banner359

İnegöl’de Anadolu Yöresi Gıda Fuarı

11 Şubat 2017 Cumartesi 16:40 2017-02-11 16:50:20
İnegöl’de Anadolu Yöresi Gıda Fuarı
İnegöl Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği´nin organizasyonu ile düzenlenen Anadolu Yöresel Gıda Fuarı kapılarını açtı. Fuarın açılışında İnegöl Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Folklor ekibi gösterisi ile nefes kesti. 
Fuar Alanı bahçesinde kurulan çadır içerisinde açılışı yapılan fuarda, Erzurum yöresine ait Cağ kebabı, içli köfte, peynir ve tatlı çeşitlerinden oluşan zengin gıda ürünleri, İnegöllülerin damak tadına sunuldu.
15 standın hizmet verdiği fuar saat 14.00’de açılışı gerçekleştirildi.
Törene Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Belediye Başkan Yardımcıları Eşref Yiğit, Alper Taban ve Adil Kansu, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, bazı dernek ve oda başkanları, İnegölspor Teknik Direktörü Ergün Penbe, İnegöl Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Toprak ile Erzurumlular katıldı.
Açılış öncesi sahne alan İnegöl Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Folklor ekibi özellikle Hançer barı gösterisi ile nefes kesti.
YÖRESEL LEZZETLER TANITILIYOR
Törende konuşan İnegöl Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Toprak, "Yöremize ait lezzetlerin tanıtılacağı ürün tanıtım fuarımız açılışını yapıyoruz. Yöremizin lezzetlerinden kadayıf dolması ve cağ kebabı gibi lezzetlerimizi İnegöllü kardeşlerimize sunuyoruz. Çadır içinde farklı etkinliklerimiz devam edecek. Geçen senelerde de festival yapmıştık. Dernek olarak bu tür etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Dolu dolu etkinliklerimiz oluyor. 2017´ye yöremizin ürünlerini tanıtarak başlayıp, inşallah Mayıs ayında Anfi Tiyatro´da eğlence formatında yöremiz ile alakalı etkinliklerimiz ile devam edecek" dedi.
Belediye Başkan vekili Turgay Yel ise, “Ben’de Karslıyım. Erzurum-Kars’ın farkı yoktur. Aynı yörenin insanlarıyız. Fuar da Erzurum’un yöresel lezzetleri var. Cağ kebabımız gibi önemli yemeklerimiz var. Bu tatları tatmak için buradayız. Fuarımıza bütün İnegöllü vatandaşlarımızı davet ediyoruz.” dedi.

Son Güncelleme: 11.02.2017 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<