banner359

İnegöl'deki yangının faturası ortaya çıktı!

11 Ocak 2017 Çarşamba 10:15 2017-01-11 10:19:17
İnegöl'deki yangının faturası ortaya çıktı!

 İshakpaşa Külliyesinin karşısındaki, alt ve üst katlarında 4 işyerinin bulunduğu 185 yıllık tarihi binadaki yangının boyutu günün ağarmasıyla ortaya çıktı.

İnegöl İtfaiye ekiplerince yapılan yoğun çalışma sonucunda diğer binalara sıçramadan söndürülen yangının maddi hasarının yaklaşık 2 milyon lira olduğu belirtildi.

İnegöl´ün tarihi yerlerinden İshakpaşa Külliyesinin karşısındaki 185 yıllık tarihi bina gece saatlerinde çıkan yangında küle dönerken, sabah saatlerinde yangın yerine giderek incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, işyeri sahiplerine ve kiracılara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. İncelemenin ardından konuşan Başkan Alinur Aktaş, “Üzüntülüyüz. Koruma kuruluna haber verdik. 4 ayrı işyerinde zarar oluştu. Özel mülkiyete ait bir tarihi bina. Enkaz temizleme çalışmaları yapıyoruz. Tekrar restorasyonlarla alakalı elimizden geleni yapacağız” dedi.

EMEK PARAYLA ÖLÇÜLEMEZ Kİ

Yanan tarihi binanın ikinci katındaki cafenin sahibi Hikmet Yayaşit ise, “Gece işyerini kapatıp gittik. Gece saatlerinde yangın çıkıyor. Çıkış nedeni araştırılıyor. Koruma kurulu ile alakalı yetkililer gerekli başvurunun yapıldığını söylediler. Ben işyeri kiracısıyım. Benim konakta bulunan malzemelerim 250 bin lira civarında. 20 yıldan bu yana işletiyordum. 20 yıllık bir emek parayla ölçülemez ki. Yapacak bir şey yok doğal bir afet” dedi.

2 MİLYON LİRA ZARAR

İnegöl´ün tarihi mekanlarının bulunduğu yerdeki bina ve dükkanlardaki zararın yaklaşık 2 milyon lira olduğu bildirildi. 

Son Güncelleme: 11.01.2017 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<