banner359

İnegöl’de Orman Yangını

15 Temmuz 2017 Cumartesi 19:32 2017-07-15 19:37:59
İnegöl’de Orman Yangını

 İnegöl ilçesine bağlı Hamzabey mahallesi Ormanlığında çıkan yangın itfaiye ekipleri ve orman işletme müdürlüğü helikopteri ile büyümeden söndürüldü.

Edinilen bilgilere göre; İnegöl’e bağlı Hamzabey mahallesi Ormanlık alanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
Alevleri fark eden baraj kenarında balık tutan vatandaşlar durumu Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Yangın yerine gelen orman İşletme Müdürlüğüne ait üç arazöz ve İnegöl İtfaiye ekipleri yangına dört bir yandan müdahaleye başladılar. Rüzgarın da etkili olduğu yangın söndürme çalışmalarına helikopter de eklendi. Bursa İl Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme helikopteri barajdan su doldurup yangına müdahale etti. Karadan Orman İşletme ve İnegöl İtfaiye ekipleri, havadan ise helikopterin 20 sorti yapması sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. İki saat süren çalışmalar sonucunda yangın tamamen söndürüldü.
Yangın sonucunda 30 dönüm ormanlık alan küle döndü.
Orman İşletme Müdürü Nejdet Güdül, öğle saatlerinde Hamzabey mahallesi mevkiindeki ormanlık alandan yangın ihbarını aldıklarını belirterek, “Ekiplerimiz ile birlikte yangına yerine ulaşarak karadan müdahaleye başladık. Bursa Müdürlüğümüzden talep ettiğimiz yangın helikopteri de yangına müdahale etti. yoğun çalışmalar sonucunda kontrol altına alarak söndürdük. Bu senenin ilk orman yangını. Son olmasını ümit ediyoruz. Vatandaşlarımızın ormanlık alandan özellikle piknik ateşlerini söndürmeden ayrılmamalarını istiyoruz. Ormanlarımız bizim oksijen kaynaklarımız. Onları korumamız gerekiyor. Ayrıca ateş yakanlar hakkında da cezai işlem uygulanıyor. Bu konuda da dikkat edelim” dedi.

Son Güncelleme: 15.07.2017 19:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<