İşletme Fakültesi'nde Kariyer Günleri

.

04 Mayıs 2015 Pazartesi 20:43 2015-05-04 20:57:09
İşletme  Fakültesi'nde Kariyer Günleri

 İnegöl İşletme Fakültesi Dekanlığı ve İşletme Fakültesi Öğrenci Topluluğu tarafından, fakülte ile sektörlerin arasındaki bağı kuvvetlendirmek amacıyla planladığı ‘Kariyer Günleri’ başladı. 

banner380
Kariyer Günleri programlarının ilk konuğu Özel Tekstil Firması ortaklarından Mehmet Çetin Özel kariyerini öğrencilerle paylaştı.
Saat 13.00’de Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi çok amaçlı salonunda düzenlenen programa öğrenciler katıldı.
UMARIM BU HEYECANIMIZ UZUN SOLUKLUDUR
Seminer öncesi konuşma yapan İşletme Fakültesi Öğrenci Topluluğu Başkanı Harun Kaya, “Önce bir fikir olarak ortaya çıkan sonra arkadaşlarımızın arzusuna dönüşüp gayretleriyle olgunlaşan etkinliğimizde sizlerle birlikteyiz. Kariyer günleri adı altında yaptığımız programın amacı fakülte ve sektörler arasındaki bağı bütünleştirmek ve olgunlaştırmak bu sayede İnegöl’ümüzün ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda katma değerini artırmaktır. Topluluğumuzun misyonu ve vizyonu gereği öğrencilerin akademik kariyerlerini emin adımlarla daha ileriye taşımayı bir görev bilmiş ve bu uğurda yapmamız gerekenleri sorumluluklarımızı büyük bir ciddiyet ve hassasiyetle korumaktayız. Düzenlemiş olduğumuz bu girişim, ilki olması hasebiyle bizler için ayrı bir heyecan ve gurur kaynağıdır. Umarım bu heyecanımız uzun solukludur ve gelecek yıllarda da bu tip programları düzenleyip bu günleri geleneksel hale getirmeleri en büyük dileğim ve beklentim olacaktır.” Dedi.
HEDEFLER KOYDUK ÖNÜMÜZE
Özel Tekstil Firması ortaklarından Mehmet Çetin Özel ise, dünyada ve Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerinin çoğunun aile şirketleri olduğunun altını çizerek, “Bizde bir aile şirketiyiz. Bu sektöre 10 yıl önce girdik. Şirketi oluştururken stratajeik planlar yaptık. Modayı yakalama, sektörde öncülük, müşteri portföyü, daha verimli çalışmalar konusunda hedefler koyduk önümüze. Tabi bunları yapabilmek için dünya pazarına girme, bunları sağlarken finansman sağlama, en yeni teknoloji, takım eğitimi ve güncel bilgiler konusunda çalışmalarımız oldu. Şirketimiz ilk yılında 4 milyon dolar ihracat yaparken bu yıl itibariyle 18 Milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştık.” Dedi.
DUAYLA BİRLİKTE BAŞARAMADIĞIM HİÇBİR İŞ OLMADI
2008 yılında yaşanan krizi şirket olarak büyüyerek aştıklarını iddia eden Özel, “Başarı da en önemli faktör vizyon sahibi olabilmektir. Mutlu bir iş hayatı için hedefler koymak gerekiyor. Bu hedeflerin şekli toplumsal veya bireysel far ketmez, plan yaparak o hedeflere ulaşmak için çaba sarf etmek gerekiyor. Özellikle kendim için söylüyorum; dua, başarıya götüren en önemli şeydir. Benim duayla birlikte başaramadığım hiçbir iş olmadı.” dedi.
YÖNETİCİ EKSİĞİ VAR
Bu gün Türkiye’deki şirketler de yöneticilik kavramının eksik olduğuna dikkat çeken Özel, “Türkiye’de yönetici eksiği var. İnsanları sosyal olarak tanıyan ve yönlendiren bir yönetici olabilmek önemlidir. İnsanları tanıyarak tecrübe kazanmalısınız” şeklinde konuştu.
STAJ YAPIN
Mesleği sevebilmeleri konusunda da öğrencilere öğütlerde bulunan Özel, “Öğrencilik hayatında farklı farklı şirketlerde staj yaptım. Öğrenciyken derslerdeki bilgileri iş hayatıma nasıl geçiririmi düşünerek hareket ettim ve planlar yaptım. Sizlere de tavsiyem birinci sınıftan itibaren farklı farklı şirketlerde deneyim kazanmanız” dedi.
Konuşmanın ardından günün anısına Özel’e teşekkür plaketi takdim edildi.
Programın ikinci oturumunda ise, Yedi İklim Bölge Koordinatörü İnanç Tuncer ise KPSS hakkında bilgiler verdi.

Son Güncelleme: 04.05.2015 20:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<