banner359

İnegöl'de Eğitime Yeni Yatırımlar

.

06 Temmuz 2015 Pazartesi 20:16 2015-07-06 20:21:59
İnegöl'de Eğitime Yeni Yatırımlar
 Nüfusu ile birlikte öğrenci sayısı da artan İnegöl´de ortaokul ve ilkokul ihtiyacını bu yıl Hükümet+Büyükşehir Belediyesi+Hayırsever 3´lüsü karşılayacak. 2015-2016 eğitim öğretim dönemi başında üç okulun hizmete açılması hedeflenirken, önümüzdeki yıl ise büyük yatırımlar yapılacak.
28 MİLYONLUK EĞİTİM YATIRIMI

Halime Hatun Anaokulu, Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu ve Huzur Mahallesinde yapımı süren Ortaokul ile birlikte İnegöl´e bu yıl 8 milyon liralık yatırım yapılırken, 2016-2017 yılına ise hayırsever, Büyükşehir Belediyesi ve hükümet işbirliğinde toplam 20 Milyon lira maliyeti olan ortaokul, ilkokul ve lise binalarının kazandırılması için kollar sıvandı.

ÖNEMLİ YATIRIMLAR GELİYOR

Basın mensuplarının 2015-2016 eğitim öğretim dönemi hazırlıkları hakkındaki sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 8 Milyon TL değerinde 3 okulun hizmete açılmasının hedeflendiğini, bir dahaki yıl ise hayırsever, hükümet ve Büyükşehir Belediyesi destekleri ile önemli yatırımların yapılacağını bildirdi.

GÖZLER İLK ATAMALARI ÇEVRİLDİ

Öğretmen atamaları ile ilgili bilgilerde veren Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde il içi öğretmen atamaları yapıldı. Bu öğretmenlerimizden önemli bir kısmı, görev yerlerinden ayrılarak yeni görev yerlerine başladı. Bunlardan halen daha ayrılmayanlar var. Bunlarda bu süreç içerisinde ayrılıp, yeni görevlerine başlayacaklar. Bu arada iller arası atamalar oldu. Orada da giden öğretmen arkadaşlarımız var. Bakanlığımız yeni bir yazı gönderdi illere. İller arası isteğe bağlı tayini çıkan öğretmenlerden isteyenler dilekçe vererek, yerlerinden ayrılmamış olmak kaydı ile vazgeçebilecekler. O şekilde bir başvuru gelirse işleme koyuyoruz. Atamaların sonuçlarında ne kadar öğretmenin gelip gittiği sayısı tam olarak netleşecek. Önümüzdeki süreçte Ağustos ayında ilk atamalar olacak. O atamalarda yapıldıktan sonra ancak o zaman Eylül ayında bizim öğretmen ihtiyacımız ne kadar karşılandı tam netleşecek. Birde diğer personeller var. Memurlar, yardımcı hizmetliler. Bunlarında isteğe bağlı atamaları açıldı. Bunlardan bize gelen olur mu bilemem, bizim okullarımızdan gidenler olacaktır” dedi.

MÜDÜRLER MÜLAKATA TABİ

4 yılını dolduran Müdürlerin değerlendirmelerinin geçtiğimiz hafta yapıldığını aktaran Bilican, “75 ve üzeri puan alanlar kendi okullarında isteyen tekrar görevlendirildi. Kendi okulunda görevlendirilmeyen ve başka kurumları isteyenlerde görevlendirildi. Mülakat olarak yeniden görevlendirme için başvurular dün mesai bitimi ile sona erdi. İlde son anda bir şey değişmezse 115 tane açık var. Çok fazla açık yok. İnegöl´den 40 kişi müracaat etti. Bu ayın 10´una kadar değerlendirmeler yapılacak. Takvime göre değişiklik olmazsa 13-27 Temmuz tarihleri arasında duyuru yapılarak sözlü mülakatlar yapılacak” diye konuştu.

VELİLERE OKUL ÖNCESİ UYARISI

Velilere okul öncesi eğitimi konusunda uyarılarda bulunan Bilican, “Velilerimize ayrıca Anaokulu ile ilgili bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Yapılan araştırmalarda ve okul içerisindeki öğrencilerin tutum ve başarıları göstermişlerdir ki; okul öncesi yani anasınıfına giden öğrenciler, gitmeyen öğrencilerden hem okula uyum yönünden daha uyumlu, hem daha başarılı oluyorlar. Neticede bir yıl içerisinde o ana sınıfında verilen eğitimle, öğrenciler birçok şey öğreniyorlar. Bu da 1. sınıfa başladıklarında okula daha çabuk adapte olmalarını sağlıyor. Bilgileri daha çabuk kavramalarını sağlıyor. Yani anasınıfına gelmeyen veya devam etmeyen öğrenciler arasında bayağı fark oluyor” ifadelerini kullandı.

