banner359

İnegöllü Ahmet Dede torunun torunu gördü

.

16 Nisan 2015 Perşembe 10:32 2015-04-16 10:35:08
İnegöllü Ahmet Dede torunun torunu gördü
 İnegöl’e bağlı Hamzabey Mahallesinde yaşayan torunun torununu gören 105 yaşındaki Ahmet Kanık, Çanakkale Savaşı sonrasında İnegöl’de yaşanan zorlukları anlattı. Çanakkale Savaşı sonrasın da zor zamanlar geçirdiklerini ifade eden Kanık, Yunanlıların ve Ermenilerin çeteler kurarak köylülerin mahsullerine zorla götürdüklerini belirtti.
ZOR ZAMANLAR GEÇİRDİK

Çanakkale Savaşı sonrasında İnegöl’de yaşanan olayları anlatan Ahmet Kanık, “Dedem Çanakkale Savaşı zamanında askerlere öküz arabalarıyla erzak götürüyordu. Savaş sonrasında Yunanlılar ve Ermeniler çeteler kurdular. Bizim köye pek zararları olmadı ama dağ köylerine çok zarar verdiler. Köylerde yaşayan insanların koyunlarını toplayıp götürdüler. Mahsullerini ellerinden aldılar. O zamanlar çok zorluk çektik. Tokuş köyü üzerinde yerler de dururlardı. 3-4 tane ayrı çete vardı. Çeteler yüzünden insanlar evlerinde kaçıp ormanlarda yaşarlardı. Zor zamanlar geçirdik, bugünlere geldik” diye konuştu.

CENAB-I ALLAH KORUDU

1910 yılında İnegöl’de doğan ve şuan 105 yaşında olan Ahmet Kanık, Hamzabey Mahallesinde evinde tek başına yaşıyor. Yaklaşık 30 yıl önce eşini kaybeden Kanık, yaşına rağmen her işini kendi başına hallediyor. Herhangi bir sağlık sorunu olmadığını belirten Kanık, “Cenab-ı Allah korudu. Hiç sigara içmedim. Sağlığıma hep dikkat ettim. 4 çocuğum var. Torunlarım ise bir sürü var. 30’dan fazla vardır. Torunumun torununu bile gördüm” dedi.

Son Güncelleme: 16.04.2015 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<