banner359

İnesmek Kursiyerlerinden Sergi

.

28 Mart 2015 Cumartesi 11:00 2015-03-28 11:02:42
İnesmek Kursiyerlerinden Sergi
 İnegöl Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İNESMEK ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Dekoratif Ev Aksesuarları ve Keçe Yapımı kursiyerlerin hazırladığı sergi İnegöl AVM sergi salonunda izlenime açıldı. 90 kursiyerin hazırladığı 150 eser göz kamaştırdı.

Serginin açılışına İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, İTSO Başkanı Metin Anıl, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ve kursiyerler katıldı.

Sergi açılışı öncesinde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Toplumumuza nitelikli iş gücünün kazandırılmasının yanı sıra geleneksel el sanatlarının yaşatılması amacıyla 2011 yılında başlattığımız Meslek Edindirme Kurslarımız gün geçtikçe gelişerek büyüyor. Önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığımız İNESMEK kurslarımızda eğitim alan öğrencilerimizin yaptıkları çalışmalar ve aldıkları başarılar bizim için gurur verici. İşte bugünde İNESMEK Kurs Merkezimizde eğitim gören kursiyerlerimizin eserlerinden oluşan ara sergi açılışımız için buradayız. Sergimizde, Keçe Nakışı ve Ahşap Boyama branşlarında eğitim alan kursiyerlerimizin hazırladığı 168 parça ürün sergileniyor” dedi.

21 FARKLI BRANŞ
Belediyenin, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği kurslarda bu yıl 7 farklı kurs merkezinde 21 farklı branşta eğitim verildiğini aktaran Aktaş, “Öğrencilerimiz İNESMEK kurslarımızda Bilgisayar Kullanımı (operatör ve işletmenlik), Bilgisayar Destekli Muhasebe, Autocad, Diksiyon, Fotoğraf Çekimi, Tıbbi Sekreterlik, İngilizce, Rusça, Arapça başta olmak üzere pek çok branşta eğitim alıyorlar. Kurslarımıza 14 yaşını tamamlayan tüm İnegöllü hemşerilerimiz ücretsiz olarak katılabiliyor. Kurslarımızı başarı ile tamamlayan kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanıyor. İNESMEK kurslarına katılıp kendini geliştiren ve bu konuda sergi açan yaklaşık 10 kursiyerimiz oldu. Hatta Bursa’da, Kütahya’da sergi açan kursiyerlerimizin olduğunu biliyoruz. Bunları ben atıl kapasitenin açığa çıkması şeklinde değerlendiriyorum. Düşünün, daha önceleri evde oturan sade bir ev hanımı iken veya sanayide çalışan, kamuda çalışan veya herhangi bir işi yapan normal bir insan iken, bu kurslarımız sayesinde kendini keşfederek ilçemizde sergi açacak seviye gelen kursiyerlerimiz oldu. Bu gerçekten beni çok mutlu eden bir durumdur. Fırsat verildiğinde insanımızın farkında olmadığı yeteneklerinden ne büyük meziyetler çıkardığının bir kanıtıdır İNESMEK kurslarımız" diye konuştu.


GÖÇ, YÜREKLİ OLMAYI GEREKTİREN BİR OLGUDUR
Başkan Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü, “İnegöl göç alarak büyüyen bir şehir. Göç de beraberinde cesareti ve yürekli olmayı gerektiren bir olgudur. Bu manada ilçemizin sanayi başta olmak üzere birçok alanında hem de bu tür Meslek Edindirme ve Kişisel Gelişim kurslarımızda kendine güvenme cesareti gösteren siz değerli hemşerilerimizi alkışlamak ve tebrik etmek istiyorum. Birçok kursiyerin hobi olarak başladığı bu kurslar daha sonra onlara gelir kaynağı olabiliyor. Bu kurslarda eğitim alan özellikle bayan hemşerilerimizin ev ekonomisine katkı sağlamaları, ticari hayatta yer almaları, kendilerini kanıtlamaları, açılan bu sergiler ve ortaya konulan bu emek bize doğru bir iş yapmış olmanın hazzını ve mutluluğunu yaşatıyor. Ben, kurslarımıza katılıp, bu hizmetten istifade eden tüm kursiyerlerimizi bir kez daha tebrik ediyor, hayırlı olsun diyorum.”


Konuşmanın ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan sergi gezilerek incelendi. Serginin bir hafta açık kalacağı bildirildi.

Son Güncelleme: 28.03.2015 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<