İnegöllü Şehit Yavuz Mete Anısına Aşure

17 Ekim 2016 Pazartesi 14:39 2016-10-17 14:51:36
İnegöllü Şehit Yavuz Mete Anısına Aşure

 İnegöl Bakkalar Odası ve BAKKOOP işbirliğinde İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde gerçekleştirilen aşure geleneği bu yıl İnegöllü şehit Uzman Çavuş Yavuz Mete anısına düzenlendi.

banner380
İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi okul bahçesinde düzenlenen programa AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin,  BESOB Başkanı Arif Tak, oda ve dernek başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri, eğitim camiası temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katılım gösterdi.

GELENEK SÜRECEK
Program esnasında bir konuşma yapan İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mahmut Alpir, “Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz aşure ikramımızı bir şehidimiz anısına yapmıştık. Bu sene de bu geleneği devam ettirerek yakın zamanda İnegöl´ümüzün verdiği şehit Uzman Çavuş Yavuz Mete´nin anısına aşure ikramımızı düzenliyoruz. Aşure, birlik ve beraberliğin sembolüdür. Bizler İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak kendimizi bu ülkenin birliğinin, bütünlüğünün, beraberliğinin teminatı olarak görüyoruz. Değerli misafirlerimize davetimize icabet etmelerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Müdür Alpir´in konuşmasının ardından okul öğrencileri tarafından şehit Uzman Çavuş Yavuz Mete´nin babasına çiçek takdim edildi.


1000 YILDIR BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE YAŞIYORUZ
Programın devamında şehidin babasına özel plaket takdim eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Bin yıldır bu topraklar üzerinde yaşıyoruz. Bu medeniyeti kimsenin yok etmesine müsaade etmeyeceğiz. Tabağın üzerindeki Osmanlı arması bu medeniyetin sembolüdür. Bu medeniyetin sahipleri de şehitlerimizdir. 1071´den beri bu topraklarda şehit veriyoruz. Şehitlerimiz bu toprakları kanlarıyla sulayarak bereketlendiriyorlar. Son olarak İnegöl´ümüzden Yavuz kardeşimizi Cenab-ı Allah´ın katına tevdi ettik. Biz şehitlerin ölmediğini, yaşadıklarını biliyoruz. Ayet-i Kerimede Rabbim ‘Onlara ölüler demeyiniz´ buyuruyor. Onlar cennette sizleri bekliyor. İnşallah o, Peygamber Efendimize komşu olur, biz de o´na komşu oluruz. Allah sizden razı olsun” şeklinde konuştu.




Son Güncelleme: 17.10.2016 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<