banner359

İnegöl-Yenişehir Arası Duble Yol Oluyor

23 Ekim 2017 Pazartesi 14:55 2017-10-23 15:38:31
İnegöl-Yenişehir Arası Duble Yol Oluyor

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, beraberindeki Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, Mesudiye mahallesini İnegöl merkeze bağlayan Mesudiye alt geçit ile İnegöl-Yenişehir arası duble yol çalışmalarını yerinde inceledi.

İnceleme sonrası açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Bugün 14. Karayolları Bölge Müdürümüz ile beraber Bölge Müdürlüğünün çalışma alanında bulunan İnegöl’de yapılan Mesudiye Altgeçidi ve İnegöl-Yenişehir arası yol çalışmalarını inceledik. Mesudiye Altgeçidinde mevcutta üstten planlama yapışmış fakat yer kazıya girince farklı sorunlar zuhur etmişti. Onların giderilmesi ve ilgili makamların karar vermesini yerinde inceledikten sonra bugün Bölge Müdürümüz ile birlikte müteahhit firmanın da bulunduğu alanda kararlar verdik. Oradaki çalışmanın hızlı bir şekilde bitmesi gerekiyor. Burada cami ve camiden sonraki binaların da yapılan inşaattan zarar görmemesi için kazı sonrası ortaya çıkan hususların giderilmesi gerekiyordu. Onun kararlarını verdik. Müteahhit firma hava şartları da uygun olursa kısa zamanda burayı bitirmeyi planlıyor.”

İNEGÖL-YENİŞEHİR ARASI DUBLE YOL OLUYOR
“İnegöl-Yenişehir arası yolda Alanyurt’ta kooperatiflerin bulunduğu alanla köyün eski yerleşim alanlarının bulunduğu yerde 12 metre genişliğinde, 5 metre yüksekliğinde, her türlü aracın rahatlıkla geçebileceği bir baks projeye kondu. Onu da inceledik. Otelin bulunduğu alandan OSB’ye kadar olan 3 bin 200 metrelik alan sene sonuna kadar duble olarak Hamzabey köprüsü ile birlikte bitirilecek ve hizmete alınacak. Bunlar yoğun çalışma gerektiriyor. Coğrafi şartlardan dolayı kazı yapıldıkça farklı şeyler zuhur edebiliyor. Burada hem bölge insanının taleplerini hem de bu bölgeyi çok iyi bildiğimiz için bizim ihtiyaçlarımıza binaen bir an önce çözüme kavuşması için ilgili makamlardan talepte bulunuyoruz. Bunların bir an önce çalışılıp kazandırılması gerekiyor. OSB kavşağına kadar İnegöl’den gelen 6 kilometrelik yol duble olacak ve sıcak asfaltla kaplanacak, ondan sonraki yol da kış mevsimi bittikten sonra Yenişehir’e kadar 12 metre genişliğinde konforlu bir yol haline gelecek. Bunları yapmamızdaki sebep, hızlı tren Yenişehir’den Ankara ve İstanbul istikametine bağlanacak. Havaalanından ulaşımın sağlanması için yolun konforunu da artırmamız gerekiyor.“

ŞEHİTLER’E KAVŞAK GELİYOR
Bursa-Ankara Karayolu üzerinde yolların konforunu yükseltmek ve giriş-çıkışları kontrol altına almakla ilgili bir dizi çalışmalar yapıyoruz. Şehitler’de sık sık kazaların geldiği bölgede kavşak çalışmasına başlayacağız. Bu konuyla ilgili Bölge Müdürlüğümüz, Bakanlık nezdindeki idari çalışmalarını bitirdi. Siyasi kararımız ve bu konuyla ilgili kaynağımız var. İnşallah yakın zamanda Şehitler’deki kavşakla ilgili de çalışmaya başlayacağız.

ÇEVREYOLU SONUNA KAVŞAK
İnegöl Belediyemizin, İnegöl’ün OSB’sinden başlayarak Kulaca istikametindeki anayola kadar bağlanan çevreyolunu bitirdi. Asfaltlaması bitti. Bir takım altyapıları kaldı, onlar da bitecek. Bağlantıdan sonra Ankara yoluna dönüşle ilgili sıkıntı var. Yol çift yol. Bundan 3 ay önce yaptığımız ziyarette oraya da bir kavşak çalışması yapalım diye Bölge Müdürlüğümüzden bir projelendirme talebimiz oldu. Çiftliklerin arkasında geçecek şekilde bir projelendirme yapıldı. Kontrollü bir geçiş sağlayacak şekilde projelendirme çalışmasıyla birlikte Ankara’dan izinleriyle ilgili çalışmaya başladık. Bunları hedef projemize alıyoruz ki Çevreyolu bittiğinde buradaki ulaşımı rahatlıkla sağlayalım ve burada kazalara sebebiyet verecek bir trafik altyapısı oluşmasın. Bunları hep öngörerek, zamanında planlayarak hemşerilerimize sunuyoruz. Çevreyolundan gelişi Kulaca’dan bağlamak yerine bir köprülü kavşak yapacağız. Burası yoğun çalışılan bir yer. Mal sevkiyatının yoğun olduğu yer. Bu alandan da kontrollü bir şekilde Bursa veya Ankara tarafına ulaşımı sağlayacağız.”

