banner359

İnegöl Tek Yürek Oldu

17 Temmuz 2017 Pazartesi 11:39 2017-07-17 11:44:41
İnegöl Tek Yürek Oldu

 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 1’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen etkinlikler, yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 15 Temmuz 2016’da milli iradeye sahip çıkmak için sokaklara akın eden İnegöl halkı, anma etkinliklerinde de meydanı boş bırakmadı. 7’den 70’e her yaştan bireyin katılımıyla gerçekleştirilen Milli İrade yürüyüşü ile başlayan etkinlikler, sabah namazına kadar devam eden demokrasi nöbetiyle son buldu.

15 Temmuz 2016 Cuma günü yaşanan hain darbe kalkışması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla aziz Türk Milletinin milli iradeye sahip çıkmak için sokaklara dökülmesi ve eli silahlı terör örgütü üyelerine yürekleriyle karşı koyması sonucu bertaraf edilmişti. 250 vatan evladının şehit düştüğü, 2193 kişinin yaralanarak gazi unvanını kazandığı karanlık gece, Türk milletinin dik duruşuyla adeta kahramanlık gecesine dönüşmüştü.

İNEGÖL HER DAİM NÖBETTE OLDUĞUNU GÖSTERDİ
Hain kalkışmanın 1’inci yıl dönümü kapsamında 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü düzenlenen anma etkinliklerinde de sahnede yine milli iradenin kadim nöbetçileri Türk Halkı vardı. Yurdun dört bir yanında olduğu gibi İnegöl’de de tüm halk, 15 Temmuz’u meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak geçirdi. Tıpkı darbe kalkışmasının yaşandığı gece gibi on binler sokaklara indi, yapılan kalleşliği unutmadığını ve her daim milli iradeye sahip çıkmak için hazır beklediklerini gösterdi.

249 ŞEHİT ANISINA 249 METRE BAYRKALA YÜRÜDÜLER
İnegöl’de İnegöl Belediyesi organizasyonuyla gerçekleştirilen 15 Temmuz anma etkinlikleri, 11 Temmuz Salı günü sabah namazıyla başladı. 15 Temmuz Cumartesi günü ise 19.30’da Heykel önünden Milli İrade Meydanına (Belediye Meydanı) ‘Demokrasi ve Milli İrade Yürüyüşü’ düzenlendi. 7’den 70’e her yaştan bireyin katıldığı yürüyüş, İnegöl Tarihi Mehteri öncülüğünde büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi. AK Parti İnegöl Gençlik Kolları Başkanlığı da 249 şehidin anısına üzerinde şehitlerimizin adının yazılı olduğu 249 metre uzunluğunda bayrakla yürüyüşe öncülük etti.

İNEGÖL TEK YÜREK OLDU
Demokrasi ve Milli İrade Yürüyüşüne Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel başta olmak üzere ilçemizdeki siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının Başkan, yönetici ve mensupları ile vatandaşlar katıldı. Bayrağını eline alanın meydana koştuğu 15 Temmuz anma etkinliklerinde kadını erkeği, yaşlısı genci herkes birlik ve beraberlik mesajları vererek caddeleri doldurdu.

DEMOKRASİ NÖBETİNDE BİRLİK BERABERLİK VE VATAN TEMALI ETKİNLİKLER
Eski adıyla Belediye Meydanı olan Milli İrade Meydanına kadar devam eden yürüyüş sonunda, on binler meydanı doldurarak demokrasi nöbetine başladı. İnegöl Belediyesi organizasyonuyla nöbet sırasında çeşitli etkinlikler de gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan demokrasi nöbeti, ardından İnegöl Tarihi Mehterinin muhteşem konseriyle devam etti. Programda geçtiğimiz yıl tutulan demokrasi nöbetleri sırasında okudukları şiirlerle akıllarda yer bırakan vatandaşlara da yer verildi. Birlik beraberlik ve vatan temalı şiirler, geceye renk kattı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı himayesinde hazırlanan 15 Temmuz konulu video gösterimleri de demokrasi nöbetine katılan ilçe halkıyla paylaşıldı. Yerel sanatçıların da ezgi ve ilahileriyle katılım sağladığı demokrasi nöbeti, coşkuyla devam etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİTİNGLERİ DEV EKRANLARDAN VERİLDİ
Kurulan dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirdiği mitingleri canlı olarak aktarılarak Başkomutan ilçe halkıyla buluşturuldu.

