banner359

İnegöl'ün Yeni Gözdesi Kanola

13 Eylül 2017 Çarşamba 12:40 2017-09-13 12:45:24
İnegöl'ün Yeni Gözdesi Kanola

İnegöl´e bağlı Sungurpaşa mahallesinde geçtiğimiz yıl 500 dönüm ekilen Kanola bitkisi verimi ve fiyatı ile üreticiyi memnun ettiği için ekimi 6 kat arttı. Devlet desteği de bulunan ürünle ilgili Trakya bölgesinde faaliyet gösteren bir firma, Sungurpaşalı üreticilerle sözleşme imzaladı.

Sungurpaşa Mahallesinde Kanola üretiminin her yıl katlanarak arttığını belirten İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, “İlk olarak deneme amaçlı 2015 yılında ekilişi gerçekleştirilen kanola, 2016 ve 2017 yıllarında da 500 dönüm civarında ekilmiştir. Verim ve fiyat açısından çiftçilerimizi memnun eden ürün Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın yeni havza bazlı destekleme modelinde destek kapsamına almasıyla birlikte daha cazip hale gelmiştir. Deneme amaçlı yapılan üretimlerde dekara 350-400 kilogram aralığında verim alınmış olup, kuru tarım arazilerinde ortalama 600 lira civarında gelir elde edebilmektedirler. İlave olarak Mazot-Gübre Desteklemesi kapsamında 13 TL/Da, fark ödemeleri kapsamında 0,50 Krş/Kg gibi Bakanlık desteklemeleri de eklendiğinde, kuru tarım şartlarında çiftçi açısında çok cazip hale gelmektedir. Bu sebeple Sungurpaşalı çiftçilerimiz 2018 yılı ekim planlamasında kanolaya yönelmiş olup, Trakya bölgemizde faaliyet gösteren bir firmayla sözleşme imzalayarak, üretim yapmayı hedeflemektedirler.

Son Güncelleme: 13.09.2017 12:45
Anahtar Kelimeler:
InegölKanola
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<