banner359

İnegöl'de Sakal-ı Şerif izdihamı

-

24 Temmuz 2014 Perşembe 14:08 2014-07-24 16:17:19
İnegöl'de Sakal-ı Şerif izdihamı
 

Mübarek Ramazanın 26'nci gününde dün İshakpaşa camiinde öğlen ve ikindi namazı sonrasında izlenime açılan, Peygamber Efendimize ait Sakal-ı Şerifi görmek isteyen cemaat arasında izdiham yaşandı.

7'den 70'e vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Sakal-ı Şerif'in, içinde bulunduğu cam korumaya dokunmak için vatandaşlar birbiri ile yarıştılar.

Özel hazırlanmış 40 kat yeşil ve beyaz renklerden oluşan bezlere sarılı Sakal-ı Şerif tekbirler eşliğinde İshakpaşa Camii İmamı Mehmet Nuri Memiş tarafından açılırken, vatandaşlar camdan koruma içerisinde bulunan Sakal- Şerife yakınlaşmak ve dokunmak için çaba sarf ettiler.

Öğlen namazının ardından bayanlar, ikindi namazından sonra da erkekler mübarek Sakal-ı Şerifi görmek için birbiri ile adeta yarıştılar. Cami cemaatin içinde bulunan çocuklarda mübarek Sakal-ı Şerifi görmek için büyüklerinin kucaklarına çıktılar. Bayan ve erkek vatandaşlar arasında bazıları Sakal-ı Şerifi görünce gözyaşlarına boğuldu. Vatandaşlar hem kendi gözleriyle mübarek Sakal-ı Şerifi görmek için uğraşırken, hem de ellerindeki cep telefonlarıyla fotoğraf ve video çekmeye çalıştılar.

İshakpaşa Camii İmamı Mehmet Nuri Memiş, “Resulullah Efendimiz, bütün alemlere rahmet olarak gönderilmiş bir Peygamberdir. Ve Resulullah Efendimizin diğer Peygamberlerden farklı olarak, diğer Peygamberlerden üstün olarak gönderilmiş olmasının sebebi de onun son peygamber olması, insanların son umudu olmasıdır. Asırlardır da insanlık, Hz. Muhammed’in aşkıyla yanıp kavrulmaktadır. İşte özellikle bizim vatanımızın kurucuları olanlar, Efendimizin muhabbetinin eseri olarak kutsal emanetlerinden her bir parçayı adeta bir namus bilmiş ve muhafaza etmiştir. Şimdi de onlardan birini ziyaret ediyoruz” dedi.

Memiş, “Mantıklı bir kural vardır, parça bütünü temsil eder. Dolayısıyla bir kıl parçasıdır ki ne olacak dememek gerekir. Değil mi Resulullah Efendimizin yüzünde aylarca kalmış ve kesildiği günden itibaren de bir kenara atılmayıp, evlerin en güzel yerlerinde muhafaza edilmiş Sakal-ı Şeriftir. Tıpkı Resulullah Efendimizi canlı olarak ziyaret etmiş gibi fazileti ve anlamı olan bir hadisedir. Dolayısıyla bizler de onun vücudundan bir parçayı görebilmenin aşk ve şevkiyle bu camiyi doldurduk” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 24.07.2014 16:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<