusal egemenlik kayıtsız şartız milletindi. Bu Meclis ulusal egemenliği kayıtsız şartsız millete vermişti. Çocuklar, gün sizin gününüz. Bizlerin sizlerden beklentisi, ülkemizi dünyanın en güçlü ülkesi yapmak için çok çalışmanızdır. Hızla değişen bu dünyada ülkemizin adını bilimde, fende, teknolojide, sanayide ve en önemlisi eğitimde altın harflerle yazdırmanızdır.”

GÜN, MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR

“Milli birliğimizi ve beraberliğimizi zedeleyen unsurlara fırsat vermeyelim. Bizi biz yapan Çanakkale Savaşı´nı, Kurtuluş Savaşı´nı, Kıbrıs Savaşı´nı ve 15 Temmuz kalkışmasını yapmak isteyenlere bu halkın verdiği cevabı unutmayalım. Bizi yıkmaya çalışan bölücü örgütler ve düşmanlara karşı her zaman vatanını seven, koruyan, milli şuur ve birliğinden vazgeçmeyen bireyler olalım. Bu büyük mücadeleler sırasında vatanı için gözünü kırpmadan hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum. Gazilerimize de Allah´tan şifalar ve uzun örnekler diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin bayramını en içten duygularla kutluyorum. Bayramımız hepimize kutlu olsun.”

Konuşmanın ardından Vehbi Koç İlkokulu öğrencilerinden oluşan folklor ekipleri, 7 ayrı bölgeye ait halk dansları gösterileri ile kutlamalara renk kattılar. Bayram kapsamında İnegöl genelinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim ile spor yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri verildi. Törenler, Anadolu´dan esintiler gösterisi ile son buldu.

Törenlere Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz, Belediye Başkan vekili Alper Taban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, okul müdürleri, öğrenciler ile velileri katıldı. 

Son Güncelleme: 23.04.2017 13:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<