banner359

İşletme Fakültesi'nde “Kariyer Günleri” Başladı

24 Mayıs 2016 Salı 10:15 2016-05-24 10:19:47
İşletme Fakültesi'nde “Kariyer Günleri” Başladı
 Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Topluluğunun her yıl İnegöl İşletme Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlediği “Kariyer Günleri”nin bu yılki programının ilk konuğu Uludağ İçecek firması İnsan Kaynakları Müdürü Miraç Polatlı oldu.
İki gün sürecek olan Kariyer Günlerine önemli isimler katılacak.

Kariyer Günlerinin ilk konuğu Uludağ İçecek firması İnsan Kaynakları Müdürü Miraç Polatlı olurken, etkinliğin açılışında konuşan Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Topluluğu Başkanı Hasan Çelenkoğlu, “Temel amacımız, biz öğrencilerin gelecek kaygılarını, iş bulamama korkularını en aza indirgemek için iş hayatındaki deneyimli kişilerden iş hayatının zorlukları ve kolaylıkları hakkında bilgi alıp, bu hususlarda fikir sahibi olmaktır. Topluluk olarak faaliyet alanlarımız; iktisat, yönetim, pazarlama, uluslararası ilişkiler, uluslararası ticaret gibi farklı alanlarda konferans, seminer ve benzeri organizasyonlar düzenlemek, ekip çalışması yoluyla çeşitli projeler geliştirip uygulayarak, sosyal ve kültürel amaçlı geziler düzenlemektir. Geçtiğimiz yıl ile birlikte bu yıl ikincisini düzenlediğimiz kariyer günlerini yapmamızdaki temel amaç; bu faaliyetleri gelenekselleştirmek ve markalaştırmaktır. 2012 yılında açılıp bu yıl 4´ncü yılını doldurmakta olan topluluğumuz daha iyiye daha azimli ve daha basiretli şekilde yol alacağını temenni ediyor ve inanıyorum” dedi.

ÖNCE KENDİNİ TANI

Öğrencilere “Kişisel Kariyer Gelişimi” konusunda bilgiler veren Uludağ İçecek firması İnsan Kaynakları Müdürü Miraç Polatlı ise, öğrencilere kendilerini iyi şekilde tanımaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Türkiye´de yabancı içecek markaları olan Coca Cola ve Pepsi´ye kafa tutan tek Türk firmasının Uludağ olduğunu iddia eden Polatlı, “Bu sunumun temel amacı; insanların kendisi ile ilgili doğru yaptıkları yada yapması gerektiği noktaları ortaya çıkarmak. Günümüzde insanların en çok ihtiyacı olduğu şey kendisini tanıma durumu. Çünkü insanlar kendilerini tanıdıkları zaman aslında doğru adımlar atabiliyor ve doğru işler çıkarabiliyorlar. Toplumumuzda en çok atladığımı konu; kendini tanıma konusudur. Biz gelecekle ilgili neler yapabileceğimizi düşünüyor muyuz? Her zaman atladığımız konulardan biri de bu. Genel anlamda iş fikir üretmekle başlıyor. Sadece düşünmekte kaldığınızda da bir noktaya gidemiyorsunuz. Bu düşüncelerin yavaş yavaş aksiyon planlarına dönüşmesini istiyoruz. Sizler şu an okuduğunuz bölümü bitirmeyi düşünüyorsunuzdur. Aslında bizim düşünceden kastımız bu değil. Biz biraz daha orta vadeli ileriye dönük şeylerin düşünülmesini istiyoruz. Çünkü zaten başlanmış bir faaliyet bir şekilde sona eriyor. Bu okul bir şekilde öyle yada böyle bitecek. Çok büyük sıkıntılar yaşamadığınız sürece okulunuz bitecek. Ama biz aslında sizin bir sonraki adımlarınızı daha çok düşünmenizi istiyoruz. Kimse sosyalleşeyim, kültürel birikimim olsun diye kimse üniversite okumaz. Düşünmeden öğrendiğimiz şey bize fayda sağlamamaya başlar. O yüzden amaca hizmet eden şeyler öğrenirsek, çok daha hızlı yol alacağımızı görebiliriz. Güçlü olduğunuz kısım üzerinde çalışan ve daha da güçlü olmaya çalışın. Zayıf olduğunuz yerleri ise güçlü kısma getirmek için uğraşmayın. Eğer o şekilde yaparsanız, dengeniz değişebilir. Başarılı olduğunuz alanlara yönelin ve orada güçlü olmak için çabalayın” diye konuştu.

Öte yandan, bu gün sona erecek olan kariyer günlerinde, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metil Anıl, AİESEC Uluslararası Gelişim Koordinatörü Selda Dinç, Uluslararası Kurumlar staj Koordinatörü Pembe Girgin ve Uluslararası Kurumsal Staj Menejeri Samet Alp Ayaz konuk olacak.

Son Güncelleme: 24.05.2016 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<