banner359

İnegöl Hayvan Pazarı 11 Şubat'ta açılıyor

09 Şubat 2016 Salı 20:32 2016-02-09 20:37:36
İnegöl Hayvan Pazarı  11 Şubat'ta açılıyor

 İnegöl´e bağlı üç köyde görülen şap hastalığı sonrası önce İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu kararıyla üç hafta, ardından hastalığın yayılması üzerine Bursa Valiliği kararıyla ikinci bir emre kadar kapatılan İnegöl Hayvan Pazarının 11 Şubat 2016 Perşembe günü hizmete kaldığı yerden başlayacak.

ÜÇ KÖYDE TESBİT EDİLDİ

İnegöl´de üç köyde bazı hayvanlarda şap hastalığı tespit edilmesi üzerine, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip Üyesi Şaban Çetizli, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mesut Karıman´dan oluşan komisyon, İnegöl Hayvan Pazarının 24 Aralık´a kadar kapatılmasına karar vermişti. İnegöl´e bağlı üç kırsal mahallede görülen şap hastalığı nedeniyle İnegöl Hayvan Pazarının İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu kararıyla 3-24 Aralık tarihleri arasında kapalı tutulmasına karar verilirken, bu süre uzatıldı.

VALİLİK EMRİYLE SÜRE UZATILMIŞTI

24 Aralık´a kadar kapalı olması planlanan İnegöl Hayvan Pazarı, Valilik kararı ile ikinci bir emre kadar kapalı kalacağı bildirilmişti.  18 bin 500 büyükbaş hayvanın varlığına sahip İnegöl´de başlayan şap hastalığı Osmangazi, Nilüfer ve Yenişehir ilçelerinde de görülmesiyle bu ilçelerde de Hayvan Pazarları kapatılmıştı.

BÜYÜKBAŞ HAYVANLAR TELEF OLDU

Hastalık nedeniyle bazı mahallerde telef olan büyükbaş hayvanların kulak küpeleri kesilerek dere yataklarına atılmıştı. Bu haber gündem oluşturmuştu.

AŞILAMALAR YAPILDI; ŞAP HASTALIĞI YOK OLDU

30 Kasım 2015 tarihinde yapılan açıklamanın ardından İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri şap hastalığının önüne geçmek için ilçe genelinde karantina uygulayarak, tüm büyükbaş hayvanları aşılamak için çalışma başlatmışlardı. Yapılan yoğun ve öz verili çalışmalar sonucunda şap hastalığı İnegöl´de ortadan kalktı.

VALİLİKTEN EMİR GELDİ

Aşılama işlemlerinin bitmesi ve hastalık tehlikesinin sonra ermesiyle Bursa Valiliği talimatıyla süresiz olarak kapatılan İnegöl Hayvan Pazarının Valilikten gelen ikinci talimatla bu Perşembe günü (yarın) açılacak.

İNEGÖL´DE VE BURSA CİVARINDA ŞAP HASTALIĞI BİTMİŞTİR

Şap hastalığıyla ilgili açıklama yapan Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip Üyesi Şaban Çetizli, “Bakanlığımız, il ve ilçe müdürlüklerimiz güzel çalışmalar yaptılar. Anında müdahaleler yaptılar. Aşı çalışmaları yapıldı. Şuan İnegöl´ümüzde ve Bursa civarında şap hastalığı bitmiştir. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tüm mahallelerdeki büyükbaş hayvanları aşıladılar. Şu an itibariyle şap hastalığı ortadan kalkmış görünüyor. İlçe müdürümüz ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇİFTÇİLERDEN TEŞEKKÜR

Büyükbaşı hayvan yetiştiricileri de, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin yerinde çalışma başlatmasıyla, şap hastalığının ortadan kalkmasından dolayı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ettiler.

69 GÜN KARANTİNA

3 Aralık 2015 tarihinde başlayan ve 69 gün süren karantina işlemi hayvan pazarının yarın açılmasıyla sona erecek.

 

Son Güncelleme: 09.02.2016 20:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<