banner359

İnegol’de Paralel Yapı Operasyonunda 2. Dalga

06 Mayıs 2016 Cuma 10:28 2016-05-06 10:35:55
İnegol’de Paralel Yapı Operasyonunda 2. Dalga
İnegöl'de Paralel Yapı operasyonunda 2. Dalga. İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığınca FETO/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve İnegöl Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekipleri tarafından İnegöl´de faaliyet gösteren şirket ve özel okullar ile ikametlerde arama yapıldı.
FETO/Paralel Devlet Yapılanmasına (PDY) üye olmak, terörizmin finansmanın önlenmesine hakkında kanuna muhalefet, dini duyguları istismar suretiyle nitelikli dolandırıcılık suçları kapsamında, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve İnegöl Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekipleri tarafından İnegöl´deki 1 şirket merkezi, şirket bünyesinde faaliyet gösteren 2 eğitim kurumu, 1 mobilya şirketi ve 8 ikamet adresinde örgüt mensuplarınca örgüte finans sağladıkları, vatandaşların dini duygularını istismar etmek suretiyle burs, zekat ve kurban parası adı altında örgüte finans sağlandığı iddiaları ile ilgili arama, el koyma ve inceleme işlemi yapıldı.

EVRAKLARA EL KOYULDU

Önceki gün sabah saatlerinde şirket, okullar ve adreslerde yapılan aramalarda bazı evraklar elde edilirken, evraklara incelenmek üzere el koyuldu. Konuyla ilgili gözaltına alınan kimsenin olmadığı belirtilirken, İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmanın kapsamının genişletilerek süreceği iddia edildi.

Öte yandan, FETÖ/PDY terör örgütünün devlet kurumlarına sızma eylemlerinin deşifre edilmesine yönelik Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İnegöl´de yapılan ilk çalışmada, İnegöl Adliyesine örgüt yandaşlarının sahte belgelerle zabıt katibi, mübaşir ve infaz koruma memuru gibi görevlere memur olarak alındıkları tespit edilmiş, yapılan operasyonda adliyeye usulsüz olarak alınan memurlar ile bu memurlara sahte belge temin ettikleri belirlenen 7 kişi gözaltına alınmıştı.

KURUMDAN AÇIKLAMA

Öte yandan, Özel Nilüfer Safvet İlkokulu ve Ortaokulu ile Özel Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi adına Afşar Özel Öğretim Kurumları Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Ulusal ve yerel basında kurumlarımız hakkında asılsız, taraflı, gerçeği yansıtmayan haberler yapılmaktadır. Kurumlarımız daha önce olduğu gibi yine algı operasyonuna tabi tutularak geçirdiği kontrollerden birini daha geçirmiştir. Kurumlarımız her zamanki gibi eğitim ve öğretim faaliyetlerine ilk günkü heyecanla devam etmektedir. Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz” ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 06.05.2016 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<