banner359

İniyak Nepal Yolunda

.

28 Nisan 2015 Salı 09:54 2015-04-28 10:12:58
İniyak Nepal Yolunda
 Nepal’de yaşanan 7,8’lik depremin ardından İHH İnsani Yardım Vakfı’na bağlı Arama-Kurtarma ekipleri Nepal’a ulaşırken, İnegöl İHH Arama Kurtarma (İNİYAK) ekibinden de iki kişi dün Nepal’deki ekibe katılmak için yola çıktı.
Nepal’i yerle bir eden 7,8’lik depremin ardından ilk yardıma koşan kuruluşlar arasında yer alan İHH’ye bağlı 15 kişilik arama kurtarma ekibi, depremin hemen ardından Nepal’e ulaşmıştı. İnegöl İNİYAK bünyesinde görevli ekip lideri Varol Yılmaz ile Niyazi Ergün, dün diğer illerden gelen 11 kişilik ekip ile birlikte Nepal’a doğru yola çıktı. İHH’ya bağlı ikinci Arama-Kurtarma ekibi yola çıkarken, Nepal ile gerçekleştirilen uydu bağlantılı telefon görüşmesinde, İHH İletişim Koordinatörü Ekrem Es, Nepal’deki son durumda hakkında bilgiler verdi. Es, bölgede acilen içme suyu, gıda ve hijyen yardımına ihtiyaç olduğu kaydetti.

ÜLKE İÇİNDE ULAŞIM BÜYÜK SIKINTI

Es konuşmasında şunları söyledi; “Bugün Türkiye saatiyle 08.00 sularında Katmandu hava limanına yaklaştık, krizin ilk emarelerini orada aldık. Uçak inemedi. İndikten sonrada uzun bir müddet uçakta bekledik. Hava ulaşımında çok ciddi bir aksaklık var. İnsanlar Nepal’i terk etmeye çalışıyorlar. Şehirde yapmış olduğumuz gözlemlerde yer yer yıkıntılarla karşılaştık ama depremin asıl yıkıcı etkisinin Katmandu’ya 80 kilometre mesafedeki Lamjung bölgesinde olduğunu öğrendik. O bölgeye ulaşmak için yola çıktık. Yollarda çok ciddi tahribatlar olduğu için ülke içinde ulaşım kriz haline dönmüş durumda. Biz ekip olarak Bhaktapur şehrine ulaştık. Başkent Katmandu’ya komşu olan bu şehirde çok ciddi bir yıkımla karşılaşmış durumdayız. Şehir çok eski ve tarihi bir şehir. Yığma binalardan oluşmuş olması nedeniyle depremin yıkıcı etkisi burada daha fazla olmuş. 250’ye yakın insan sadece bu şehirde hayatını kaybetmiş durumda. Birçok şehrin benzer bir yıkımla karşılaştığı bize ulaşan bilgiler arasında.”

ACİLEN GIDA VE HİJYEN YARDIMINA İHTİYAÇ VAR

İHH İletişim Koordinatörü Ekrem Es, “Şuan kurtarma ve acil yardım ekibimiz ve uluslararası doktorlar birliğinden iki adet doktorumuzla birlikte arama ve kurtarma çalışmalarına başlamış durumdayız. Canlı aramalarına başladık. Dinlemeler yapıyoruz. Barınma ihtiyacı da her geçen an artıyor. Çok sık şiddetli artçı depremler meydana geliyor. Bizde hem uçakta beklerken, hem de Katmandu’da artçı deprem yaşadık. İnsanlar binalara giremiyorlar. Artçı depremler insanların yeniden panikle dışarı çıkmalarına neden oluyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgede şuan temiz su yok. Bölgede acilen içme suyu, gıda ve hijyen yardımına ihtiyaç var. İHH olarak şu anda hem acil yardım faaliyetlerini sürdürüyoruz hem de arama kurtarma çalışmalarına başlamış durumdayız” dedi. 

Son Güncelleme: 28.04.2015 10:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<