banner359

İnegöl'de orman yangını

21 Kasım 2015 Cumartesi 18:24 2015-11-21 18:34:38
İnegöl'de orman yangını

 İnegöl´e bağlı Mesruriye mahallesi yakınındaki ormanlık alanda çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı. Şiddetli lodos olmasına rağmen İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve mahalle sakinlerinin yoğun uğraşı sonucunda yangın 4 saat içinde kontrol altına alınarak söndürüldü.

TAPULU ARAZİLER YANDI

Edinilen bilgilere göre gece saat 00.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle Mesruriye mahallesinin hemen altındaki mahalle sakinlerinin tapu arazilerinde yangın çıktı.

LODOS YANGINI DESTEKLEDİ

Ağaçların da lodos yardımı ile alev almasıyla yangın büyümeye başladı. Alevleri gören mahalle sakinleri durumu İnegöl Orman İşletme Müdürlüğüne bildirdiler.

ORMAN İŞLETMEDEN MÜDAHALE

Haber verilmesi üzerine arozözlerle olay yerine gelen Orman İşletme Ekipleri yangına dört bir taraftan müdahale ettiler. İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak´ta yangın çalışmalarına bireysel olarak destek verdi.

SU VANALARI YANGININ BÜYÜMESİNİ ENGELLEDİ

Suları biten arozözlerin yardımına mahalle sakinleri tarafından yapılan su vanaları yetişti. Takviye vanalarını su vanalarına bağlayan arozözler, su sıkıntısı yaşamadan alevlerin üzerine su sıkmaya devam ettiler. Yangın söndürme çalışmalarına mahalle sakinleri de katıldı.

RÜZGAR YÖNÜ MAHALLEYİ KURTARDI

Gece saatlerindeki rüzgarın yönü mahalle mevkiinin tam tersine olması alevlerin mahalledeki evleri tehdit etmesinin de önüne geçti.

4 SAAT SÜRDÜ

Yangın söndürme işlemleri yaklaşık 4 saatlik yoğun çalışma sonucunda söndürüldü. Yangın sonucunda yaklaşık 5 dönüm alan zarar gördü.

Son Güncelleme: 21.11.2015 18:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<