banner359

İnegöl'e yeni şehitlik

09 Aralık 2016 Cuma 20:03 2016-12-09 20:09:50
İnegöl'e yeni şehitlik

 Bursa Büyükşehir belediyesi tarafından İnegöl´ün Halhalca mahallesinde yaptırdığı şehitlik görenlerin beğenisini kazandı. Kurtuluş Savaşında Yunan ordusuyla Halhalca mahallesinde çatışan Türk ordusu arasından şehit olan 82 askeri temsilen Halhalca mahallesinde geçtiğimiz aylarda şehitlik çalışması start almıştı.

82 vatan evladının canı pahasına savunduğu bölgede yaptırılan Halhalca Şehitliğinde sona gelindi.
Kaymakam Ali Akça ve beraberindeki Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, şehitliğe giderek şehitler için dua ettiler.
Ziyaretin ardından konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yeni yapılan şehitlğimizi ziyaet ettik. Yeşil alan düzenlemesini yapacağız. Yol çalışmalarının da tamamlanmasının ardından şehitliğimiz buranın bir çekim merkezi olacaktır. Burada farklı olaylarda şehit olanlar var. Halhalca ikametli şehitlerimiz olduğu gibi burada yaşanan kurtuluş savaşında şehit olmuş erlerimizde var. Allah hepsinin mekanını cennet etsin. Zaten şehitlerimiz cennetle müjdelenmişler. Bu günde şehetliğimizi inceledik. Şehitlerimiz için dua ettik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
VATANA SAHİP ÇIKIN
Bu topraklarda yaşayan herkesin tarih bilincine sahip olması gerektiğini ifade ediyorum. Bu topraklar şehitlerin bizlere bir emanetidir. Yüz yıl önce bu topraklar Yunan işgali altındaydı. Burada onurlu bir mücadele yürütüldü. Bu onurlu mücadele sonucunda şehitlerimiz gazilerimiz bizlere bağımsız bir ülke emanet ettiler. Onların emanetine sahip çıkmak için tarih bilincine sahip olmamız gerekiyor. Bu topraklara sevdalı olmak mecburiyetindeyiz. 15 Temmuz´u beraber yaşadık. O zamanda şehitlerimiz vardı. Gerek 100 yıl önce gerekse 15 Temmuz şehitlerimiz bizden bu bağımsız vatana sonuna kadar sahip çıkmamızı istiyorlar. Onların emanetine en iyi şekilde sahip çıkacağız. Allah mekanlarını cennet eylesin.” Dedi.

Son Güncelleme: 09.12.2016 20:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<