ŞİİR VE HİKAYE YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği şiir ve hikaye yarışmasının sonuçları da demokrasi nöbeti sırasında açıklandı. Dereceye girenlere ödülleri burada protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Yarışmaya katılan 23 hikaye arasından Huzur rumuzlu Asude Aras 1’inci olurken, Ahraz rumuzlu Murathan Çarboğa 2’nci oldu. 3’üncülüğü ise Azadem rumuzlu İbrahim Karaman elde etti. Şiir yarışmasında ise 75 şiir arasında yapılan değerlendirmede Ömeri rumuzlu İbrahim Şaşma 1’inci oldu. Şaşma’ya hediye çekini Belediye Başkanı Alinur Aktaş takdim etti. Tutan rumuzlu Mustafa Doğan şiir kategorisinde 2’nciliği elde ederken, Serdengeçti rumuzlu Nihat Malkoç ise 3’üncü oldu. 1’inciliği elde eden İbrahim Şaşma, şiirini sahnede okuyarak halka da duyurdu.

SÖYLEŞİ VE KONFERANSLAR VERİLDİ
Söyleşi ve konferansların da yer aldığı gecede, birbirinden değerli akademisyen ve uzmanlar demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara 15 Temmuz’a ilişkin bilgiler aktardı. Ayrıca 00.13’e tüm yurtta olduğu gibi İnegöl’de de camilerden selalar okundu.

DEHŞET GECESİ BAYRAMA DÖNÜŞTÜ
Demokrasi nöbetinde Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta kürsüye çıkarak vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Geçen sene 15 Temmuz’un korku ve dehşet gecesi olduğunu hatırlatan Aktaş, “Bu ülkenin uzun yıllar geriye götürüleceği bir felaket gecesiydi ama hamdolsun biz 1 yıl sonra bu milletin feraseti ve basiretiyle artık bunu bir bayram olarak kutluyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. 250 şehidimizin makamları Cennet olsun, 2193 gazimize Rabbim acil şifalar versin” dedi.

MESELE DEVLET, MİLLET, VATAN, BAYRAK MESELESİ
Meselenin devlet, millet, vatan ve bayrak meselesi olduğuna vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Aktaş, “Gerçekten din adına, milliyetçilik adına veya farklı değerler adına bir terör örgütü bu memleketi tabiri yerindeyse için için 40 yıl sömürdü ve bunun neticesi olarak da 15 Temmuz akşamı hain darbe kalkışmasıyla bu işi bitirmeye çalıştı. Ama şükürler olsun ki başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, burada da her rengi görüyoruz çok değerli kardeşlerimizi; kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle… Dün festivalimiz başladı. Orada farklı farklı kültür derneklerimizi gördük. Ama kardeşlerim bunların hepsi detay. Biz hepimiz özünde biriz, beraberiz ve Türkiye’yiz. 80 milyon et ve tırnak gibiyiz. Irak’a yapılmak istenenin, Suriye yapılmak istenenin aynısı Türkiye’ye yapılmak isteniyor. Ama onlar bir şeyi hesaba katmıyorlar. Çünkü bizim Malazgirt’ten bu yana çok derin bir tarihimiz ve birlik beraberliğimiz var. Bakın bu akşamki yürüyüşümüzde İnegöl’deki tüm siyasi partilerin İlçe Başkanları vardı, çok farklı çevrelerden, düşüncelerden kardeşlerimiz vardı. 15 Temmuz akşamı nasıl ki binlercesi bu sokakları doldurduysa, yine bir çağrımızla koşup geldiniz. Mesele devlet meselesi, mesele memleket meselesi, mesele bayrak meselesi. Ne olursunuz her konuda muhalefet yapalım, gerekirse tartışalım, istişare edelim ama birlik ve beraberliğimize halel getiren hiçbir şeye asla müsaade etmeyelim. Bizi Kürt-Türk diye, Alevi-Sünni diye, Sağ-Sol diye yıllarca bölmeye çalıştılar. Ama bir şeyi hesaba katmadılar, biz hamdolsun Türkiye Cumhuriyeti’nin, bu devletin asli unsurlarıyız. Kafkaslardan, Balkanlardan gelmiş olabiliriz, ama Cenabı Allah bizi bu ülkede hep beraber cem etmiş. Biriz ve beraberiz ve inşallah bu birliği hiçbir zaman bozamayacaklar” diye konuştu.