BABASULTAN ÇIKIŞINA KAVŞAK
“Bursa-Ankara Karayolu üzerinde kazaların çok sık meydana geldiği Babasultan’da da bir çalışma yapacağız. Babasultan çıkışına gelmeden, arka taraftan karşı istikamete geçişi sağlayacak bir köprülü kavşakla ilgili çalışmalara başladık. İnşallah daha öncekileri yaptığımız gibi bunu da nihayete erdireceğiz.”

ÇALIŞMALAR SÜRECEK
“Bursa-Ankara Karayolu üzerinde 1 tane trafik lambası kaldı. O da BP istasyonunun önünde… İnşallah Çevreyolunun oradaki kavşağı yaptığımız zaman oradaki trafik lambalarını da kaldıracağız. Giriş ve çıkışların hepsi kontrollü olacak. Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kaynaklarını İnegöl’e transfer ederek trafik kazalarının en aza inmesi, giriş-çıkışların kontrollü olması ve seyrin de trafik lambalarıyla kesintiye uğramadan devam etmesini istiyoruz. 2 projeyi de hedefimize aldık, resmi yazıları hallediyoruz. Çalışıyoruz ve eyleme geçiriyoruz. Öncelikli hedefimiz Mesudiye Kavşağı’nı bitirmek, İnegöl-Yenişehir arası yolu bitirmektir. Ondan sonra da Şehitler Kavşağı’na başlayacağız. Babasultan ve Küçük Sanayi Sitesi bölgesinden Çevreyolunun bağlantısını köprülü kavşakla sağlayacağız.”

TRAFİK KAZALARI EN AZA İNECEK
“Alanyurt bölgesinde yapılan 3 kilometrelik yol çalışmasının sene sonuna kadar biteceğini belirten Şahin, “Hava şartları müsaade ettikçe o çalışma sürecek. Hava şartları ağır olmazsa çalışma devam edecek. Tabi kış da kışlığını yapmalı, kar yağmalı ki bereket olsun. Yolları nasıl olsa yaparız. Mesudiye’de ise yer altından su çıktı. Onunla ilgili tedbirler alınıyor. UEDAŞ’ın elektrikle ilgili yapması gerekenler var. Birçoğunu yaptılar, yarım kalanları tamamlayacaklar. Bahara gelmeden onu da bitirmek istiyoruz. Üstten çift taraflı geçişi sene sonuna kadar yapabilirler ama alttaki çalışma devam edecek. Yüksek duvar çalışması tamamlanıyor. Yıkılan tarafın geçişini yapıp öbür tarafı yıkacaklar, aynı şekilde orayı da saracaklar. Ankara tarafından üstten geçiş sağlanacak, altta çalışmaya devam edecekler. Hem geçişin kontrollü olması hem de araçların istediğimiz şekilde geçiyor olmasını temenni ediyoruz. O bölgede hayvan pazarı var, yüklü araçların oradan geçmesi lazım ki şehir ve şehir dışından gelenlerin o bölgeye transferinin kolay olması lazım. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu projeler bizim için çok önemli. Oylat, Hasanpaşa, Kulaca, Avarlar, OSB, altta Mesudiye ve Süleymaniye’deki altgeçitler, yakında başlayacak olduğumuz Şehitler, Küçük Sanayi Sitesi’nin Çevreyoluyla birlikte Babasultan’ı da kazandırdığımız zaman burada trafik kazalarının en az olduğu, dönüşlerin konforlu olduğu, giriş-çıkışların kontrollü olduğu mekanizmaları kazandırmış olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ulaşım hamlesi Sayın Cumhurbaşkanımızın Ulaştırma Bakanlığı’ndan gelen engin tecrübesi, şimdiki Ulaştırma Bakanımız Ahmet Aslan beyin destekleriyle bunları şehrimize kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 23.10.2017 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<