İskaniye’de Sürü Yönetimi Eğitimi Verildi

23 Şubat 2017 Perşembe 17:25 2017-02-23 17:27:14
İskaniye’de Sürü Yönetimi Eğitimi Verildi

 Kırsal mahallelerde bölgelerin özelliklerine göre yöre halkına verilen eğitimler sürüyor. Bu kapsamda İskaniye Mahallesi’nde sürü yönetimi eğitimi verildi.

banner380
İnegöl Belediyesi’nin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Ziraat Odası işbirliğinde kırsal mahallelerde sürdürdüğü eğitim seferberliği devam ediyor. Kırsal kalkınmayı sağlamak adına yapılan eğitimler kapsamında hayvancılığın çoğunlukta olduğu İskaniye Mahallesinde sürü yönetimi eğitimi verildi. Yaklaşık 1 buçuk ay önce başlayan ve halen devam eden eğitimleri Salı akşamı Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ziyaret etti.

Mahalle sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği kursa yapılan ziyaret sırasında vatandaşlara yönelik bir konuşma yapan İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren, yaklaşık 1 buçuk aydır sürü yönetimiyle ilgili eğitimler verildiğini kaydederek “Bu akşam da bizler hem sizi ziyaret edelim hem eğitimleri duyuralım istedik. Bu akşam buraya biz sizleri dinlemeye geldik. Sormak istediklerinizi, merak ettiklerinizi, taleplerinizi dinleyeceğiz” dedi.

Ziraat Odası adına da ziyarette hazır bulunan Ziraat Odası Meclis Başkanı Sedat Seçim ısa bir selamlama konuşması yaptı. Bu eğitimde İskaniye Mahallesi sakinlerinin bir öncülük yaptığını kaydeden Seçim, “Sizlerin talebi doğrultusunda bu hizmet veriyor. Bizler de kendi mahallelerimizde bunu yapmayı istedik ancak başarılı olamadık. Yeterli katılımı sağlayamadık. Sizleri burada böyle istekli ve kalabalık görünce bizler de memnun olduk” dedi.

HALK OLARAK KENDİMİZİ YENİLEMELİYİZ
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir de İskaniye Mahallesinde bundan 5-6 yıl önce ilk kursun açıldığını hatırlatarak “Dönemin Kaymakamı Durmuş Gencer Beyle birlikte budama kursunu açarak buradaki kurslarımıza başlamıştık. Daha sonra sizlerle pek çok kursa devam ettik. Ağaç kesim, boylama kursu, arıcılık kursu ve son olarak sürü yönetimi kursumuzu gerçekleştirdik. Bundan sonra da bu kurslarımız devam edebilir. Çünkü Halk Eğitim Merkezlerimiz hayatın her alanında her kese her yerde kurslar vermeye devam ediyor. Bu da hayatın gereği. Peygamber fendimiz de ‘Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz’ demiştir. Yani ilim hiçbir zaman durmuyor. Devamlı öğrenmek gerekiyor. Ben üniversiteyi bitirdim demekle olmuyor. Doktorlar doktor oldum demiyor ve çeşitli seminerlerle, kongrelerle kendilerini yeniliyor. Biz de halk olarak kendimizi yenilemeliyiz. Çünkü böyle bir inançtan geliyoruz. Tarımın değişik alanlarında da alternatif ürünlere yönelmemiz lazım. Sadece arpa buğdayla olmaz” diye konuştu.

KIRSALDA BÖLGENİN DURUMUNA GÖRE ALAN SEÇİLİYOR
Ziyarette son konuşmayı Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit yaptı. İnegöl Belediyesi olarak kırsal kalkınmaya büyük önem verdiklerini ve bu nedenle kırsalda bir eğitim seferberliği başlattıklarını belirten Yiğit, “Kırsal mahallelerde bölgemizin durumuna göre tarım mı hayvancılık mı bunun kararını verip ona göre hareket etmek lazım. Burada da malum sulama suyuyla ilgili problem var. Yani verimli tarım arazileri yok. Bizim diğer tarım arazileri dediğimiz hayvancılığa uygun araziler var. Yaklaşık 15-20 arkadaşımız da burada hayvancılıkla uğraşıyor. Bununla alakalı İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün 2 aydır sürü yönetimi eğitimiyle ilgili süre gelen bir çalışması oldu. Ben kendilerine bu vesile ile desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

TARIMIN TÜM PAYDAŞLARI İSKANİYE’DE BULUŞTU
Eşref Yiğit, tarımla ilgili tüm paydaşların İskaniye’de buluştuğunu da ifade ederek “Bu akşam İnegöl’de tarımla ilgili tüm kurumlarımız burada. Güzle bir birliktelik var. Burada komşu mahallelerimizin muhtarlarını da görüyoruz. İnşallah bu yıl bol ve bereketli bir yıl olur. Bereketiniz daim olsun inşallah” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İskaniye Mahalle Muhtarlığı organizasyonu ile konuklara ikramda bulunuldu. Ardından bölgenin tarım politikaları, tarımla ilgili sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Son Güncelleme: 23.02.2017 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<