banner359

İnegöl'de Balkan şöleni

.

15 Haziran 2015 Pazartesi 12:15 2015-06-15 12:19:46
İnegöl'de Balkan şöleni
 Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) İnegöl Şubesinin 4. Geleneksel Uluslar arası Balkan Şöleni coşkuyla gerçekleştirildi.
Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Anfi Tiyatro´da düzenlenen finali Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Salih Şahin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bulgaristan Kırcaali´ye bağlı Eğridere Belediye Başkanı Resmi Murat, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Yüksek Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Müfit Besler ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda Balkan göçmeni izledi.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELİNDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan BAL-GÖÇ İnegöl Şubesi Başkanı Mustafa Kahraman, “Derneğimizin bu günlere gelmesinde emeği geçen yöneticilere ve üyelere, herkese minnettarlığımı sunuyorum. Kuruluşundan bu yana kadar, bu derneğin çatısı altında çok güzel işlere imzalar atıldı. Çok zor günlerden geçildi, birlik ve beraberlik içerisinde zorlukların üstesinden gelindi. Bu birlik ve beraberliğin İnegöl´de de sağlanması çabasında olmak en önemli hedefimizdir. Bizler İnegöl mozaiğinin birer parçasıyız. Ve bunu sürdürmek adına elimizden geleni yapacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın. Başarının ve yükselmenin anahtarlarından biri olan birlik ve beraberlik aynı zamanda yaşamın en önemli parçalarından biridir. Atalarımızın da dediği gibi; birlikten kuvvet doğar. Birazdan izleyeceğiniz gösteriler, çocuklarımızın birlik ve beraberlik içerisinde bütün yıl boyunca vermiş oldukları emeklerin bir ürünüdür. Bu reformun geçekleşmesinde emeği geçen çocuklarımıza, sponsorlarımıza, özellikle İnegöl Belediyesine, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, siz değerli üyelerimiz ve tüm İnegöl halkına, şahsım ve yönetim kurulu adına teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

BAL-GÖÇ Genel Başkanı Yüksek Özkan ise, “Bu etkinliği düzenleyen Şubemiz yönetimini tebrik ediyorum. Her sene bu coşkuya ortak olmaya çalışıyoruz. Kendi kültür ve değerlerine sahip çıkma, yaşatma anlamında bu tür etkinliklerin devamı çok önemli. Sizlerin desteğiyle oluyor. Ramazan Ayınızın mübarek olmasını diliyorum” dedi.

Bulgaristan Kırcaali Eğridere Belediye Başkanı Resmi Murat ise, “Sizler kültürümüzü buralarda yaşatmaya çalışıyorsunuz. Bizde sizlerin etkinliklerinize katılarak destek olmaya çalışıyoruz. Geceniz güzel, etkinlikleriniz çok olsun” dedi.

BİRLİK, BERABERLİK VE HUZURLA YAŞIYORUZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ta konuşmasında, “Bal-Göç her sene olduğu gibi yine güzel bir etkinlikle bizlerin karşısında oldular. Bunlar bizim güzelliklerimiz, bizi biz yapan değerler. Lütfen bizi biz yapan bu değerlere sahip çıkalım. Farklı yörelerden gelmiş olabiliriz ama hamdolsun biz Türkiye Cumhuriyetinde birlik, beraberlik ve huzurla yaşıyoruz. Hepimiz et ve tırnak gibiyiz. Dolayısıyla bu programlar bizim birliğimizi, beraberliğimizi artıran unsurlar olması gerekir” diye konuştu.

ŞÖLEN COŞKUSU

Konuşmaların ardından Derneğin Küçükler Balerin Grubunun gösterisiyle başlayan şölen, Küçükler folklor ekibinin Potpori gösterisiyle devam etti. Minik folklor ekiplerinin gösterileri katılanların beğenisini kazanırken, Romanya Müslüman Tatar Folklor ekibi gösterisiyle şölene renk kattı. Dernek bünyesindeki folklor ekiplerinin gösterisiyle devam eden şölen, büyük bir coşkuya sahne oldu.

Son Güncelleme: 15.06.2015 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haram olsun 2015-06-16 09:51:59

Her sene inegol belediyesi bunu yapiyo hicbir kulturunuzu yansitmiyor bir suru masraf yeminle helal etmiyorummmm haram olsun inegoll belediyesi

<