İnegöl Genç İHH'dan İsrail'le görüşme açıklaması

26 Haziran 2016 Pazar 02:19 2016-06-26 02:24:33
İnegöl Genç İHH'dan İsrail'le görüşme açıklaması
İnegöl İnsani Yardım Derneği (İHH) tarafından yapılan basın açıklamasında konuşan  Genç İHH Başkanı Serhat Balantekin, “
Türkiye ile İsrail arasında yapılacak bu anlaşmaya karşı olduğumuzu belirtmekle birlikte karşı çıkma gerekçelerimiz
Gazze Ablukası ve Mavi Marmara konusundaki duruşumuzda hiçbir değişiklik yoktur
Gazze ablukası hukuksuzdur ve büyük bir insanlık suçudur. Bu hukuksuzluk bir an önce sonlandırılmalıdır.
Abluka bir yerin dışarıyla olan her türlü bağlantısının zorla kesilmesi ambargo ise ticari malların giriş çıkışının engellenmesi demektir
Abluka ile ambargo aynı şey değildir. Yapılan görüşmeler ambargonun değil ABLUKA’nın kaldırılması üzerine inşa edilmelidir.
Aştod Limanı üzerine kurgulanacak anlaşma ablukanın yumuşamasını değil, resmi olarak tanınmasını sağlar. Türkiye bu riske girmemelidir.
Haberlere yansıyan içerikteki bir anlaşma, durumu Gazze ablukasının resmen tanınacağı bir sürece götürecektir.
Anlaşma çerçevesinde en makul olan ve Gazze halkının yararına olacak seçenek giriş ve çıkışların Gazze Limanı'ndan yapılmasıdır.
Basına yansıdığı gibi gerçekleşen bir anlaşma Gazze'deki sorunun insani yardıma indirgendiğini göstermektedir ki bu eksik bir yaklaşımdır Gazze’deki insani yardım sorunu, yaşanan sıkıntıların sadece bir kısmıdır. Gazze'deki sorun temel olarak özgürlük odaklıdır.
Gazze halkı da herkes gibi seyahat etme ve ticaret yapma özgürlüğüne sahip olmalıdır. Bu konuların gündeme alınması gerekmektedir.
Yürütülen görüşmelerde Mavi Marmara davalarının telaffuz bile edilmemesi görüşündeyiz.
Davaların düşürülmesi, yürütülen görüşmelerin ve yapılması düşünülen anlaşmanın gizli veya açık hiçbir şekilde parçası olmamalıdır.
Tazminat konusundaki görüşümüz de gayet açıktır. İsrail lütuf değil ceza tazminatı ödemelidir ve bunun hukuki emsalleri mevcuttur.
Mahkemelerde çıkartılan yakalama kararı Interpol'e dahi gönderilemezken İsrail, İHH ve gemi katılımcılarını terör listesine almıştır.
Şunu da hatırlatmak isteriz ki tarih, İsrail'in hiçbir sözünü tutmadığını ve hiçbir uluslararası anlaşmaya sadık kalmadığını öğretmiştir''şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 26.06.2016 02:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<