banner359

İnegöl Müzeleri Avrupa'da Tanıtıldı

27 Mayıs 2016 Cuma 09:58 2016-05-27 10:01:22
İnegöl Müzeleri Avrupa'da Tanıtıldı
 Avrupa´nın müzecilik alanında en prestijli ödüllerden biri olarak gösterilen ve sektör müzelerine verilen “Luıgı Michelettı” Ödülü Yunanistan´ın Midilli Adasında gerçekleştiren tören ile sahibini buldu.
Micheletti Ödülünde finale kalmaya hak kazanan İnegöl Kent Müzesi ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi Avrupa arenasında kıtanın önemli müzeleri arasında yer almanın haklı gururunu İnegöllülere yaşattı.

Avrupa Müze Akademisi bünyesinde verilen Avrupa´nın müzecilik alanında en prestijli ödüllerden biri olan Luıgı Michelettı Ödülü için başvuran İnegöl Kent Müzesi ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi geçtiğimiz aylarda yurtdışından gelen uzmanlar tarafından incelenmişti. Avrupa´da birbirinden özel 30 müzenin müracaatta bulunduğu bu yarışmaya Türkiye´den İnegöl Kent Müzesi ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi müracaatta bulunmuştu. Farklı tarihlerde EMA yetkilileriyle mail yoluyla gerçekleştirilen haberleşme sürecinin ardından 18 Ocak 2016 tarihinde müzecilik alanında uzman akademisyenler, İsveç´ten Dr. Henrik Zıpsane ve Luxemburg´dan Daniela Wagener ve inceleme ziyareti için Türkiye´ye gelmişlerdi.

Avrupa Müze Akademisi yetkilileri tarafından yapılan incelemeler sonucunda 30 müze arasından finale kalmaya hak kazanan 15 müze Midilli adasında yapılan ödül törenine davet edildi. Bu yıl 19-21 Mayıs tarihleri arasında Yunanistan´ın Midilli Adasında gerçekleştirilen Avrupa Müze Akademisi Luıgı Michelettı Ödül törenine İnegöl Müzeleri adına İnegöl Belediyesi Meclis Üyeleri Nedim Bayram, Osman Çiçek ve Müze yetkilisi Önder Kılıç katıldı.

Programın ilk gününde Midilli Adasında bulunan Zeytinyağı Müzesi gezildi ve müze tanıtımı yapıldı. İkinci günde Midilli Ege Üniversitesinde düzenlenen programda ise, yarışmaya katılıp finale kalan 15 müze tanıtım sunumlarını gerçekleştirdiler. İnegöl Kent Müzesi ve İnegöl Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi adına ise Meclis üyesi Osman Çiçek bir sunum yaptı. Programda İnegöl müzelerini tanıtan materyaller katılımcılara hediye edildi. Yapılan sunum ve tanıtımlarla İnegöl müzeleri Avrupa´da en güzel şekilde tanıtıldı.

21 Mayıs´ta düzenlenen ödül töreninde ise Luıgı Michelettı ödülünü hak eden müze açıklandı. Avrupa Müze Akademisi 2016 yılı Luıgı Michelettı Ödülünü Danimarka´dan katılan müze almaya hak kazandı. İnegöl Müzelerine de finale kalmaları adına Avrupa Müze Akademisi tarafından berat takdim edildi. Avrupa Müze Akademisi Ödül Töreni Gala Yemeğinde İnegöl heyetine eşlik eden Lüksemburg Prensesi Sibillia Sandra´ya Türkiye ve İnegöl hakkında bilgiler verildi. Anlatılanların Prenses Sandra´nın ilgisini çekmesi üzerine Lüksemburg Prensesi heyet tarafından Başkan Alinur Aktaş adına İnegöl´e davet edildi. Bu davete olumlu yanıt veren Prenses, seve seve İnegöl´ geleceğini ifade etti.

Son Güncelleme: 27.05.2016 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<