banner359

İnegöl'de Lokanta Denetimi

.

26 Mart 2015 Perşembe 18:05 2015-03-26 18:10:20
İnegöl'de Lokanta Denetimi
 İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İnegöl’deki lokantaları denetledi. 160 lokantanın incelendiği denetimlerde Büyükşehir Belediye Meclisinin yeni meclis kararı işyerlerine tebliğ edildi.
Denetimler hakkında açıklama yapan Başkan Yardımcısı Alper Taban; İnegöl Belediyesi olarak halk sağlığını önemsiyor ve belirli periyotlarda bu denetimlerimizi yineliyoruz. Ekiplerimiz gıda üretimi ve satışı yapan birçok işyerinde denetimlerini titizlikle sürdürürken aynı zamanda da meclis kararıyla ilgili işletmelere gerekli uyarı ve bilgilendirmeyi yapıyor” dedi. 

Karar hakkında bilgi veren Taban; “2872 sayılı Çevre Kanununa göre atık üreticileri uygun metot ve teknolojiler ile atıklarını en az düzeye düşürecek tedbirleri almak zorundadırlar. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Meclisimiz tarafından alınan karar yürürlüğe konuldu. Belediyemiz sorumluluk alanları içerisinde yeni faaliyete geçecek lokanta, yemek fabrikası, otel, motel, yemekhane vb. organik atık üretim kapasitesi yüksek olan yerlerin açılma izni işlemlerinde organik atıkların öğütülerek bertaraf edilmesini sağlayan çöp öğütücü sisteminin kurulması şartının aranacağı, mevcut işyerlerinde ise çöp öğütücü sisteminin kurulması için 1 yıl süre verildiği bilgisi işletmelerimize tebliğ edildi” şeklinde konuştu. 

Taban konuşmasının sonunda, yapılan denetlemelerde vatandaşların hijyenik ortamlarda sağlıklı gıda tüketmelerini ve güven içinde yemek ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamak adına iş yerlerinde genel temizlik, havalandırma, kılık kıyafet, çöp kovaları, bone, personel kişisel temizliği, gıdaların korunma şartları ve ruhsat gibi konularda incelemelerde bulunduklarını belirtti. 

Son Güncelleme: 26.03.2015 18:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<