ÇIKARMAMIZ GEREKEN DERSLERİ ÇIKARALIM
15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlara da değinen Aktaş, “11 Temmuz sabahı sabah namazıyla başladık. Kaymakamlarımız, Komutanlarımız, Başsavcımız ve diğer yöneticilerimiz herkes oradaydı. Beraberce akabinde bereket sofrası ve şehitlik ziyareti gerçekleştirdik. Farklı etkinliklerle bu akşama geldik. Geçen sene bu akşam zor bir akşamdı ama artık bu bir bayramdır. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, 23 Nisan, 19 Mayıs bir bayramsa, bu da bir bayramdır. 250 şehidimiz var, 2193 gazimiz var. Ama lütfen çıkarmamız gereken dersleri çıkaralım. O birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize halel getirecek bütün fitnelerden uzak duralım. Ben katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Geceyle alakalı ekip arkadaşlarımın, destek veren AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi başta olmak üzere tüm partilerimizin, bu işe gönül veren tüm insanların hepsinden Allah razı olsun. Tabi sabah namazına kadar burada nöbetimiz devam edecek” ifadelerinde bulundu.

BUNLAR BİZİM ZENGİNLİKLERİMİZ
Konuşmasının son bölümünde Uluslara Arası Kültür Sanat Festivaline değinen Aktaş, “Kültür Festival programı kapsamında da yarın etkinliklerimiz sürecek. Bizim festivalimiz bir kültür festivali. Kültür Parkta çadırlar bölgesinde farklı derneklerimizin açtığı çadırlar var. Muhakkak sizleri bekliyoruz. Bunlar bizim zenginliklerimiz” açıklamalarında bulundu.

BURADA TOPLANMAMIZIN TEK BİR AMACI VAR
Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ardından İnegöl Kaymakamı Ali Akça kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. bu akşam burada tek bir amaç için toplanıldığını dile getiren Akça, “Aziz İnegöllüler, değerli kardeşlerim bu akşam burada 15 Temmuz hain darbe girişimini telin etmek ve yine o hain darbe girişimine karşı gösterilen onurlu duruşu bir kez daha anmak için toplandık. Buraya tarihi, mehter takımımızın eşliğinde heykelden yürüyerek geldik. Biz bu akşam burada tek bir amaç için toplandık. O da vatan sevgisi. Ve biz söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen bir anlayışın mensuplarıyız. Ve bu akşam burada tek bir değerimizi simgeleştirdik. O da beyaz ay yıldızlı al bayrağımız. Bayrağımız için, ülkemiz için şehit olan aziz şehitlerimiz bizlere seslenir. Onlar diridirler. Onlar hayattadırlar. Ve onlara asla ve asla ölüler dememeliyiz. Çünkü cenabı Allah böyle buyuruyor” dedi.

BİZİ EN ÇOK DEĞER VERDİĞİMİZ KONULARDAN VURUYORLAR
Emperyalist yapılar ve uşaklarının bizim en çok değer verdiğimiz konulardan bizleri vurduklarını kaydeden Akça, şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmalarını dinledik. Orda Bakara süresinin 154. Ayetini paylaştı sayın cumhurbaşkanımız. Ayette, “Allah yolunda öldürülenlere asla ölüler demeyiniz. Onlar diridirler. Onlar hayattadır lakin siz bunun şuurunda değilsiniz” der. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Çanakkale’den Sakarya’ya, Sakarya’dan Kıbrıs’a, terör şehitlerimize ve 15 Temmuz şehitlerimize kadar cenabı Allah binlerce kere rahmet eder inşallah. Allah onlardan razı olsun. Şunu çok iyi biliriz ki emperyalist yapılar ve bunların uşakları bizim en çok değer verdiğimiz konulardan bizleri vurdular. Ve bu paralel yapı mensupları bilin ki sadece bu paralel yapıyı kurmadılar. Ondan çok daha önemlisi paralel bir din oluşturma çabası içinde oldular. Paralel bir dine karşı da en önemli ilaç nedir biliyor musunuz yüce kitabımız kuranı kerimi kılavuz edinmek ve peygamberimizin yolundan sünnetinden gitmektir. Ve ayrıca çalışmalıyız, çalışmalıyız ve çalışmalıyız. Bedenen yorulduğumuzda alın teri dökeceğiz. Ve aynı zamanda çalışırken aklımıza da kullanacağız. Aklımızı kullandıktan sonra, tarih bilincine sahip olduktan sonra kuranı kerimi kılavuz edindikten sonra yolumuz evvel Allah açıktır. Buy duygu ev düşüncelerle bütün şehitlerimize cenabı Allahtan rahmet diliyorum, gazilerimize minnet ve şükran ifadelerimi iletiyorum ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Bayramımızın kutlu olmasını temenni ediyorum.”

01.30’a kadar bu etkinlikler ve konuşmalarla süren demokrasi nöbeti, ardından Sani Konukoğlu camisinde kılınan teheccüd namazı ile devam etti. Nöbet sabah namazına kadar Milli İrade meydanında sürdü.

Son Güncelleme: 17.07.2017 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<