banner359

İnegöl yeni bir okula daha kavuşuyor

14 Kasım 2016 Pazartesi 17:30 2016-11-14 17:33:09
İnegöl yeni bir okula daha kavuşuyor

 Prof. Dr. Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi bahçesinde düzenlenen törene AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hayırsever Veysel Bakgör, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdiler.

CİDDİ BİR ÖĞRENCİ POTANSİYELİNE SAHİBİZ
Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “İnegöl ilçemiz 250 bin nüfusu, 53 bin örgün, 7 bin de açıköğretim nüfusu olmak üzere 60 bin öğrencisi, 165 eğitim kurumuyla eğitim hayatına devam etmektedir. İnegöl’de eğitim yatırımları hızlı bir şekilde devam ediyor. Hem devlet hem hayırsever yatırımları ciddi şekilde devam ediyor. Bu manada yeni eğitim öğretim yılı içerisinde devletimiz tarafından ihalesi sürdürülen okulumuzun yapımına başlandı. Valimiz huzurunda yine bir ilkokul yapım protokolü imzalanmıştı. Bugün de Büyükşehir Belediye Başkanımız öncülüğünde temel atma programı düzenliyoruz. İlçemize 24 derslikli bir okul kazandırılıyor. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MUTLULUK VE GURUR BİR ARADA
Okulun yapımını üstlenen hayırsever aile adına konuşan Veysel Bakgör, “İnegöl’de bizim şirket olarak, aile olarak herhangi bir noktada faaliyetimiz yok. Bursa yerleşkeli bir aileyiz. Recep Başkanımıza vermiş olduğumuz bir sözümüz vardı. Buna dayalı olarak Recep Başkanımın ısrarıyla İnegöl’deki 24 derslikli bu okulun protokolünü Haziran ortalarında Valimiz ve Belediye Başkanımızla yapmış olduk. Bugün temelini atacağız. Aile olarak çifte mutluluk yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl Bakyapı İlköğretim Okulu adı altında 24 derslikli bir okul yapıp teslimini gerçekleştirmiştik. Nasip olursa bu okulu da bitirip eğitime kazandırmak istiyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu. 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  “Hayırlı ve güzel bir çalışma. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımızla tespit yapmıştık. Yıkım çalışmalarını yapın, biz Büyükşehir Belediye olarak gereğini yaparız demişti. Aynı şekilde 100. Yıl okulu bahçesinde de aynı çalışmaları yapıyoruz. Yıkım çalışmaları İnegöl Belediyesi tarafından gerçekleştirildi ve bugün temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Öğrenci sayısıyla bile birçok ilden büyük bir yerleşim yeriyiz. Buna cevap verecek şekilde her ay bir okul protokolü imzalanıyor. FEM dershanesinin İnegöl Belediyesine tahsisinden kaynaklanan İnegöl Belediyesi okulunun temel atımını gerçekleştirmiş olacağız. Kısa süre önce burayla ilgili söz kesmiştik ve bu sözü yerine getiriyoruz. İşadamımıza teşekkür ediyor, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TAM DONANIMLI BİR OKUL
“Geçtiğimiz yıl buraya gelerek yıkılmak üzere olan okulu gördük” diyerek konuşmasına başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gerekli istişarelerde bulunarak adımları attık. Bu konuda bizi kırmayan şehrimizin hayırseverlerinden biri olan Veysel Bakgör’ü ikna ettik. 24 derslikli güzel bir eser ortaya çıkıyor. Çürük okul gitti, donanımlı bir okula kavuşmuş olacağız. Bu konuda herkese tekrar teşekkür ediyor, İnegöl eğitim hayatına hayırlı olsun diyorum.”

