banner359

İnegöl'de Okul Kantinlerine Sıkı Denetim

.

27 Eylül 2014 Cumartesi 11:53 2014-09-27 11:54:51
İnegöl'de Okul Kantinlerine Sıkı Denetim
 İnegöl Belediyesi Zabıta ekipleri, 5996 sayılı Kanun ve Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği” kapsamında, kantinlerin kurallara uygun ve sağlıklı yiyecekler satıp satmadığını belirlemek için, ilçedeki tüm okul kantinlerini denetliyor.

Denetimlerle ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Eğitime ve sağlığa önem veren bir yönetim anlayışı olarak, 2014-2015 eğitim öğretim döneminin başladığı şu günlerde, öğrencilerimizin sağlıklı gıdalar tüketmesi açısından kantinlere yönelik denetimler gerçekleştiriyoruz. Denetimlerimizi, Zabıta Müdürlüğümüz, Veteriner Hekimliğimiz ve İlçe Gıda Tarım Müdürlüğümüz işbirliğinde gerçekleştiriyoruz. Her birinde 2  zabıta, 1 gıda mühendisi ve 1 veteriner hekim arkadaşımızın yer aldığı, 4 kişilik 2 ekip halinde denetimlerimizi yapıyoruz. Bu denetimlerimizi, ilçemizdeki tüm okullarımıza yönelik yapıyoruz” dedi.

 

KANTİNLERİN GENEL DURUMLARI İNCELENİYOR

Denetimlerde dikkat edilen hususları da anlatan Başkan Yardımcısı Taban, “Denetimlerde, işyeri sahibinin işyeri açma ve çalıştırma ruhsatının olup olmadığı, ortam ve personel temizliği, açıkta gıda maddesi satılıp satılmadığı, ürünlerin son kullanım tarihleri, maddelerin gıda üretim belgelerinin olup olmadığı, satışa sunulan gıda maddelerinin etiket fiyatı, kantin mutfaklarında havalandırma ya da davlumbazın bulunup bulunmadığı, mutfağın sıcak su tertibatından, çöp kovasına kadar genel durumu hakkında inceleme yapıyoruz” diye konuştu.                                                 

GAZLI, KOLALI İÇECEKLER İLE KIZARTMA VE CİPS SATIŞI YAPILMAYACAK

Denetimlerdeki amaçlarının öğrencilerin daha hijyenik ortamlarda sağlıklı beslenmelerine olanak sağlamak olduğunu, öğrencilerin sağlıklı büyümeleri açısından kantinlerin hem temizlik yönünden hem de buralarda satılan gıda maddeleri açısından son derece düzenli olmaları gerektiğini belirten Taban, “Bilindiği üzere, Bakanlık, bundan sonra kantinlerde çiğ et pişirilmesini ve satılmasını yasakladı. Kantinlerde dengesiz beslenmeye ve obeziteye sebep olabilecek, enerji yoğunluğu yüksek ancak besin değeri düşük olan enerji içecekleri, gazlı, kolalı ve aromalı içecekler ile kızartma ve cipslerin satışı yapılmayacak. Hükümetimiz çocuklarımızın sağlıklı gelişimi açısından önemli bir adım attı. Biz de, İnegöl belediyesi olarak bu kapsamda okulların açılmasıyla başladığımız denetimlerde, sağlığı olumsuz etkileyecek gıda maddelerinin satışına kesinlikle izin verilmeyeceğini belirtiyor, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Son Güncelleme: 27.09.2014 11:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<