İnegöl'de çocuklar harçlıklarını biriktirip kediyi veterinere götürdü

.

02 Temmuz 2015 Perşembe 13:28 2015-07-02 13:35:24
İnegöl'de çocuklar harçlıklarını biriktirip kediyi veterinere götürdü
İnegöl'de yüksekten düşmesi sonucu ön ve arka ayakları tutmayan yavru kediye sahip çıkan kuzenler, harçlıklarından biriktirdikleri parayla kediyi tedavi ettirmeye çalışıyor.


Geçtiğimiz günlerde Orhaniye Mahallesi Kozluca yolu üzeri Beyazgül Sokak'taki evlerinden çıkarak markete giden 13 yaşındaki kuzenler İbrahim Ardıç Tan ve Emirhan Yakut, yol üzerinde yavru kedinin sesini duydu. Sevmek için kedinin yanına gittiklerinde, ön ve arka ayaklarının tutmadığını fark eden kuzenler, kediyi evlerine götürerek sahip çıktı. Bir süre evde besledikten sonra kediyi veterinere götüren kuzenler, tedavi masraflarını ise harçlıklarından biriktirdikleri parayla karşıladılar.
Dün kediyi kontrol amaçlı Orca Veterinerliğe götüren kuzenler, Veteriner Hekim Kaya Giray'ın tedavinin sonuç verdiğini ve iyileşmeye başladığını söylemesiyle mutlu oldular. Hayvanları çok sevdiğini belirten İbrahim Ardıç Tan, "Kuzenimle markete gidiyorduk. Baktık kedi miyavlıyor. Yanına gidip sevmek istedik. Sonra bir baktık ayakları tutmuyor. Bizde acıyıp, eve götürdük. Daha önce de yaralı bir karga bulmuştuk. Kanatlarında sorun olduğu için uçamıyordu. Ona da evde bakmıştık" dedi.

"SAHİP ÇIKMAK İÇİMİZDEN GELDİ"
Evde yavru kedi için özel bir yer yaptıklarını ifade eden Emirhan Yakut ise, "Eve götürdüğümüzde kedi biraz yabaniydi. Yaralı olduğu için tutması da biraz zor oldu. Bir müddet evimizin bahçesinde saklandı. 1-2 saat onu saklandığı yerden almak için uğraştık. Sonrasında evin içinde ona bir yer hazırladık. Bir süre besledik. Sonrasında veterinere getirdik. İğne yaptı ve ağız içi ilaç verdi. Şuanda da durumu gayret iyi. Biz hem kedileri seviyoruz, onlara dayanamıyoruz hem de ona bakmak içimizde geldi" diye konuştu.

"DURUMU İYİYE GİDİYOR"
Yaralı kedinin durumuyla ilgili bilgi veren Veteriner Hekim Kaya Giray, "Kedi 3 gün önce bize getirildi. Ayaklarında sıkıntıları vardı. Gençler kırık olduğunu sanmışlardı. Yaptığımız muayene sonucunda kırığının olmadığını, sadece sinir dokusunda bir zedelenme olduğunu tespit ettik. Bu istikamette tedavimize devam ettik. 3 gün içerisinde bayağı iyi bir sonuç aldık. Ön ayaklarını şuanda kullanabiliyor. Arka ayaklarını da şuanda ufak ufak kaldırmaya başladı. Tedavisi devam edecek. Muhtemelen 15-20 gün içinde arka ayaklarını da kullanmaya başlayacak. Kedinin durumu ya düşme sonucunda ya da kafasına aldığı bir darbe sonucunda olmuş olabilir. Getiren arkadaşlarda kedinin başına ne geldiğini tam bilmiyorlar. Ama ihtimalle travmaya bağlı veya yüksek bir yerden düşme sonucu da olabilir. Üzerinde herhangi bir ezik olmadığı için trafik kazası sonucu olmadığı kesin" dedi.

Son Güncelleme: 02.07.2015 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<