banner359

İnegöl'deki Suriyeli Girişimci Sayısı Artıyor

.

22 Aralık 2014 Pazartesi 21:11 2014-12-22 21:13:53
İnegöl'deki Suriyeli Girişimci Sayısı Artıyor
Suriye’de yaşanan zulümden kaçarak İnegöl’e gelen Suriyeliler, işadamlığına soyunuyor. Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle İnegöl’e sığınan yaklaşık 4 bin ailenin fertleri, İnegöl sanayinde yer alan çeşitli iş kollarında çalışarak evlerinin geçim kaynaklarını sağlamaya çalışırken, bazı girişimci Suriyeliler ise İnegöl’ün çeşitli mahallelerinde kendi işini kuruyor.
İnegöl’ün yaşam şartlarına uyum sağlayan bazı Suriyeli girişimciler, İnegöl’ün çeşitli yerlerinde mini marketler açıyor.
Kemalpaşa mahallesinde yaklaşık 6 ay önce mini market açarak ekmek parasını kazanan Suriyeli Ahmad Usta’nın ardından Mesudiye mahallesi İnegöl caddesinde de Suriyeli girişimci Marvan Sefo, mini marketini hizmete açtı.
Suriye’de yaşayan zulüm nedeniyle 8 ay önce İnegöl’e ailesi ile geldiğini söyleyen Marvan Sefo, “Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle zorluklar yaşadık. Can güvenliğimiz olmayınca ben de ailemi alıp İnegöl’e geldim. Bir süre İnegöl’de mobilya fabrikalarında çalıştım. Geçtiğimiz hafta da bir işyeri açmaya karar verdim. Suriye’den getirdiğim ürünlerin olduğu bir mini market açtım. Bir haftadan bu yana da bu işi yapıyorum” dedi. Kahve, Suriye ekmeği, Baharat, içecek ve konserve ürünlerinin olduğu Suriye markalarını kendi işyerinde satışa sunduğunu söyleyen Sefo, “İnegöllüler de alışveriş için geliyorlar. Ürünlerimizi beğeniyorlar. İşyerinin geliri ile evimin ihtiyaçlarını karşılıyorum. İnegöllü vatandaşların bize destek olması, bizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu.
Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle Suriye vatandaşlarına kucak açtığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Sefo, “Allah ondan bin kat razı olsun. Bizlere kucak açtı.” İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.12.2014 21:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<