banner359

İshakpaşa Camii'nde restorasyon başlıyor!

12 Ekim 2016 Çarşamba 09:05 2016-10-12 09:11:45
İshakpaşa Camii'nde restorasyon başlıyor!

 2017 Yılında restorasyona girecek olan İshakpaşa Camii ve Medresesi ile türbesi için etüt çalışmalarına start verildi.

İshakpaşa Camii´nin restorasyon işleri ihale edilirken, ihaleyi İstanbul´dan Buka firmasının aldığı ve cami içindeki çalışmalar nedeni ile bugün (Çarşamba günü) İshakpaşa Camii´nin kapalı tutulacağı öğrenildi.

İshakpaşa Camii´nin restorasyon öncesi etüt ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı ve İstanbul´dan Buka firması ihaleyi aldı.

DIŞARIDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İhaleyi alan Buka firmasının personelleri ilçemize gelerek, etüt çalışmalarına start verdiler.

CAMİ  BİR GÜN KAPALI TUTULACAK

Cami içerisinde çalışmaların uzun süreceğini ifade eden firma yetkilileri, İshakpaşa Camii´nin 1 hafta kapalı tutulması gerektiğini ifade etse de, bu süre 1 güne indirildi. Kaymakamlık ve İnegöl Müftülüğü onayıyla İshakpaşa Camii içerisinde yapılacak çalışmalar nedeni ile cami bir gün kapalı tutulacak. Bugün kapalı tutulacak olan cami, Perşembe günü öğlen namazında hizmetine devam etmeye başlayacak.

ASLINA DÖNECEK

Geçmiş yıllarda yapılan hatalar nedeni ile İshakpaşa Camii´nin iç hatları tamamen kapatılmıştı. Duvarlarda bulunan kabartmalı Arapça harflerin üzeri sıvanırken, tarihin de üzeri örtülmüştü. Yapılacak restorasyon çalışmaları ile birlikte caminin içi ve dışı eski haline döndürülecek.

PVC´LER DE KALDIRILACAK

Caminin dışında bulunan ve ayakkabılık kısmını da koruyan PVC´ler de aslına uygun olmadığı için kaldırılacağı daha önceden bildirilmişti. Böylelikle caminin dışı da özüne dönmüş olacak.

BİR GÜN KAPATILACAK

Konuyla alakalı açıklama yapan Müftü vekili Ömer Faruk Atan, "İshakpaşa cami, külliyesi ve türbesinin uzun yıllara varan eski bir tarihi var. Vakıflar Genel Müdürlüğü restorasyon çalışmasının yapılması için öncelikle etüt çalışmasının yapılmasını istedi. Camimiz Çarşamba günü (bugün) etüt çalışması için hizmet veremeyecek. Bir gün içerisinde çalışma tamamlanarak, yeniden hizmet vermeye devam edecek. Etüt çalışmasının ardından çıkacak raporu göre restorasyon çalışmasının yapılıp yapılmayacağı ile alakalı kanaat ortaya çıkacak. Çıkacak raporu göre hareket edilecek" dedi.

Son Güncelleme: 12.10.2016 09:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<