banner359

İnegöl’den Domaniç Orman Yangını İçin Yardımlar Yola Çıktı

14 Eylül 2017 Perşembe 16:10 2017-09-14 16:37:44
İnegöl’den Domaniç Orman Yangını İçin Yardımlar Yola Çıktı

Kütahya’nın Domaniç ve Emet ilçelerinde çıkan orman yangını söndürme çalışmaları devam ederken İnegöl Belediyesi de gerekli ekip, ekipman ve gıda yardımları ile çevre ilçelere destek vermeye devam ediyor. Konuyla ilgili olarak İnegöl Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara açıklamalarda bulundu.

“ÇALIŞMALAR ÖZVERİ VE GAYRETLE DEVAM EDİYOR”
Kara; “Pazar günü komşu ilçemiz Domaniç’in Çukurca Beldesinde çıkan zorlu coğrafi şartları sıcak hava ve rüzgarın da etkisiyle hepinizin bildiği gibi yaklaşık 500 hektar alanda etkili oldu. 5 gündür büyük bir özveri ve gayretle yapılan çalışmalar çok şükür dün gece itibari ile sonuç vermeye başladı ve bu sabah saatlerinde aldığımız haberle de yangının kontrol altına alınış olduğunu bununla birlikte soğutma çalışmalarının da devam ettiğini öğrenmiş olduk. Tabi şimdi yangının tekrar yayılmaması için yine çok ciddi ve kontrollü bir süreç devam ediyor. Ama gelen haberlere göre ciddi bir durumun olmayışı bizi mutlu ediyor. Oradaki yine hummalı çalışmalar devam ediyor. Ben yangın söndürme çalışmalarında yer alan herkese kolaylıklar diliyorum” dedi.

İNEGÖL’ÜMÜZ DE BU YARDIM SEFERBERLİĞİNE HER ZAMANKİ GİBİ DUYARLILIĞINI GÖSTERMİŞTİR”
İnegöl Belediyesi olarak Domaniç Kaymakamlığı Kriz Masası yetkilileri ile sürekli temas halinde olduklarını belirten Kara; “Bir defa şunu belirtmek gerekir ki yangın söndürme çalışmalarında 5 gündür cansiperane şekilde çalışan başta Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Domaniç ve Kütahya başta olmak üzere içinde Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri olmak üzere civardaki 4-5 ilin İtfaiye ekipleri, sağlık ekipleri ve sivil vatandaşlar cansiperane bir şekilde yangının kontrol altına alınabilmesi için büyük bir özveri ile gayret gösterdiler ve devam ediyorlar. Bir defa bunlara saygılı olmamız lazım. Bölgesin Valisi, Kaymakamı, Belediye Başkanları sürekli olay yerinden doğru bilgiler aktarmaya gayret gösteriyor ancak bunlara rağmen maalesef yangına yeterli müdahale edilmediği ve bilerek kontrol altına alınamadığı gibi asılsız ve seviyesiz ifadeler de görüyoruz. Bölgede 16 helikopter, 40 arazöz, 20 Dozer, 10 Kepçe, 100’üz üzerinde su ikmal aracı ve yüzlerce resmi ve sivil yangınla mücadele ediyor. Ormanlar bizim ciğerimiz ama bir şeye üzülürken ve bu üzüntümüzü ifade ederken yapılan çalışmalara da saygı gösterilmesi gerektiğini ifade ediyorum. Tabi bu arada yardım konularında üst düzey hassasiyet gösterilmesi ile öne çıkan İnegöl’ümüz de bu yardım seferberliğine her zamanki gibi duyarlılığını göstermiştir. Çeşitli yardım malzemelerinin oraya götürüldüğünü takip ediyoruz. Çünkü biz komşusunda da sorumlu olduğunu bilen bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bu manada ilçemizde de yapılan bu yardımları önemsiyor ve herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

“YARDIMLAR İÇİN BİZİMLE İRTİBAT KURUN”
Yardım paketlerinin hazır olduğunu ifade eden Kara; “Az önce de ifade ettiğim gibi biz de Kaymakamlık yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda yangına müdahale edenler için içimde iç çamaşırı, çorap, eşofman, ıslak mendil, gibi malzemelerden oluşan bir yardım paketi hazırladık ve İnşallah karınca misali orada özverili bir şekilde yangına müdahale için çalışan kişilere ulaştıracağız. Bunun yanı sıra Domaniç Kaymakamlığının talebi üzerine soğutma çalışmalarında kullanılmak üzere 20 tonluk sulama tankeri ve 2 personelimizde görevlendirilmiştir. İlçe halkımızdan ricamız yardım ihtiyaçları ile ilgili Domaniç Kaymakamlığı ile veya bizimle irtibat kurmalarıdır” 
“Son gelen bilgilere göre gün gece saatlerinde yangının kontrol alındığı ve bugün hava ve rüzgar olumsuz bir etki oluşturmazsa en kısa zamanda yangının tamamen kontrol altına alınıp soğutma çalışmalarıyla hayırlısı ile tam olarak söndürüldüğü haberini almayı bekliyoruz. Bu konuda Belediyemiz Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz de bölge ile sürekli irtibat halindedir. Gerekli bilgilerin resmi makamlardan alınarak hareket edilmesi böyle durumlarda çok önem arz etmektedir” dedi. 

“AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINA DESTEK VERECEĞİZ”
Son olarak ağaçlandırma çalışmalarına İnegöl Belediyesi olarak destek vereceklerini belirten Kara; “Bu arada Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş ile konuyla ilgili yaptığım telefon görüşmesinde yangından zarar gören 500 hektar orman alanı ile ilgili yetkililerle kuracağımız temaslar ve talepler doğrultusunda çerçevesinde yapılacak ağaçlandırma çalışmalarına İnegöl Belediyesi olarak destek olacağımızı da ifade etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle gölge halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor büyük bir özveri ve gayretle yangına kontrol etmeye çalışan herkese Allah’tan kolaylıklar diliyorum” şeklinde konuştu.
Ayrıca soğutma çalışmalarında kullanılmak üzere Domaniç Kaymakamlığının talebi üzerine 1 adet 20 tonluk sulama tankeri 2 personel ile birlikte gönderilmiştir.

Son Güncelleme: 14.09.2017 16:37
Anahtar Kelimeler:
Inegöl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<