İnegöl'deki dev operasyonda flaş gelişme!

19 Haziran 2017 Pazartesi 17:21 2017-06-19 17:25:50
İnegöl'deki dev operasyonda flaş gelişme!

 İnegöl´de yapılan dev uyuşturucu operasyonunda tutuklanan sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı. Dev operasyonda tutuklanan 13 kişiden 6´sının yargılanmasına başlanıldı.

banner380
Bursa Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ile İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri tarafından 2017 yılı Mart ayında İnegöl´de eşzamanlı operasyon düzenlenmişti. Düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sev edilen 16 kişiden 13´ü tutuklanmıştı. Tutuklanan 13 kişiden birbiriyle bağlantısı olan 6 sanığının yargılanmasına başlandı.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu sanıklar S.T., M.B., C.D. ve C.Ç. ile serbest olan sanıklar U.B. ile U.K. ilk kez hakim karşısına çıktılar.

Tutuklu sanık savunmasında C.Ç., “ Metanfetamin maddesi içiyorum ama satmıyorum.” Dedi.

BENİM HABERİM BİLE YOK

Tutuklu sanık C.B. ise, “Bursa´dan İnegöl´e gelirken polisler bizi durdurdu. Arama yaptılar. B.B.´nin üzerinden bir miktar metanfetamin maddesi çıktı. Aracımızdan bir şey çıkmadı. Bu maddeyi B.B.´ye ben vermedim. Benim haberim bile yok” dedi.

SÖZ VERDİ

Tutuklu sanık M.B.´de, “Uyuşturucu ticareti yaptığım ile alakalı suçlamayı kabul etmiyorum. Bu maddeyi kullanıyordum. Tahliye olduktan sonra da bunu kesinlikle bırakacağım.” Dedi.

PALA´DAN ALIP SATMIŞ!

Tutuklu Sanık S.T. ise “Bu uyuşturucuyu içtikten sonra çalışamaz oldum. Parasız kaldım bu nedenle satmaya başladım. Bu maddeyi Yıldırım ilçesinde Pala lakaplı birinden alıyorum. Aldıklarımı satıyordum” dedi.

Tutuklu sanıklardan olayla alakalı haberinin bile olmadığını savunan sanık C.B. mahkemece tahliye edildi.

Mahkeme 1 Ağustos 2017 tarihine ertelendi.

OLAYIN AYRINTILARI

Bursa Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği görevlilerince, İnegöl´de uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların tespiti ve yakalanmalarına yönelik başlatılan planlı operasyonlar kapsamında, 44 şüphelinin uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edildi. Bu şahıslardan 24´ü daha  önce yapılan operasyonda “Uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan tutuklanırken, yakalanan 85 şahıs hakkında da “Kullanmak için Uyuşturucu Madde Satın Almak, Bulundurmak” suçlarından yasal işlem yapıldı.

İKİNCİ DARDE

Planlı operasyon kapsamında devam eden çalışmalarda, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği görevlilerince Bursa merkezde 3, İnegöl merkezde 14 ve İnegöl Jandarma bölgesinde 1 olmak üzere toplam 18 ayrı adreste 16 Mart 2017 tarihinde narkotik madde arama köpeği Alfa´nın da görev aldığı eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.  Yapılan operasyonda 10 kilogram 500 gram esrar, 128 gram metamfetamin 11,53 gram sentetik kannabinoid, 228 adet ecstasy, 16 adet cam düzenek, 4 adet hassas terazi, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet pompalı tüfek ele geçirildi.

16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyon kapsamında belirlenen adreslerde bulunan 16 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden, C.B., S.A., Ö.Ç., D.S., M.B., S.T., C.Ç., U.B., M.Ç., İ.Ç., H.K., A.G., İ.D., yaklaşık 30 saat süren mahkeme sonunda tutuklanırken, M.K. O.D., M.S. ve U.K. serbest kaldı.

Son Güncelleme: 19.06.2017 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<