banner359

İnegöl'de Münazara Heyecanı

.

02 Mart 2015 Pazartesi 10:42 2015-03-02 10:44:28
İnegöl'de Münazara Heyecanı

 İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Liselerarası Münazara Yarışmasına 16 liseden 32 takım katıldı. Turnuvanın ilk gününde her grup 4 maça çıkacak ve değerlendirmeler sonucunda 16 ekip 1 Mart Pazar günü çeyrek finale katılmaya hak kazanacak. 2 Mart Pazartesi günü ise, 4 takım finalde mücadele edecek.

Liselerarası Münazara Yarışmasıyla ilgili bilgi veren Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Güven, “2014-2015 sezonunda Liseler arasında münazara turnuvası düzenledik. Bu turnuvaya 16 okulumuz katıldı. 28 Şubat’ta başladı, 2 Mart’ta final yapılacak. İlk gün 16 okulumuzdan 32 ekip yarışıyor. Aralarında maçlar yapılacak, 16 ekip bir üst tura çıkacak. 4 ekip ise finale kalacak. 2 Mart Pazartesi günü saat 14.00’de final yapılacak. Böylece 1, 2 ve 3. okullar belirlenecek. En iyi konuşmacı öğrenci seçilecek. Ayrıca sosyal medya ödülü de verilecek. Ödülleri de törenle verilecek” dedi.


Turnuvanın düzenleme amacının, öğrencilerin konuşma becerilerini geliştirme ve toplum karşısında seviyeli, saygılı, etkili konuşabilmeyi sağlamak olduğunu vurgulayan Güven, “İki ana tema var. Biri hükümet kanadı, diğer muhalefet kanadı. Ortaya atılan konular üzerinde görüşlerini ortaya koyuyorlar. En iyi kendini ifade eden okullar, bir üst tura yükseliyor. Münazara turnuvasında belirlenen konular ise şunlardır; ‘Ekonomik kalkınma uğruna çevreye zarar verilebilir mi?’, ‘Öğretmenlerin ücretleri öğrencilerinin başarılarına göre belirlenmeli midir?’, ‘Mobeseler kaldırılmalı mı?’, ‘Mahkemeler ölüm cezası verebilmeli mi?’, ‘Ötenazi hakkı kabul edilebilir mi?’, ‘Üniversite mezunu olmayanların oy hakkı olmalı mı?’, ‘Vicdani ret bir hak olarak kabul edilebilir mi?’, ‘Devlet internet erişimini kısıtlayabilir mi?’ ve ‘Devlet bütün çocukları doğumlarından itibaren ailelerinden alıp eşit koşullarda yetiştirmeli midir?’ ‘Spor müsabakaları üzerine oynanması yasaklanmalı mı?” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 02.03.2015 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<