banner359

İnegöl'de son 2 gün uyarısı

23 Kasım 2016 Çarşamba 19:16 2016-11-23 19:23:36
İnegöl'de son 2 gün uyarısı

 Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinin ardından alacaklarını yapılandırmaya devam eden İnegöl Belediyesi’ne başvurular devam ederken, yapılandırmaya ilişkin başvurular 25 Kasım’a kadar uzatıldı.

Ayrıca Alacakların yapılandırma işlemi yanında emlak vergisi, çevre-temizlik vergisi ve ilan-reklâm vergisinin 2. Taksitlerinin ödeme süresinin ise 30 Kasım 2016 Çarşamba günü mesai bitimine kadar devam edeceği belirtildi.

YAPILANDIRMADA SON BAŞVURU TARİHİ 25 KASIM
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Borçların yapılandırılmasıyla ilgili kanunun çıkmasıyla birlikte vatandaşlarımızın başvurularını almaya başladık. Bilindiği üzere yapılandırmanın süresi 25 Kasım’a kadar uzatılarak daha fazla vatandaşımızın bu uygulamadan faydalanması sağlandı” dedi.

YAPILANDIRMA KAPSAMINA GİREN ALACAKLAR
6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun 19/8/2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır diyen Taban; “Anılan kanun ile kurumumuzun birikmiş alacaklarına ödeme kolaylığı getirilmiştir.6736 sayılı kanun uyarınca 2016 Haziran ayı/dönemi ve önceki aylara ilişkin olup bu kanunun yayımlandığı tarihten önce tahakkuk ettiği halde 19/8/2016 tarihi itibariyle ödenmemiş olan; Emlak Vergisi, İlan Reklam Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, Eğlence vergisi, Harcamalarına katılım payları, Ecrimisil alacakları, Otopark Bedelleri, Teknik altyapı bedelleri, Ücretler ve Katı Atık Ücreti Alacakları 30/6/2016 tarihinden önce tahakkuk eden vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları kapsama girmektedir. Buna göre anaparalara işleyen gecikme zammı ve gecikme faizinden vazgeçilecek, yerine daha az olan Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi(Yİ-ÜFE) oranı uygulanacaktır. Ayrıca Vergi Zıyaı Cezalarından da vazgeçilecektir” dedi.

ÖDEME KOLAYLIĞI
Mükelleflerimiz borçlarını peşin ya da ikişer aylık süreler itibariyle olmak üzere taksitli olarak ödemeleri mümkün bulunmaktadır diyen Taban; “Bunun yanında peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE oranlarına ayrıca %50 indirim uygulanacaktır. Söz konusu kanuna göre yeniden yapılandırılan borçların kredi kartı ile de ödenmesi mümkündür. Yapılandırılan borçların ilk taksiti ya da peşin ödemesi için son gün 30 Kasım’dır. Ayrıca yapılandırmanın bozulmaması ve halkımızın mağduriyet yaşamaması ödemelerin düzenli yapılmasını önemle rica ediyoruz ” dedi.

EMLAK ÇEVRE-TEMİZLİK VE İLAN-REKLAM VERGİSİNDE SON GÜN 30 KASIM
Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, emlak vergisi, çevre-temizlik vergisi ve ilan-reklâm vergisinin 2. Taksitlerinin ödeme süresinin ise 30 Kasım 2016 Çarşamba günü mesai bitiminde sona ereceğini belirterek mükellefleri uyardı.

Taban konuşmasının devamında; “Belediyemize yapılan ödemelerde kredi kartı kolaylığı sağlandığı gibi anlaşmalı bankalar nezdinde de taksit imkânı sağlanmaktadır. Mükellefler borçlarını belediyemiz web portalı üzerinden öğrenebilecekleri gibi, ödemelerini de güvenli bir şekilde “t-belediyecilik” hizmet ağımızdaki 0 224 715 40 00 telefon hattı üzerinden de yapabileceklerdir. Süresi içerisinde ödeme yapmayanlar hakkında 6183 sayılı amme alacakları tahsili usulü hakkında kanun çerçevesince yasal işlem yapılacağı bilinmelidir” dedi.

TAHSİLAT HAFTASONU AÇIK OLACAK
Taban; “İnegöl Belediye Başkanlığı olarak aldığımız karar neticesinde hizmetlerin aksatılmaması ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına ek hizmet binamızda bulunan Tahsilat Servisimiz ile Gelir ve Emlak Servislerimiz 26 Kasım Cumartesi ve 27 Kasım Pazar günü sabah 8.00, akşam 17.00 saatleri arasında halkımıza hizmet vermeye devam edecektir” dedi.

Son Güncelleme: 23.11.2016 19:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<