banner359

İnegölle 17 Araçlık Yeni Otopark

17 Araçlık Yeni Otopark

13 Eylül 2014 Cumartesi 11:53 2014-09-13 12:04:22
İnegölle 17 Araçlık Yeni Otopark
 Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve Fen İşleri Müdürü Sabri Şen ile birlikte çalışmaları inceledi.
16 ARAÇLIK OTOPARK YAPMIŞTIK
Aktaş, yaptığı açıklamada: “İnegöl Belediyesi olarak kent görsellerine ve estetiğine büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda özellikle son yıllarda gerçekleştirdiğimiz projelerle şehri yeniliyor, şehirde vizyon oluşturmaya çalışıyoruz. Şehri rahatlatacak dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız ise kentin her tarafında artarak devam ediyor. Bilindiği üzere en son henüz birkaç hafta önce Cuma Mahallesi Akıncı Çıkmazındaki metruk yapı, İnegöl Belediyesi ekiplerince yıkılıp sokağa 16 araçlık yeni bir otopark uygulamasını hayata geçirmiştik” dedi.

1200 M2’LİK ALAN
“Bugün de mahalle arası cep otopark projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz” diyen Aktaş: “Cuma Mahallesi Şehit Ali İsmail Kurt sokakta İnegöl Mobilya Müzesi arkasında kalan bu bölgede yeni bir otoparkı vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz.  Proje çalışma alanımızın toplam büyüklüğü 1200 m2’dir.  Alanda alt yapı çalışmaları yapılmış, otopark düzenlemesi, aydınlatma ve taş döşeme işlemleri yapılmıştır.  Alanın zemin döşemesinde Mobilya Müzesinin kent düzeyindeki etkilerinden yola çıkılarak Selçuklu motiflerinden esinlenilmiştir. Bunun için iki renk wash beton kullanılmış ve toplamda 1300 m2 ye yakın taş kullanılmıştır” bilgilerini verdi. 

700 M2 MERMER TAŞ
Aktaş, şöyle devam etti: “Müze etrafında oturan bina sakinleri de düşünülmüş araçlarını park etme sorunu 17 araçlık otoparkla giderilmeye çalışılmıştır. Ayrıca bina sakinleri için tretuvar çalışması yapılmış ve 700 m2 ye yakın mermer taş kullanılmıştır. Alanın alt yapısı revize edilmiş ve gece aydınlatması için aydınlatma direkleri getirilmiştir. Alanda mevcut bulunan trafo mobilya müzesinin tasarım dokusuna uygun olarak boyanmış ve göze hoş gelen bir görsellik kazandırılmış restore edilmiştir”

MALİYETİ 112 BİN TL
“17 Araçlık otopark projemizin belediyemize maliyeti yaklaşık 112 Bin TL’dir. Mevcut alan daha önce vatandaşlarımızın düzensiz ve gelişi güzel olarak kullandığı boş bir alanken; uyguladığımız 17 araçlık otopark projesi ile güzel bir otopark halini almıştır. Bölge sakinlerinden ara sokaklara veya boş alanlara değil de bu tip otoparka araçlarını park etmelerini önemle rica ediyorum. Otoparkımızın ilçemize ve Cuma Mahallesine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” 

Genç Gazete

Son Güncelleme: 13.09.2014 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<