İnegöl'de İsrail'e Tepkiler Dinmiyor

'

21 Temmuz 2014 Pazartesi 17:38 2014-07-21 18:18:34
İnegöl'de İsrail'e Tepkiler Dinmiyor
 
İnegöl'de İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları protesto etmek için dua nöbeti tuttu.

Burada konuşan İNİYAD Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Döngel, İsrail işgal rejiminin 7 Temmuz’da başlattığı saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı her geçen gün artarken, Gazze’de zaten kötü olan insani durumun dayanılmaz boyutlara ulaştığını ve hayatını kaybedenlerin yüzde 80’inin sivillerden oluştuğuna dikkat çeken Döngel ;Havadan, denizden ve karadan gelen saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde 80’lik bölümünü siviller oluşturuyor. İsrail vurulan ya da zarar gören evlerin Hamas tarafından roket fırlatılan yerler olduğunu ileri sürse de, bölgedeki Birleşmiş Milletler ve İHH kaynakları, vurulan bölgelerin büyük bölümünün roket atışıyla ilgisi olmayan evler olduğunu teyit ediyor. Amaç  yıllardır direnen bir halkın iradesini teslim almak. İsrailli milletvekili Ayelet Şaked’in “Filistinli anneler de oğulları gibi ölmeliler” sözleriyle zirvesini  bulan bu strateji’ye rağmen ne işbirlikçi BM Ne AB ne de insan halkları örgütünden bir tepki görmemiştir" dedi.
İnegöl’den sesleniyoruz. Ümmetin selameti için can vermeye, cihat etmeye de hazırız, can almaya da hazırız. Bir gün ansızın Telaviv’e harekat başlatıp şehadet şerbeti de içebiliriz, İslam bayrağının göndere çekilmesine de vesile olabiliriz" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından alanda topluca Yatsı ve Teravih namazları kılındı.

Son Güncelleme: 21.07.2014 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<