DÜŞMANLARIMIZ BOŞ DURMUYOR
“Ülkemiz hızla gelişiyor ve kalkınıyor. Türkiye lider ülke olma yolunda hızla ilerliyor. Sıkıntılara rağmen büyüyoruz, işsizliğimiz azalıyor, ekonomimiz rayında gidiyor. Bu konuda büyük bir çalışma ve gelişme var. Bunun yanında düşmanlarımızın çalışmaları var. Bir yandan dünya mazlumları Türkiye’ye dua ederken bir yandan da düşmanlarımız hızla büyüyen Türkiye’nin önüne set çekmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Şimdiye kadar muvaffak olamadılar bundan sonra da olamayacaklar. Bunun için çalışmak zorundayız. Gençler bizim geleceğimizdir. Sizlerden çok şey bekliyoruz. Bizim en çok üzerinde durmamız kesimimizsiniz. Sizleri en güzel şekilde eğitmek, en güzel şekilde donatmak bizim açımızdan çok önemli. Geleceğe sizlerle yürüyeceğiz. Burada aldığınız eğitim çok önemli. Artık Büyükşehir uygulamasıyla şehirlerimizin tüm sorunları bizim sorunlarımızdır. Her konuda çalışıyoruz, hedeflerimiz var. Hedeflere ulaşmak içni sadece merkezi hükümetin faaliyetleri yetmez. Kurum kuruluşlar ve kent dinamikleriyle ortak sinerji oluşturarak hedeflere yürümemiz gerekiyor. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecekteki hedeflere ulaşabilmek için büyük şehirlerle büyük Türkiye’yi oluşturacağız. Okullarımızın tüm eksiklerinin tamamlanması konusunda elimizden gelen yardımları yapıyoruz. Şehir merkezlerinde olan bu okulların yenilenebilmesi için çalışıyoruz. Burada çökmek üzere olan bir okul vardı, biz yıkmasak kendiliğinden yıkılacaktı, öğrenciler için büyük bir tehdit oluşturuyordu. Büyükşehir Belediyesi olarak bütün ilçelerde bu uygulamaları başlatarak eski okulları yenilemeye başladık. Bu noktada önemli faaliyetlerimiz var. Artık eski okullar yıkılıyor, yeni binalar hızla gerçekleştiriliyor. Bu okulları işadamlarımızla yapıyoruz. Allah onlardan razı olsun. Proje inşaat alanı 4 bin metrekare, 24 derslikle hizmet verecek. Konferans salonu olacak. Gerekli mekân boyutları her katta 1 adet engelli tuvaletleri, asansör, otopark ve birçok hizmet hayata geçirilecek. Umulan sürenin yarısı kadar bir süreçte hayata geçirilmesi planlanıyor. Allah kazadan beladan korusun” ifadelerini kullandı. 

ÖNEMLİ HİZMETLERE İMZA ATILIYOR
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Güzel bir törende bir aradayız. Veysel beye imreniyorum. İşadamı; yaptığı işten, ürettiği üründen bakarken ayrı bir haz duyar ama işadamının daha büyük haz aldığı, farklı bir duygu tattığı ve öldükten sonra da devam edecek hayrı karşısına geçerek izlemesi daha büyük haz veriyor. Allah bizlere de nasip etsin. İnşallah Türkiye bu imkânları size verdikçe siz de Türkiye’ye bu imkânlarla hizmet edersiniz. Böyle bir hizmetin Veysel Bey ve ailesince İnegöl’e sunulmasında emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. İnegöl’ün tüm temel altyapısını Büyükşehir Belediyesi karşılıyor. İnegöl gelecekte çok güzel yaşanır bir memleket haline getirilecek. Hocaköy’de Türkiye’de hiçbir yere nasip olmayan bir içme suyu barajı ihale ediliyor, Aralık’ta da arıtma suyu tesislerinin ihalesini yapacağız. Bu barajda biriken suyun İnegöllü hemşerilerimize sağlıklı bir şekilde ulaştırılması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesinin bu konuda ciddi projeleri var. Kolektörler şehrimize armağan edilecek.”

İNEGÖL’E YENİ OKULLAR KAZANDIRILACAK
“İnegöl eğitiminde son 15 yıldır AK Parti iktidarıyla yepyeni bir dönem yaşandı. 15 yıl önce sınıflar 50’şer kişilikti. Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle yepyeni okullar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Liselerimizin sayısını tamamladık. Eksik olan 1 lisemiz var onu da yapacağız. İlkokul ve ortaokulda eksiklerimiz var, onları da tamamlayacağız. Tekli eğitime geçme aşamasında çalışmalarımız sürüyor. Sayın Başbakanımızın tekli eğitime geçme söylemleri doğrultusunda açıkları kapatıyoruz. Yepyeni bir imam hatip lisesini Alanyurt yolu üzerinde inşa edeceğiz. Selçuk Teşik kardeşimizle bunu İnegöl’e hediye edeceğiz. İnegöl’e yatırım yapacak olan yeni hayırseverlerimiz de var. Veysel beye ve ailesine teşekkür ediyorum. Tesisin bir an önce eğitim irfan ordumuza kazandırılmasını temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından okulun temeli atıldı.

Son Güncelleme: 14.11.2016 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<