banner359

İnegöl'de Özel Çocuklar Şenliği

23 Mayıs 2017 Salı 16:12 2017-05-23 16:23:29
İnegöl'de Özel Çocuklar Şenliği

 Her yıl Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde hazırlanan Özel Çocuklar Şenliği’nin 7’ncisi bugün gerçekleştirildi. Engelli çocukların hazırladığı gösteriler renkli görüntülere sahne oldu.

Engelliler haftasına yönelik olarak düzenlenen Özel Çocuklar Şenliği bu yıl 7’nci kez gerçekleştirildi. Heykel önünde başlayan etkinlikler ardından İnegöl Belediye Spor Salonunda devam etti. protokol üyelerinin de katılım gösterdiği şenliklerde engelli öğrencilerin hazırladığı gösteriler büyük beğeni topladı.

Spor salonunda gerçekleştirilen programda, engelli öğrenciler kendilerini izleyen protokol ve davetlilere adeta resital sundu. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan şenlikte engelli öğrenciler çeşitli gösteriler ve şovlara imza attı. Şenlikte engelli öğrenciler doyasıya eğlenirken, sevinçlerine öğretmenleri ile aileleri de ortak oldu. Eğlenceli anların yaşandığı şenlik ödül töreni ile sona erdi.

ENGELLİ OLMAK BİR ÖZÜR DEĞİLDİR
Ödül töreni için sahneye davet edilen Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, burada yaptığı konuşmada her şeyin en iyisine ve en güzeline layık olan dünyanın en özel varlıklarına yönelik düzenlenen Özel Çocuklar Şenliği için bir araya geldiklerini ifade etti. Çocuklar ve kıymetli ailelerini buluşturacak, kaynaştıracak yeni yeni programlar düzenleyerek birlikte zaman geçirmenin uğraşı içerisinde olduklarını belirten Turgay Yel, “İnegöl Belediyesi olarak ilçemizde bulunan engelli vatandaşlarımıza yönelik düzenlemiş olduğumuz faaliyet, proje ve etkinlikleri söyle sıralayabiliriz: Engelli vatandaşlarımızın şehir içi ulaşımda kullanmaları için engelli araçlarına uygun halk otobüslerini hayata geçirdik. Ana arterlerdeki caddelerimizde engelli yürüyüş yolları yaptık. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın toplumsal yaşama tam ve eşit fırsatlarla katılımını sağlamayı temel hedef edinerek sportif faaliyetlerden, kültür sanat faaliyetlerine kadar birçok faaliyette onlarla beraber oluyoruz. Yine her sene engelli çocuklarımız için “Özel Çocuklar Şenliği” düzenliyoruz. Yıl içerisinde de engelli çocuklar ve ailelerine yönelik geceler, konserler, konferanslar, tiyatro programları ve yardım kampanyaları gibi birçok etkinliğe imza atıyoruz. 23 yaş üstü engelli kurslarının bulunduğu Eski Halk Eğitim Merkezi’ni, engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabilmesine uygun hale getirdik. İlçemizdeki engelli bireylerin gelişimlerini daha iyi yapabilmeleri ve boş zamanlarını spor ile değerlendirebilmeleri için belediyespor bünyesinde engelsiz yaz spor kursu açtık. Ayrıca özel çocuklarımızın iyi bir vakit geçirmelerini sağlamak ve ailelerine bir nebzede olsa soluk aldırmak adına hayata geçirdiğimiz Engelliler Gündüz Bakımevi ve daha onlarca proje ve hizmet… Aynı zamanda özel çocuklarımıza bakmak ile kutsal bir görevi yerine getiren ve bu güler ve güzel yüzlü çocukların her türlü cefasını çeken ailelerimizin her zaman yanındayız. Bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek engelli ailelerine yönelik aile içi seminerler, engelli ailelerinin evlerinin temizliği, tamiratı ve bakımının yapılması, engelli ailelerinin haftada bir gün Bursa’daki sağlık kuruluşlarına ulaşımının sağlanması ve aynı zamanda karşılıksız bir şekilde sürdürdükleri bu onurlu görevlerinde onlara destek olmak için ailelerimize moral geceleri düzenliyoruz. Engelli olmak bir özür veya bir sorun değildir. Engelli olmak bir hayat imtihanı ve yaşam gerçeğidir bu gerçeği unutmadan bu özel çocuklarımızın sorunlarına çözüm bulabilmek ve özel çocuklarımızın tüm imkanlardan faydalanmalarını sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün de özel çocuklarımız için her sene gerçekleştirmiş olduğumuz bu anlamlı etkinlik ile karşınızdayız. Ben böylesi anlamlı ve önemli organizasyona imza atmamıza vesile olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Halk Eğitim Merkezimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Özel çocukların gönüllerince eğlenecekleri ve ortaya koyacakları sportif etkinlikler ile şenlik havasında geçecek bir günün yaşanacağını da dile getiren Yel, “Bu sene 7’ncisini gerçekleştirdiğimiz Özel Çocuklar Şenliği etkinliğimize; İnegöl Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Yenice Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, İnegöl Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulu Merkezi, İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 23 Yaş Üstü Engelliler Eğitim Merkezi, İnegöl Belediyesi Aile Danışma Merkezi ve Engelliler Gündüz Bakım Evi ve Vehbi koç İlkokulu ile Fatih İlkokulu özel eğitim sınıfı öğrencilerinden oluşan toplam 350 civarında özel çocuğumuz katılıyor. Etkinliğimiz çerçevesinde; eğlendirici oyunlar, spor gösterileri, şiirler, kısa skeç gösterileri ile öğrencilerimizin bizlere sunacağı halk oyunları gösterileri olacak. Ayrıca faaliyetlere katılan tüm özel çocuklarımıza günün anısına tişört takdim edeceğiz. Özel Çocuklar Şenliğindeki amacımız; çocukları derecelendirmek ya da sınıflandırmak değil, engelliler için farkındalık oluşturmak. Her şeyden önce, hepimizin birer engelli adayı olduğumuzun bilincinde olmalı, duygularımızı ve düşüncelerimizi buna göre şekillendirmeliyiz. Son olarak bu toplumun bir bireyi olarak bizler için çok değerli olan özel çocuklarımıza gereken özeni, ilgi ve alakayı göstermemiz gerektiğini buradan bir kez daha belirtiyor, tüm özel çocuklarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir hayat geçirmeleri dileğiyle, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Konuşma sonrası özel çocuklara madalyalarının takdim edilmesi ile program son buldu.

Son Güncelleme: 23.05.2017 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<