banner359

İnegöl Kaymakamı Akça, 2014 Yılını Değerlendirdi

.

19 Aralık 2014 Cuma 20:22 2014-12-19 20:36:01
İnegöl Kaymakamı Akça, 2014 Yılını Değerlendirdi

 Kaymakam Akça, İnegöl’ün 2014 yılını değerlendirdi. Akça, İnegöl’de 2014 yılının verimli geçtiğini söyledi.

İnegöl’ün 2014 yılını  değerlendiren Kaymakam Akça, asayiş toplantılarının birinci gündem maddesi olan hırsızlık olaylarının, Mobese sistemi ile birlikte hırsızlık olayları azalarak, 4’ncü sıralara gerilediğini söyledi.

İNEGÖL DİNAMİK BİR İLÇE
İnegöl dinamik bir ilçe olduğunun altını çizen Kaymakam Ali Akça, “Hem ekonomisiyle, nüfusuyla, dinamik bir ilçe. 116 mahallemiz var. 56 bin öğrencimiz var. 3 bine yakın öğretmenimiz var. Türkiye’de birçok ilden büyük bir ilçe. İnegöl’ün dinamik yapısı işlere de yansıyor. Eğitim yatırımları kapsamında yeni yeni okullar yapılarak hizmete açıldı. Mobilya sektörün de mobilyacılarımızın gerçekleştirdiği fuar organizasyonları var. Yine bu yıl içerisinde Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımı ile büyük bir sağlık kompleksi olan İnegöl Yeni Devlet hastanemizi hizmete açtık.” Dedi.

UYUŞTURUCU İNEGÖL GÜNDEMİNDEN DÜŞTÜ
2014 yılını özellikle emniyet ve asayiş açısından masaya yatırdıklarını aktaran Kaymakam Akça, “Türkiye’de uyuşturucu denilen bela gençlerimizi tehdit ediyor. İnegöl’de de bu anlamda ciddi çalışmalar yapıldı. Savcılarımız, Emniyet ve jandarma teşkilatı ile işbirliği içerisinde uyuşturucunun önüne geçmek noktasında ciddi operasyonlar yapıldı. Uyuşturucunun arzı, uyuşturucu satışı yapanlara yönelik yapılan operasyonlarla İnegöl’de bu konunun ikinci plana itilmesi sağlandı. Operasyonlar ciddi olduğu için ciddi tutuklamalar oldu. İnegöl’ün gündeminden bu olguyu düşürdük.” Diye konuştu.

CİDDİ KAMU YATIRIMLARI YAPILDI
Kamu yatırımları anlamında da 2014 yılında ciddi çalışmaların olduğuna dikkat çeken Kaymakam Akça, “Gerek yerel yönetim, gerek merkezi yönetimin yatırımları İnegöl’ün dinamizmini yansıtır şekil de elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

HIRSIZLIK OLAYLARI DÜŞTÜ
2014 yılında hırsızlık olaylarında da düşüş yaşandığına işaret eden Kaymakam Akça, “Çünkü hırsızlar bilirler; hangi bölge de Mobese sistemi vardır. Özellikle Mobese’nin olduğu yerlerden uzak durmaya çalışırlar. Tabi bu asayişe müessir olayları sıfırlamak mümkün değil. Dünya var olduğu sürece, insanların olduğu yerlerde bu tip problemler olur. Siz teknolojiyi kent yönetimine entegre ederek bu tür olayları olabildiğince aşağıya çekmeye gayret edersiniz. Burada da yapılan budur. İnegöl’de Mobese sisteminin tesisi ile beraber, hırsızlık olaylarında ciddi azalmalar yaşanmıştır.” İfadelerini kullandı.

2014 YILI VERİMLİ GEÇTİ
2014 yılının son günlerinin yaşandığını hatırlatan Akça, “Hayatın kendi içerisinde kaçınılmaz bir şekilde acıları vardır. Hayatın kendi içerisinde güzellikler, mutluluklarda vardır. biz olabildiğince güzellikleri ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Gerek Türkiye’de, gerek dünya da sıkıntılı günler olabilir. Bunlara takılmadan olabildiğince güzellikleri ön plana çıkarmaya çalışmak lazım. Topluma artı değer katmak lazım. Artı değer önemlidir. İnegöl’de artıları biz görürüz, eksileri de biliriz, onları da olabildiğince tolere etmeye çalışırız. İnegöl’de 2014 yılının verimli geçtiğini düşünüyorum. Gerek siyaseti, gerek yerel yönetimi, gerek merkezi yönetimle insanlarımızın güzel şeyler yapmaya çalıştıklarını değerlendiriyorum.” Dedi.

Son Güncelleme: 19.12.2014 20:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<