banner359

İnegöl'de Gergin Yer İhalesi!

29 Temmuz 2015 Çarşamba 15:22 2015-07-29 15:28:44
İnegöl'de Gergin Yer İhalesi!
Sani Konukoğlu Konferans Salonunda  düzenlenen Kurbanlık Satış Yeri kiralama ihalesi, büyükbaş satış yerlerinin açılış bedeline gelen itirazlar üzerine iptal edildi. Sert tartışmaların yaşandığı ihale yeniden yapılmak üzere ileri bir tarihe ertelendi.

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın, Mali Hizmetler Müdürü Osman Hatipoğlu tarafından yapılan ihale, küçükbaş kotra yerlerinin kira satışlarıyla başladı. Sıra büyükbaş satış yerlerinin kiralanmasına geldiğinde, şartname de 650 lira yazan başlangıç fiyatı yerine bin 200 liradan başlamasına ihaleye katılan vatandaşlar tepki gösterdi. İhale başlamadan önce şartname de sehven 650 lira yazıldığını ifade eden Başkan Yardımcısı Sabri Günaydın, yaşanan karşılıklı atışmaların ve itirazların devam etmesi üzerine ihaleyi iptal etti.

İhale öncesinde açıklama yapan Başkan Yardımcısı Sabri Günaydın, “Her sene olduğu gibi Havyan Pazarımız, Doğu ve Güneydoğu´dan gelen hayvan üreticileri nezdinde büyük cazibe merkezi haline gelmektedir. Geçen sene açık artırma suretiyle yapılan hayvan satış kotralarını bu yılda aynı usulle devam ettirmekteyiz. Küçükbaş hayvan kotra birim fiyatları 650 liradan, büyükbaş hayvan kotra birim fiyatları ise bölgesel olarak farklılık göstermekte. Küçükbaş hayvan kotraları bir, büyükbaş hayvan kotraları ise azami 5 adet olmak üzere satışa çıkmakta. Satış bedelleri peşin olarak tahsil edilmektedir. Şartları yerine getirip, ücretlerini peşin yatırarak hayvan üreticileri önümüzdeki sene için yerlerini rezerve etmektedirler” dedi.

HAKSIZLIK OLUR

Küçükbaş hayvan kotralarının satışının ardından başlayan büyükbaş hayvan kotralarının başlangıç fiyatının bin 200 lira olmasına itiraz eden vatandaşlar, başlangıç fiyatının şartname de yazdığı gibi 650 liradan olmasını istediler. Karşılıklı atışmaların yaşandığı ihaleyi iptal eden Günaydın, “İhale Kanunun 31´nci maddesi çerçevesinde ihale onayı Belediye Başkanına aittir. 15 gün içinde onaylarsa geçerli olur, onaylamazsa geçerli olmaz. Şartname de büyükbaş hayvan kotra birim fiyatı yanlış yazılmış. Bu başta söyledik. Geçen sene oluşan en düşük fiyat bin 200 lira. Bu fiyatlandırma üzerinden vatandaşlar kotraları rezerve ettiler. Bin 200 liraya rezerve edilmiş yeri bugün 650 liradan satışa sunmak, rezerve parasını ödeyen vatandaş için haksızlık olur” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 29.07.2015 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<