banner359

İnegöl'de Şehit Ve Gazi Ailelerine İftar

23 Haziran 2016 Perşembe 17:37 2016-06-23 17:43:32
İnegöl'de Şehit Ve Gazi Ailelerine İftar

 Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü için düşmanlarla çarpışırken şehit veya gazi olan güvenlik güçlerimizin ailelerine İnegöl Belediyesi tarafından iftar verildi.

Kültürpark içerisindeki bir çay bahçesinde düzenlenen iftara Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve bazı yönetim kurulu üyeleri ileTürkiye Muharip Gaziler Derneği İnegöl Temsilciliği Başkanı Selami Seymen, gazi ve şehit aileleri katıldı.

Yemeğin ardından konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Ramazan ayında iftar ve sahurlarda buluşmalar gerçekleştiriyoruz. İşte daha önce yine burada Umuteli ailelerimizle, Suriye´den zorunluluk dolayısıyla buraya gelen ailelerimizle beraber olduk. Nasip olursa engelli ailelerimizle de beraber olacağız. Bu akşam da bizim gururumuz, onurumuz, hem polis hemde asker kökenli olan şehit ve gazi ailelerimizle beraberiz. Muharip gazilerimizde var. Gönül sohbet ister kahve bahane… Bir çorbayla işin özelliği aslında gidiyor. Önemli olan bir araya gelmek. Bu birlik ve beraberliğimizi ortaya koyduk. Bu gün en uzun günlerden birisiydi. En uzun orucu yaşadık. 17 günü tamamladık. Ülkemizin bayrağına rengini vermiş şehitlerimizin kanı, hamd olsun hem istiklal mücadelesinde ve bu gün terörle mücadelede de görüyoruz ki, şehit olmuş evlatlarımızın aileleri varken, yine gazi olmuş kardeşlerimiz de  var. Gönül arzu etmez hiç kimse şehit olmasın, hiç kimse gazi olmasın. Ama bu memleket üzerindeki emellerin ve heveslerin bitmediğini sanırım buradaki herkes biliyordur. Tabiri yerindeyse üç tarafımız denizlerle 4 tarafımız düşmanlarla çevrili. Bu ülke üzerinden hesap yapan bir sürü insanlar var. Ama Allah´a hamd olsun ki askerimiz ve polisimiz var. Hamd olsun ki; şehitlerimiz, gazilerimiz var. Onların kahramanca mücadelesiyle nihayetinde bu ülke dimdik ayakta. İnşallah bundan sonra da olmaya devam edecek. İnegöl bizim her şeyimiz. Bize ekmek veren, iş, aş veren şehir. Burada olmak ciddi bir ayrıcalık. Allah´a hamd olsun biz Bursa gibi yeşil bir coğrafyanın en önemli ilçelerinden bir tanesiyiz. İnegöl de bir sürü nimetler var. Yurtdışında Kosova, Sudan, Gürcistan, Bosna´da iftarlar düzenliyoruz. İşadamlarının destekleri ile ihtiyaç sahibi ailelere yardımlar sağlanıyor. İnegöl merkezde destekler sağlanıyor. Birileri üzerime ne zaman bomba düşer korkusuyla yaşarken Allah´a hamd olsun biz güvenlik güçlerimiz sayesinde hamd olsun huzur ve mutlulukla 17 günü geride bıraktık. Kalan günlerinizin bu günlerden daha güzel olmasını temenni ederek, bizleri kırmayıp geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.” Dedi.

ALLAH MAZLUMUN YANINDA YER ALANLARI ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAKTIR

Kaymakam Ali Akça ise, “Ramazan bereket, paylaşım ayıdır. Bu topraklarda yaşayan herkesin hem tarih bilgisini, hemde tarih bilincine sahip olması gerektiğini ısrarla vurgularım. Tarihçi olsak da olmasakta bu toprakların tarihini iyi bilmek mecburiyetindeyiz. Şehit ve gazi ailelerimizle birlikteyiz. Bu topraklar için hala bu gün şehit olanlar var. Bu topraklar için mücadele edip gazi olanlar var. Bu topraklarda yaşayan insanların önünde dünyada kimse duramayacaktır. İnsan olarak değerleri olan bir milletiz. İnsan olarak mazlumun yanında yer alan bir milletiz. Allah mazlumun yanında yer alanları asla yalnız bırakmayacaktır.” Dedi.

 


Son Güncelleme: 23.06.2016 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<