banner359

İnegöl Rabia Gününde buluştu!

İnegöl Rabia Gününde buluştu!

16 Ağustos 2014 Cumartesi 16:00 2014-08-16 16:03:11
İnegöl Rabia Gününde buluştu!

    14 AĞUSTOS
    14 Ağustos Dünya Rabia Günü nedeniyle, İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği (İHH İNİYAD), İnegöl Belediyesi ile ortaklaşa Kültürpark içi Anfi Tiyatro muhteşem bir programa imza attı. 

    “TÜM MAZLUMLAR İÇİN DUA EDİLDİ”
    ‘Afganistan, Doğu Türkistan, Filistin, Irak, Kerkük, Keşmir, Mısır, Myanmar, Orta Afrika Cumhuriyeti, Patani, Suriye ve tüm mazlumlar için sesini yükselt’ başlıklı programda; tüm mazlumlar için dua edildi. 

    MISIRDA YAŞANAN ZULÜM
    Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Mısırda yaşanan zulme ilişkin görüntüler izletildi. Programda bir konuşma yapan İHH İNİYAD Başkanı Fikret Bayram, programa katılanlara teşekkür ederek, programın düzenlenmesinde emeği geçen Yönetim Kurulu üyesi Serhat Balantekin’e teşekkür etti. 

    BAYRAM’DAN ÇAĞRI
    İHH İNİYAD’ın İnegöl’de farklı yapıya sahip derneklerden bir tanesi olduğunu belirten Fikret Bayram, “Yönetim Kurulu içerisinde siyasi görüşü farklı olan birçok arkadaşımız var. Yine aynı şekilde Yönetim Kurulumuzda cemaatlerle, cemiyetlerle ilişkisi olan arkadaşlarımız var. Bundan dolayı kamuoyundan hassasiyetle şunu rica ediyoruz; 

    ‘Ne olur bizi bir kalıp içerisinde görmek için mücadelede olmayın.’ Bizler içimizde barındırdığımız arkadaşlarla birlikte ümmete faydalı olabilme adına planlar, projeler ve programlar yapmaya çalışıyoruz. İHH İnegöl İNİYAD tüm cemaatler ile siyasi anlayışlara aynı mesafede olan kurum” dedi. 

    CUNTA GÖREVDEN ALDI
    10 Ağustos Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Mısır’daki seçimlerde Cumhurbaşkanı seçilen Mursi’nin cunta tarafından görevden alındığını anımsattı. 

    MURSİ ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTI
    Muhammed Mursi’nin çok önemli işlere imza attığını ifade eden Başkan Aktaş, ‘Belki şuanda Mursi olsa belki de Gazze’deki olaylar gerçekleşmeyecekti. Ülkemiz; Rabia Meydanında yapılan katliamlar nedeniyle, 14 Ağustos’u Dünya R4bia günü ilan etti” diye konuştu. 




    AKTAŞ’A TEŞEKKÜR PLAKETİ
    Başkan Aktaş, Belediye olarak Ramazan ayında işadamlarının destekleriyle 4 ülkede iftar verdiklerini ifade ederek, iftarlarda yaşadığı anılardan söz etti. Konuşmanın ardından Dernek Başkanı Fikret Bayram, Başkan Aktaş’a desteklerinden dolayı plaket takdim etti. 

    KARAOĞLU, EZGİLERİYLE BÜYÜLEDİ
    Daha sonra sahne alan Ensar Vakfı spor kulübünün karate takımı gösterilerini sundu. Mısır şehidi Esma’nın son anlarının izletilmesi sırasında ise duygu dolu anlar yaşandı. 

    Hüdai Cami İmam Hatibi Murat Küçük’ün mazlumlar için yapmış olduğu dua sonrasında Ünlü sanatçı Ömer Karaoğlu, sahne aldı. Eserleri ve eşsiz yorumu ile gönül kapılarını aralayan ünlü sanatçı Karaoğlu, ilçe halkına unutulmaz bir akşam yaşattı. 

Genç Gazete

Son Güncelleme: 16.08.2014 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<