KOCATEPE´YE ANAOKULU

Bu yıl bir tane daha Anaokulunun eğitim ve öğretime başlayacağını duyuran Müdür Bilican, “Alanyurt´ta Kocatepe İlkokulu´nun bahçesinde 8 derslik bir Anaokulu binamız yapıldı. Onun geçici kabulü yapıldı. Yazışmalarımızı yaptık, inşallah onun onayı gelecek. Hemen hemen 300 kişi kapasiteli. Her şeyi ile mükemmel. Bu ay içerisinde inşallah onay gelecek. İsim olarak ile bir teklifte bulunduk. Gönderdiğimiz teklifte isim olarak Halime Hatun olsun istedik. Bakalım nasip.” şeklinde konuştu.

NURİ PAKDİL İMAM HATİP ORTAOKULU RAĞBET GÖRDÜ

Yeni eğitim öğretim döneminde bir ortaokulun daha eğitim için kapılarını açacağını aktaran Müdür Bilican, “Zeki Konukolu Anadolu Lisesi´nin yanında biliyorsunuz bir binamız yapıldı. Onu da Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu ismiyle yeni bir okul açtık. Orası için Müdür görevlendirdik. Biraz daha şanslı okul oldu. İl içi atamalarda orası bayağı rağbet gördü. Hemen hemen öğretmen kadrosu tamamlandı. Dolayısı ile il içi atamalarda oranın kadrosu doldu diyebiliriz. Kayıtları başladı. Malzemeleri de geldi. . 24 derslikli, her şeyi ile iyi ve mükemmel bir yer” dedi.

HUZUR MAHALLESİ´NE BİR OKUL DAHA

Hükümet kaynakları tarafından Huzur Mahallesi´nde de bir okul binası inşaatının sürdüğünü belirten Müdür Bilican, “Pazar günü olsa da ne aşamada olduğunu görmek için incelemelerde bulundum. İkinci katın beton dökme aşamasına gelmişler. Birinci katın duvarları çevriliyor. Zaten artı üç katlı okul. Eylül´e eğer yetişmezse, oradaki inşaatı yapanların söylediklerine göre 1 Ekim tarihine kadar bitirmeye çalışacaklar. Ekim´e kadar tamamlanırsa, onu da açacağız inşallah. Orası da ortaokul olacak. Böylece hem ilkokul hem de ortaokul olarak Huzur Mahallesi´ndeki okul sayımız 2´ye yükselmiş olacak” diye konuştu.

ORHANİYE MAHALLESİNE ORTAOKUL

Orhaniye mahallesine okul müjdesi veren Bilican, “Orhaniye Mahallesi´nde de bizim bir arsamız vardı. Orada da nasipse bir ortaokul başlayacak. Onunda ihalesi yapıldı 24 Haziran´da. 24 derslik olacak bir okulumuz ama o tabi bu yıla yetişmez. Yapılacak okul ortaokul olabilir” ifadelerini kullandı.

HOCAKÖYE ORTAOKUL İHALESİ YAPILDI

Müdür Fatih Bilican, Hükümet kaynakları ile Hocaköy Mahallesine kazandırılması planlanan 8 derslikli ortaokulun ihalesinin ise 23 Temmuz´da yapılacağını bildirdi.

OSB´NİN OKULU İÇİN ALTERNATİFLİ PROJELER

Hayırsever desteği ile İnegöl´e bir ortaokul daha kazandırmayı amaçladıklarını hatırlatan Bilican, “Geçtiğimiz günlerde protokolünü de imzalamıştık. Bildiğiniz gibi İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi Akhisar´da bir okul yapacak. O da proje aşamasında. OSB Başkanı Zeki Şahin bey ile iki gün önce görüştüm. Onlar alternatifli bir kaç proje yaptırdıklarını söyledi. Projeler bittiğinde beraber değerlendireceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR´DEN 2 OKUL

Bursa Büyükşehir Belediyesi eliyle iki okul binasının İnegöl´e kazandırılacağının altını çizen Bilican, “Onlar da proje aşamasında. Erdem Beyazıt İmam Hatip Orta Okulu ve 100. Yıl ortaokulu. Onlar proje aşamasında ve inşallah onların yapımına da bu yıl başlanır” diye konuştu.

ÇİKAYEVA´NIN YANINA BİRDE LİSE

İnegöl´e Lise binası kazandırmak için de Milletvekili Hüseyin Şahin´in yoğun mesai yaptığını belirten Bilican, “Sayın Milletvekilimizin girişimleri ile Bakanlığımızdan bir lise yapılması söz konusu. O olursa, Bakanlığımız ödenek vererek okulun yapımına başlanacak. Naire Çikayeva Anadolu Lisesi´nin yanındaki arsaya özellikli bir İmam Hatip Lisesi yapılması gündemde” dedi.

28 MİLYONLUK EĞİTİM YATIRIMI

Bilican, bu yıl ve önümüzdeki yıl kazandırılacak okulların maliyetinin toplamda 28 Milyon TL olacağını da sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 06.07.2015 20:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<