İnegöllü Genç yazar Latifoğlu’nun İlk kitabı 'Platonik adam’ Tanıtıldı

21 Ocak 2017 Cumartesi 17:40 2017-01-21 17:53:02
İnegöllü  Genç yazar Latifoğlu’nun İlk kitabı 'Platonik adam’ Tanıtıldı

 İnegöl Belediyesi şehrin kültür ve sanat hayatına katkı olması noktasında yeni bir etkinliğe daha imza atarak genç yazar Esma Latifoğlu’nun “Platonik Adam” adlı eserinin tanıtım ve imza günü programını gerçekleştirdi.

banner380
İnegöl Belediyesi Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen kitap tanıtım ve imza gününe Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Gülhan Şahin, İnegöl Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Ak Parti belediye meclis üyeleri ve teşkilat mensupları ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Kitap tanıtımı ve imza günü programında genç yazar Esma Latifoğlu’nun heyecanı gözünden okunurken, program katılan misafirler böylesi genç yazarların İnegöllün kültür sanat hayatına önemli katkıları olacağı noktasında birleştiler. Kitap tanıtım ve imza gününde konuşan Başkan yardımcısı Alper Taban, “Belediye dolarak kültür sanat hayatımızı zenginleştirmek ve bu alanda şehrimizde böylesi önemli çalışmalara imza atan ve bir o kadar da çalışmalarıyla etkili ve verimli olan yazarlarımızı öne çıkarmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz” dedi.

“ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR BİRŞEYLER YAZMAYA DEVAM EDECEĞİM”
Kitap tanıtım ve imza günü programında ilk olarak söz alan genç yazar Esma Latifoğlu, öncelikle böylesi önemli ve anlamlı olan bir günde kendisini yalnız bırakmayan herkese ve özellikle kitabı için böyle bir organizasyon tertipleyen İnegöl Belediyesine teşekkürlerini sunarak konuşmasına başladı. Platonik Adam isimli eserinin yazdığı ilk değil ama çıkardığı ilk kitap olduğunu belirten Latifoğlu, “Daha yolun çok ama çok başındayım. Daha dört beş yaşında iken kıyıdan köşeden bulduğum defterlerin üzerine çizdiğim resimleri karşıma alarak anlatır ve onları öyküleştirirdim. Okuma yazmayı öğrendikten sonrada kendimi hep bir şeyler yazarken buldum. Geçen sene de Platonik Adam isimli eserimi yazarak yayınevinden çıkardım. Yakın bir zamanda da ‘Ruhun Dizelerdeki Yükselişi’ adlı kitabım basıma girerek siz sevgili okuyucularımla buluşacak. Şu an da üçüncü kitabımı yazıyorum. Sanırım ömrümün sonuna kadar bir şeyler yazmaya devam edeceğim. Bu süreçte yanımda olan herkese teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu.

“KÜLTÜR SANAT ÇALIŞMALARI İLE HAYATIMIZI RENKLENDİRİYORUZ”
Kitap tanıtım ve imza gününe katılan tüm misafirleri selamlayarak başladığı konuşmasında Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, öncelikle genç yazar Esma Latifoğlu’nu gençlere örnek olmasından dolayı kutladı. Taban, “Belediye olarak rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanında kültür sanat faaliyetleri ile İnegöllü vatandaşlarımızın hayatını renklendirmeye çalışıyoruz. Bu manada kültür sanat hayatına bir katkı olacağını düşündüğümüz Esma Latifoğlu’nun “Platonik Adam” adlı eserinin tanıtımı ve imza günü için bir aradayız. Bugün daha fazla İnegöllünün bu kitaptan istifade edebilmesi ve yazarımıza sahip çıkmak adına kitap tanıtım ve imza gününü düzenleyerek kendilerine destek olmak istedik. Değerli yazarımız Esma Latifoğlu’un kaleme aldığı bu eser, gelecek çalışmalara kaynak olacak mahiyette. Yazarımız “Ruhun Dizelerdeki Yükselişi” isimli ikinci kitabını da yakın zamanda yayınlamayı düşünüyor” dedi.

“KÜLTÜR SANATA KATKI SUNACAK HER KİM VARSA DESTEK OLMAYA HAZIRIZ”
Kültür ve sanat aracılığıyla aklımız, ruhumuz zarafet kazanıyor diyen Taban; “Belediye olarak dönem dönem şehrimizin kültür sanat hayatına kazandırdığımız kitaplar ile kent belleğini zenginleştirmek amacındayız. Bu manada son olarak sevgili hocamız Numan Kartal’ın “Otantik Masallar” adlı kitabı, Ahmet Cangüloğlu’nun “Hayatın Her Rengi Çayyaka (Bedre)” kitabı ile Mehmet Sedat Kurt’un “Yolun Sonu Tasavvuf” adlı eserini bir kültür hizmeti olarak ilçe halkımıza sunmuştuk. Bizler elimizden geldiğince bireysel olabilir, tüzel kişilik veya STK olabilir bizim için hiç fark etmez, kültür sanata katkısı sunacak her kim varsa İnegöl Belediyesi olarak destek olmaya her zaman gayret gösteriyoruz” dedi.

“GENÇ YAZARIMIZIN DAHA GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUM”

Basılı bir kitabınızın size ait bir eserin olmasının gerçekten çok güzel bir duygu olduğunu belirten Taban; “Esma hanımefendinin bu aşamada yazar kimliği ile daha da güzel işler başaracağına yürekten inanıyorum. Hayatımın her anında yazmak var’ sözleriyle kendini dile getiren yazarımız Esma Latifoğlu, bu açıdan da örnek alınması gereken bir birey olarak karşımızda duruyor. Özellikle genç dimağlarımız tarafından yazarımızın örnek alınması en büyük temennimiz” şeklinde konuştu.

Taban son olarak, “Eserin ortaya çıkmasında büyük bir özveri ve gayret gösteren çok değerli yazarımız Sayın Esma Latifoğlu’na şehrimizin kültür sanat hayatına kazandırmış olduğu bu güzel çalışma için sonsuz teşekkür ediyor, kendilerine başarılar diliyorum. Bu vesile ile özellikle herkesi kitap okumaya davet ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Esma Latifoğlu, ‘Platonik Adam’ adlı kitabını programa katılan misafirler için tek tek imzalamayı ihmal etmedi.

Son Güncelleme: 21.01.2017 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<