banner359

İngadem Törenle Açıldı

08 Aralık 2017 Cuma 17:44
İngadem Törenle Açıldı

İnegöl Belediyesi’nin bağımlılıkların önüne geçmek ve aile kurumunu sağlamlaştırmak adına bir sosyolog ile bir psikoloğun görev aldığı İnegöl Belediyesi Gençlik ve Aile Danışma Merkezi (İNGADEM) bugün düzenlenen törenle açıldı.

Sosyal belediyecilik anlamında önemli projeleri hayata geçiren İnegöl Belediyesi, toplumların temelini oluşturan aile kurumu ve geleceğimizin teminatı olan gençlere yönelik yeni bir tesisi daha ilçeye kazandırdı. Madde bağımlılığı ve aile danışma merkezi olarak hizmet verecek olan İnegöl Belediyesi Gençlik ve Aile Danışma Merkezi (İNGADEM), bugün düzenlenen törenle Orhaniye Mahallesi Çevre Yolu Sokak numara 11-1 adresinde düzenlenen törenle açıldı.

AİLE İÇİ SORUNLAR VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE
Aile içi sorunlara çözüm olacak, madde bağımlılığına karşı bir mücadele sergileyip bu konuda vatandaşlara destek sağlayacak olan merkezde 1 psikolog ve 1 sosyoloğun görev alacağı ifade edilirken, 14.30’da gerçekleştirilen İNGADEM açılış törenine Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Eşref Yiğit ve Gülhan Şahin ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, çok önemsedikleri bir mekanın açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek; “Devlette devamlılık esastır. Daha önce çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın da bu proje içerisinde birçok emeği olduğunu da ifade etmem lazım. Bu proje sadece bugüne has, bizim düşünüp hayata geçirdiğimiz bir proje değildi. Bu projeyi özellikle madde bağımlılığı konusundan yola çıkarak belli bir noktaya taşıdık ve bu gördüğünüz yapı ortaya çıktı” dedi.

“BURADAN ÇOK CİDDİ FAYDALAR ELDE EDECEĞİZ”
Gençlerin gerçekten çok sıkıntılı bir durumda olduğunu görebildiklerini kaydeden Alper Taban; “Ben en başta bunu kendi üzerime alıyorum. Bizler de ekibimizle birlikte elimizden ne geliyorsa yapmak zorundayız. İNGADEM ismini uygun gördük. İnegöl Gençlik ve Aile Danışma Merkezi… Belediyelerin bu amaçla kurulmuş pek çok kurumları var. Biz de burada inşallah özellikle gençlerin üzerine ve ailelerin üzerine yönelik faaliyetlerde bulunacağız. Madde bağımlılığını özellikle vurguladım, çünkü öyle bir hale geldi ki bu konu artık konuşurken bile çok dikkatli olmamız gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Bu konunun uzmanlarınca mücadelesinin sürdürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Onun için bu merkez burada teşekkül ettirildi. Burada uzman bir sosyoloğumuz ve beraberinde yine bir psikolog arkadaşımız hem gençlerimize hem de ailelere destek vermeye devam edecekler. Geçmişte biz bunu zaten Aile Danışma Merkezi’nde kısmen yapıyorduk ama burada toplayarak burayı bir merkez gibi ve ailelerimize de özellikle şehrin merkezinde olmasın rahat rahat gelsinler, gözden uzak bir ortamda olsun ki burada bu sıcak ortam içerisinde görüşmelerini çok sıcak bir ortam içerisinde yapsınlar istedik. Binamızın üst katını Ertuğrulgazi Derneğimiz kullanıyor, alt katını da daha önce Orhaniyespor kullanıyordu. Biz bu maksada çevirdikten sonra içerisinde de gerekli düzenlemeyi yaparak en güzel hale getirdik. İnanıyorum ki buradan çok ciddi faydalar sağlayacağız” diye konuştu.

Alper Taban, bu konunun sadece Belediye sorumluluğuna ait bir konu olmadığının da farkında olduklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Ailelerimizin uyanışa geçmesi lazım. Bu tür sorunların farkına varması lazım. Gece yarılarına kadar dışarıda olan gençler, bunları sorgulamayan anne-babalar… Bununla beraber aile yapısının bozulması, ailelerdeki dağılmalar, bu dağılmayla beraber çocuklara bunların yansıması ve dolayısıyla bunlar toplumun yapısını da bozulur hale getiriyor. Biz elimizden geldiğince uzman arkadaşlarımızla bu hizmeti burada vermeye çalışacağız. Bu modeli daha da geliştirebiliriz. Burada biz gençlerimizi yeniden hayata kazandırabiliyorsak veya aile içinde bir çatışma varsa, sorun varsa bunun çözümü noktasında biz bir gayret ortaya koyabiliyorsak kısmen de olsa sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz demektir.”

“AİLE KURUMU NE KADAR SAĞLAMSA TOPLUMLAR DA O KADAR SAĞLAM OLUR”
Törende Kaymakam Ali Akça’da bir konuşma yaptı. “Bizleri yaratan Cenabı Allah, kitabımızda şöyle buyuruyor; ey insanlar biz sizleri bir erkek ve bir dişiden yarattık. Ve tanışmanız için sizleri kabilelere, Şubelere ayırdık” sözleriyle konuşmasına başlayan Akça, “Cenabı Allah’ın bu ifadesi aynı zamanda insan dediğimiz varlığa toplum içerisinde kendini ifade ettiği, toplum içerisinde yaşayan bir varlık olduğunun tespitidir. İnsan, toplum içinde yaşar. Peki, bu toplum sürekliliğini nasıl sağlayacak. İşte burada karşımıza aile dediğimiz kavram çıkıyor. Anne, baba ve çocuklardan o çekirdek tanımıyla ifade ettiğimiz aile kavramı, ilk insandan kıyamete kadar toplumların neslinin devamı için en önemli kurumdur. Aile kurumu ne kadar sağlamsa, o toplumlar da o kadar sağlam olur. Aile kurumu zaman zaman sıkıntılarla karşılaşabiliyor. Çünkü hayat dediğimiz süreç her şeyin kolaylıklar içerisinde şekillendiği bir yol değil. İnişler de vardır çıkışlar da. O iniş çıkışlarda aileyi oluşturan taraflar zaman zaman ailenin birlikteliğinin temininde önemli unsur olan güvenin zedelenmesi gibi hususlarla karşılaşabilmektedir. Yahut evlilik birlikteliğinin temelini oluşturan sevgi, saygı zedelenebilmektedir. İşte bu aile birlikteliğinin temelini sarsan olaylarla karşılaştığında o aileyi oluşturan bireyler ne yapacak? Bu noktada profesyonel destekler kaçınılmaz oluyor. Bu durumda az sonra açılışını gerçekleştireceğimiz yapı gibi kurumlara ihtiyacımız var. İnşallah hepimizin ailesi problemsiz bir şekilde hayatlarını devam ettirir temennisiyle belediyemizi bir kez daha bu güzel kurumu ilçemize kazandırdığı için teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve davetliler tarafından kurdelenin kesilmesi ile İNGADEM’in açılışı gerçekleştirildi. Tören, binanın gezilmesi ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
InegölIngadem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<