banner359

İnegöl'de Modef Expo Heyecanı

10 Ekim 2017 Salı 10:10
İnegöl'de Modef Expo Heyecanı

İnegöl´de 17-22 Ekim tarihleri arasında kapılarını açacak olan 38´nci MODEF Expo Fuarı hazırlıkları sürüyor. Fuar alanında stantlar yerlerini almaya başlarken, fuarda stant açacak olan firmalarda görücüye çıkaracağı yeni modellerine son yapıyor.

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “İnegöl´de fuara katılacak olan 150 firmanın haricinde bütün mobilyacılarımız yeni ürünlerini, kataloglarını hazırlayıp, showroomlarını düzenleyip fuara hazırlanıyor. 38´nci fuarımız son zamanlarda ilk defa Ekim ayında yapılan fuarımız olacak. Ekim fuarında ziyaretçilerimizin de daha fazla olacağını, doğru bir karar aldığımızı düşünüyorum. Sektörde yaşanan durgunluk zamanında yapılan bu fuarın bir hareketlilik getireceğini düşünüyorum. Katılımcılarımız, MODEF yönetimimiz, oda yönetimimiz, İTSO ve İMOS yönetimlerimiz hep birlikte el birliğiyle İnegöl mobilya fuarlarının daha ileriye gitmesi için mücadele ediyoruz. Arkadaşlarımız yurt içinden ve dışında birçok ziyaretçilere ulaştı. Yurtdışından 2 bin 500 civarında ziyaretçimiz olacak. Yurtiçinden de 20 binin üzerinde ziyaretçimiz olacak. İnegöl´ümüze fuarımız hayırlı olsun” dedi.

FUARIMIZIN DEĞERİNİ BİLELİM

İnegöl´deki fuar heyecanının hiçbir zaman bitmeyeceğini ifade eden Başkan Ayhan, “İnegöl insanı fuarların değerini, kıymetini her zaman bilmiştir. Sebebi? Fuarlar İnegöl mobilyasına son 20 yılda özellikle ne kadar değer kattığını mobilyacılarımız gördü. Ufak 50 metrekarelik üretim alanlarından şuan devasa fabrikalara, showroomlara ve dünyanın birçok ülkesine fuarlara gidilmeye başlanmıştır. Fuarlar İnegöl´e birçok yeni markalar çıkaracaktır. Bu heyecan bizde hiçbir zaman bitmez. Heyecanımızı bitirdiğimiz gün, zaten mobilyayı kaybetmeye başladığımız gün olur. Biz fuarlarımıza önem vereceğiz. Fuarların vesilesiyle İnegöl´e 25 bin civarında profesyonel ziyaretçi gelmekte. Bu senede 50 bin ziyaretçi yapar. Hiçbir organizasyon 50 bin ziyaretçiyi getiremez. Hep birlikte Mobiliyum´uyla, İMOTİM´iyle, diğer alışveriş merkezlerimizle fuara hazırlanıyoruz. Onlarda bu pastadan pay almak istiyorlar. Fuarın İnegöl´e katkısı önemli. Fuarımıza sahip çıkalım, destek verelim. Hem maddi hem de manevi destekler verelim. Fuarımızı olmasa da olur moduna asla sokmayalım. Çok yanlış yaparız ve bir değeri kaybederiz. Bu fuar İnegöl´ün fuarıdır. İnegöl´deki bütün sektörlere faydası olan bir fuardır. Fuarımızın değerini bilelim” diye konuştu.

TÜRKİYE MOBİLYA SEKTÖRÜNE YENİ PAZARLAR ŞART

“Dünyanın yedi kıtasına mobilya satıyoruz ama dibimizdeki Avrupa Birliği ülkelerinin mobilya üreticisi olmak istiyoruz” diyen Ayhan, “Türk mobilya üreticisini ve yerelde İnegöllü mobilyacılarını ele alırsak, çok krizler, sıkıntılar gördü. Devalüasyonlar, koalisyon hükümetleri, depremler, 15 Temmuz süreçlerini yaşadık. Bunları yaşadıktan sonra hemen ertesi gün biz işimize baktık. Bugünlerde de komşu ülkelerde sıkıntılar yaşanıyor. Irak´ta yaşanan referandum, ABD´nin vize konusunda sıkıntılar yaratması belki bir nebze bizi üzebilir ama yeri ülke arayışları içerisindeyiz. Devletimizin siyasi politikalarına saygı duyuyoruz. Devletimizi yönetenlerde bizim haklarımız için mücadele ediyor. Onların aldığı kararların arkasındayız. Bizde işimizi yapacağız. İhracat yapmak için yeni ülkeler bulacağız. Yeni ülkelerden misafirler getireceğiz. Yeni pazarlar bulacağız. Türkiye mobilya sektörüne zaten yeni pazarlar şart. Özellikle Avrupa pazarına Türk mobilyası girmiş değil. İnşallah bu kapıları zorlayacağız. Kalıcı olarak bu pazarlara girmeliyiz. Muhakkak dünyanın yedi kıtasına mobilya satıyoruz ama dibimizde ki Avrupa Birliği ülkelerinin mobilya üreticisi olmak istiyoruz. Avrupalıların bizzat kendisine ürün satmak istiyoruz. Avrupa´daki yaşayan Türklere kısmen mobilya satıyoruz ama Avrupa´nın yerlisine ürün satmaya başlarsak Türkiye çağ atlar diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<